BodyTite, de technologie om lichaamszwakte te verminderen

In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van de esthetische procedure die bekend staat als "BodyTite." Blijf lezen om meer te leren!
BodyTite, de technologie om lichaamszwakte te verminderen

Laatste update: 10 juni, 2023

Plaatselijk vet en lichaamsverslapping hebben altijd tot de grote uitdagingen van de cosmetische geneeskunde behoord. Het bestrijden ervan is geen gemakkelijke opgave geweest. Gelukkig is er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan procedures waarbij verschillende technieken worden gebruikt. Daaronder is BodyTite.

Dit is een innovatieve technologie op basis van radiofrequente lipolyse, die tot doel heeft vetophopingen op verschillende plaatsen van het lichaam op een definitieve en niet-invasieve manier te elimineren. Wil je er meer over weten? Hier zijn alle details!

Wat is ‘BodyTite’?

Verzakking is het verlies van stevigheid van de huid. Het wordt veroorzaakt door een afname van collageen en elastine, hetzij door verouderingsveranderingen, hetzij door factoren als obesitas en gewichtsverlies.

BodyTite is een nieuwe en recente technologie die deel uitmaakt van de reeks esthetische procedures die gebruikt worden om de slapheid van het lichaam te verminderen en plaatselijk vet te elimineren. Het is in het bijzonder een geavanceerde behandeling voor remodellering van lichaam en gezicht.

Het is gebaseerd op radiofrequente lipolyse – dat wil zeggen, het maakt gebruik van hoogfrequente radiogolven voor esthetische doeleinden. Hiermee is het mogelijk het lichaam opnieuw vorm te geven en te werken op plaatsen waar slapte en opgehoopt vet duidelijker aanwezig zijn. Het is bijvoorbeeld nuttig voor zaken als een onderkin, armen, buik, billen en heupen.

De door radiofrequente golven opgewekte warmte stimuleert de productie van elastine en collageen, wat uiterst belangrijk is voor de huid omdat die daardoor stevig blijft. Dit leidt tot versteviging van de huid en, in het algemeen, tot een slanker figuur.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
Spiermassa opbouwen en vet verbranden met deze tips

Hoe werkt ‘BodyTite’?

BodyTite
BodyTite heeft enkele overeenkomsten met de klassieke liposuctie, maar het is niet dezelfde procedure.

BodyTite is radiofrequentie-geassisteerde liposuctie (Engelse link). Bij de procedure wordt een bepaalde gecontroleerde hoeveelheid energie rechtstreeks in het te behandelen weefsel gebracht. Dit leidt tot het vloeibaar worden van het vet, dat vervolgens wordt weggezogen.

Bij BodyTite zelf is het zo dat de specialisten kleine, zeer fijne canules inbrengen, dunner dan die welke bij traditionele liposuctie worden gebruikt. De procedure bestaat uit het volgende:

 • Eerst wordt verdoving toegepast.
 • Dan wordt een kleine incisie van ongeveer 2 millimeter gemaakt.
 • De canule wordt ingebracht tot aan het onderhuidse vetweefsel.
 • Met een inwendige elektrode wordt deze gestimuleerd om thermische signalen af te geven. Dit om de adipocyten (Spaanse link) (vetcellen) te “smelten.”
 • Met de hitte van de radiofrequentiegolven wordt het vet verhit tot het smelt.
 • Het vet wordt met dezelfde canule verwijderd.

De totale procedure duurt ongeveer een uur en de persoon kan zonder ongemak naar huis.

Wat zijn de voordelen en pluspunten van ‘BodyTite’?

Studies (Engelse link) hebben aangetoond dat BodyTite een veilige en effectieve procedure is als techniek voor liposuctie en vermindering van lichaamsvet.

De voordelen

BodyTite biedt verschillende voordelen met betrekking tot de behandeling van plaatselijk vet. De belangrijkste daarvan worden hieronder opgesomd:

 • Resultaten zijn vanaf het eerste moment zichtbaar.
 • Het kan striae helpen verbeteren.
 • Het is minimaal invasief.
 • Er zijn geen hechtingen of littekens voor nodig.
 • Het is een poliklinische behandeling waarvoor geen ziekenhuisopname nodig is.
 • Er is een onmiddellijk herstel; er is geen rust voor nodig.
 • Het is een veilige behandeling.
 • Per behandeld gebied is slechts één sessie nodig.
 • De resultaten zijn na verloop van tijd blijvend, en blijven zelfs in de maanden daarna verbeteren.
 • Het is compatibel met andere behandelingen.
 • Er zijn slechts lichte bijwerkingen – kleine zwellingen en wat blauwe plekken die in de loop van de dagen verdwijnen.

De voordelen

In vergelijking met andere methoden en technieken heeft BodyTite verschillende voordelen. Zo kan bijvoorbeeld dieper gelokaliseerd vet worden behandeld. Bovendien wordt niet alleen vet verwijderd, maar worden ook elastine en collageen gestimuleerd om een merkbare vermindering van de lichaamsverslapping te bereiken.

Bovendien worden veel fijnere en preciezere canules gebruikt dan bij traditionele liposuctie. Hierdoor kan het worden toegepast op delicate gebieden, zoals de hals en de wangen. Het beste deel? Het is minimaal invasief en heeft minder kans op complicaties.

BodyTite zou de resultaten hebben van een operatie, maar dan zonder scalpel.

Vind je dit artikel leuk? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
Verminder je buikvet met deze voedingsmiddelen

Zorg en voorzorgsmaatregelen om in gedachten te houden

Dokter met patiënt
Het is belangrijk om je te laten adviseren door een goede zorgverlener. Vragen naar geloofsbrieven en het zien van eerder werk is essentieel.

Hoewel de BodyTite behandeling minimaal invasief is, weinig bijwerkingen heeft en het herstel vrijwel onmiddellijk is, is minimale zorg nodig.

 • De specialist kan het gebruik van een compressiekledingstuk gedurende een periode voorschrijven terwijl de huid verstevigt.
 • Het wordt aanbevolen om sport en, in het algemeen, intensieve lichamelijke activiteit te vermijden in de dagen na de behandeling.

Er worden geen contra-indicaties genoemd. Mensen van elke leeftijd kunnen BodyTite ondergaan, zelfs mensen voor wie liposuctie een contra-indicatie is.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Zoals bij elke behandeling, zelfs als deze poliklinisch en minimaal invasief is, is het aan te bevelen dat de procedure wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg .

Hoewel studies (Engelse link) suggereren dat BodyTite effectief is in het bestrijden van plaatselijk vet en verslapping, heeft het enkele beperkingen. Dit is bijvoorbeeld geen behandeling die geïndiceerd is voor gevallen van obesitas.

Ook mag niet worden vergeten dat, ongeacht de esthetische behandeling, de resultaten alleen blijvend zijn als er veranderingen in de levensstijl worden aangebracht. De beste bondgenoten zijn een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.