Krachtige remedie tegen hoge bloeddruk en cholesterol

Heb je last van een hoge bloeddruk of van een hoge cholesterol? We stellen je een geweldige natuurlijke remedie voor op basis van gember en knoflook. Je kan het thuis zelf maken. Probeer het uit!
Krachtige remedie tegen hoge bloeddruk en cholesterol

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Een hoge bloeddruk en cholesterol zijn twee cardiovasculaire aandoeningen. We stellen vast dat ze jaar na jaar meer voorkomen, omdat we meer en meer een zittend leven leiden.

Wanneer je last krijgt van een hoge bloeddruk of cholesterol, dan moet het hart zich te veel inspannen. Dit tast de bloedsomloop en de gezondheid van de slagaders aan.

Maar het meest zorgwekkende is dat beide aandoeningen zich in stilte ontwikkelen. Meestal worden ze pas gediagnosticeerd als ze zich al tot een gevorderd stadium hebben ontwikkeld. Het resultaat is dat het risico op aandoeningen zoals arteriosclerose, hartaanvallen en beroerten groter wordt.

Bovendien daalt de levenskwaliteit van de persoon die lijdt aan een hoge bloeddruk of cholesterol. Beide aandoeningen hebben namelijk niet alleen gevolgen voor het cardiovasculair systeem. Ze tasten ook de werking van andere lichaamssystemen aan.

Gelukkig kunnen we thuis zelf enkele remedies klaarmaken. Die zullen ons helpen om op een veilige en doeltreffende manier deze aandoeningen aan te pakken. Dankzij de eigenschappen van enkele natuurlijke ingrediënten kunnen we een heilzaam middel maken.

In dit artikel beschrijven we een recept op basis van gember en knoflook. Het is heel bruikbaar en zal je helpen om een hoge bloeddruk en cholesterol te behandelen. Dat komt door de grote hoeveelheid voedingsstoffen in zowel gember als knoflook.

Ontdek er meer over in dit artikel!

Hoge bloeddruk en cholesterol bestrijden met een remedie op basis van gember en knoflook

Dit is een natuurlijke remedie op basis van gember en knoflook. Het is een oud recept, dat gebruikt wordt om de bloeddruk en het gehalte slecht cholesterol (LDL) te verlagen.

Deze ingrediënten vallen op omwille van hun ontstekingsremmend, bloedzuiverend en vaatverwijdend vermogen. Zodra het lichaam ze heeft opgenomen, maken ze het makkelijker om beide aandoeningen onder controle te houden.

We willen beklemtonen dat dit middel geen wonderkuur is of iets gelijkaardigs. Het kan echter toch een geweldige hulp zijn voor mensen die gediagnosticeerd zijn met deze problemen.

De gunstige effecten van gember

Gember tegen hoge bloeddruk en cholesterol

Een actief bestanddeel van gember is gingerol. Dat is het element dat de belangrijkste positieve resultaten van gember veroorzaakt bij het bestrijden van een hoge bloeddruk en cholesterol.

 • Gingerol is ook het bestanddeel dat aan gember zijn specifieke pittige smaak geeft. Bovendien werkt het als een natuurlijke ontstekingsremmer. Dat is dus ideaal om problemen van de bloedsomloop te verlichten.
 • De ontgiftende werking van gember bevordert de reiniging van het bloed. Dat vermindert dus de opstapeling van lipiden op de aderwanden.
 • Het heeft ook een licht vochtafdrijvend effect. Het helpt dus om vocht te verwijderen dat wordt vastgehouden in de lichaamsweefsels. Dit reguleert de aanwezigheid van mineraalzouten. Bovendien maakt het het makkelijker om de bloeddruk onder controle te houden.

De positieve effecten van knoflook

Knoflook tegen hoge bloeddruk en cholesterol

Sinds de oudheid wordt knoflook beschouwd als een van de beste voedingsmiddelen om de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen. Dat komt door de hoge concentratie van allicine, een zwavelbestanddeel in knoflook. Ook uien bevatten dit bestanddeel.

 • Allicine heeft ontstekingsremmende en vaatverwijdende eigenschappen en werkt als een antistollingsmiddel. Al deze kenmerken zijn bepalend om de bloeddruk te reguleren en te voorkomen dat cholesterol zich opstapelt.
 • Bovendien werkt knoflook ontgiftend. Dit verbetert de processen die het bloed filteren. De betere filtering van het bloed vermindert de opstapeling van gifstoffen en andere schadelijke deeltjes in de bloedstroom.
 • We willen hier nog aan toevoegen dat knoflook een belangrijke hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat. Deze versterken de hartspier en de slagaders.

Hoe maak je deze remedie met gember en knoflook thuis klaar?

Gember en knoflook tegen hoge bloeddruk en cholesterol

Om de eigenschappen van gember en knoflook nog te versterken, zullen we bij het klaarmaken van deze remedie ook gebruikmaken van de kwaliteiten van appelazijn, citroen en honing.

Het resultaat van de combinatie van al deze ingrediënten is een krachtig natuurlijk recept. Als je het regelmatig gebruikt, zal het een oneindig aantal ziekten voorkomen. Hoewel deze remedie helpt om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, versterkt het namelijk ook het immuunsysteem en bevordert het de gezondheid van de longen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze remedie?

 • 1 theelepel gemalen gember (5 ml)
 • 1 teentje knoflook
 • ½ kop citroensap (125 ml)
 • 1 eetlepel honing (25 g)
 • 1 eetlepel appelazijn (10 g)

Hoe maak je het klaar?

 • Giet het citroensap in een glazen kom. Voeg dan de gemalen gember en de geplette knoflook toe.
 • Gebruik een houten lepel om alles goed te mengen. Voeg daarna de honing en de appelazijn toe.
 • Sluit de kom stevig af. Laat dit zo gedurende 24 uur staan.
 • Schud het meerdere keren, zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
 • Na 24 uur neem je een volle lepel op een lege maag. Herhaal dit voor elke hoofdmaaltijd.
 • Bewaar de rest van het middel in de koelkast. Gebruik het dagelijks.
 • Onthoud dat je niet onmiddellijk resultaten zal zien. Je zult je echter al na een paar dagen beter beginnen te voelen.

Als je met deze behandeling positieve resultaten wil bereiken, dan zal je ook je eetgewoonten moeten verbeteren en dagelijks moeten bewegen.

Combineer al deze factoren. Dat is de meest doeltreffende manier om een hoge bloeddruk en cholesterol aan te pakken, voordat zich andere complicaties ontwikkelen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Absorption, C. (2013). Cholesterol Absorption, Synthesis, Metabolism, and Fate. Marks’ Basic Medical Biochemistry: A Clinical Approach. https://doi.org/10.1038/sj/thj/6200042
 • Liu, Q., Liu, J., Guo, H., Sun, S., Wang, S., Zhang, Y., … Qiao, Y. (2013). [6]-Gingerol: A novel AT1 antagonist for the treatment of cardiovascular disease. Planta Medica. https://doi.org/10.1055/s-0032-1328262
 • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
 • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
 • Gordillo-Paniagua, G., & Valencia-Espinoza, L. C. (1992). HIPERTENSION ARTERIAL. Acta Pediatrica Espanola.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.