Behandelingen met bier voor je haar

31 juli 2015

We nodigen je uit om nieuwe manieren te proberen om je haar te verzorgen en hydrateren, allemaal dankzij bier! Mis het niet!

Er zijn een hoop verschillende behandelingen voor je haar vandaag de dag, van dranken tot fruit. We gaan het deze keer hebben over behandelingen met bier. Dankzij de mout en gerst, wat beschadigde haarzakken kan beschermen en repareren, wordt je haar zacht en glanzend.

Het is duidelijk dat er veel producten vandaag de dag te koop zijn, die je haar repareren en genezen, maar deze verliezen hun effect na een tijdje. Hierrdoor wordt je haar breekbaar, droog en verliest het aan volume. Deze alternatieve behandeling met bier kan erg bevorderend zijn voor je haar.

haarbehandelingen

Het beste van alles, is dat je niet eens het duurste of geïmporteerde bier hoeft te kopen. De gewone goedkope merken in de winkels werken net zo goed! Het is belangrijk dat je de instructies goed opvolgt, om het meeste voordeel te halen uit deze recepten voor bierbehandelingen voor je haar:

  • Giet het bier in een andere fles of bakje. Als je de behandeling dagelijks wilt doen, dan is het beter om het bier niet in de fles te laten zitten.
  • Laat het bier een tijdje staan. Open het een aantal uur voordat je het gaat gebruiken, zodat er geen gas meer in zit.
  • Was je haar eerst met shampoo, zodat het schoon is. Als je dit naderhand doet, zal dit de effecten van het bier tegenwerken.
  • Je kan je haar wel met een conditioner wassen na de behandeling. Dit is aanbevolen, zodat je haar zacht en glanzend zal zijn en je de geur van het bier eruit kan wassen.

Je kan het bier ook met andere producten mengen om het effect te vergroten.

Nu zullen we je aantal geweldige mengsels laten zien!

Bier met conditioner doorkammen

Dit mengsel werkt goed wanneer je van plan bent je haar te stylen met gel of haarspray. Breng een kleine hoeveelheid van het mengsel aan over je gehele haar en kam het zoals je normaal doet. Style het daarna op je eigen manier. Wanneer het droog is zal het erg goed blijven zitten.

Jojoba-olie

jojoba-olie

Meng een deel jojoba-olie met koud bier. Breng het masserend aan op je haar, van je hoofdhuid tot aan het einde. Laat het een paar minuten zitten en was het daarna met lauw water.

Meng de jojoba-olie in een container met een flesje bier, breng het aan op het haar, laat het dertig minuten zitten en was daarna je haar met een conditioner.

Bier gebruiken als een shampoo

Net als bovenstaande remedies, hoef je alleen maar het bier te mengen met je normale shampoo. Je haar zal meer handelbaar zijn, dansen en glanzen. Je kan ook een paar druppels olijfolie en/of rozemarijn essentiële olie toevoegen.

Appelazijn

appelciderazijn

Dit recept is voor kroezig en onhandelbaar haar. Meng 1 liter bier met 1/2 kopje appelazijn, breng het aan op het haar en laat het vijf minuten zitten. Masseer het constant, maar gebruik geen shampoo. Droog het met een handdoek en kam je haar door.

Met 1/4 liter bier en 10 druppels appelazijn kan je lotion maken, die je haar zacht maakt. Breng het aan op schoon, droog haar, laat het vijftien minuten zitten en was het daarna uit. Als je dit minstens drie keer per week doet, zal je zacht en geurig haar krijgen.

Zonnebloemolie, ei & bier

Deze ingrediënten geven je haar meer volume. Meng 1 liter bier, een eetlepel zonnebloemolie en een rauw ei in een bakje. Meng het goed en breng het aan op je haar. Laat het een paar minuten zitten en breng conditioner aan om overgebleven resten en geuren te verwijderen.

Citroensap

citroenschil

Deze spoeling maakt je haar zacht en fris. Meng 1/2 kopje citroensap met bier in een glas. Breng het aan op je haar na het gewassen te hebben met shampoo, laat het een paar minuten zitten en was je haar daarna met een conditioner.

Onthoud…

Kies, afhankelijk van wat je haar nodig heeft, een recept uit waar jij het meeste profijt van hebt. Onthoud dat het nodig is om een gezond dieet te volgen en genoeg water te drinken, waarbij je genoeg vitamine C toevoegt, dat de haargroei stimuleert en het helpt om een levendige kleur te behouden.

Maak je niet druk om de geur van het bier. Dit lost in een paar minuten op, dus je zal de geur van het bier niet opmerken, maar alleen de geweldige resultaten!

Bekijk Ook