Bestrijd cellulite met honing en appelazijn

Om op een doeltreffende manier cellulite kwijt te raken, bestaan er plaatselijke kuren voor de huid. Je combineert die externe behandelingen met fysieke oefeningen en remedies om het lichaam van binnenuit te ontgiften. In dit artikel leer je een heel effectief middeltje kennen.
Bestrijd cellulite met honing en appelazijn

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Cellulite wordt veroorzaakt door de opstapeling van vetafzetting onder het oppervlak van de huid. Het treedt bijna altijd op in de zones van de heup en van de bilspieren.

Cellutite is een van de meest voorkomende problemen bij vrouwen, vooral als er sprake is van overgewicht, obesitas of van genetische of hormonale kwesties.

Het meest kenmerkend voor cellulite is de verschijning van kuiltjes op het huidoppervlak. De huid begint er een beetje uit te zien als sinaasappelschil.

Is het een ernstig probleem?

We kunnen niet zeggen dat cellulite een ernstig gezondheidsprobleem is. Toch kan het een teken zijn van vochtophoping. Bovendien kan het een aanwijzing zijn dat er problemen zijn in het bloedsomloopstelsel of in het lymfatisch systeem.

Gelukkig bestaan er vele producten en technieken die helpen om het optreden van cellulite te verminderen. Ze zorgen ervoor dat de huid weer gezond en gladder wordt.

We grijpen in dit artikel de kans om je een natuurlijk recept met appelazijn en honing voor te stellen.

Bestrijd cellulite met appelazijn en honing

Cellulite

Dit middeltje helpt om cellulite te bestrijden. Probeer het zeker uit!

Appelazijn gecombineerd met honing is al jaren een alternatieve behandeling om de aanwezigheid van cellulite te verminderen.

Beide ingrediënten bevatten antioxidanten en organische zuren. Die elementen helpen om je lichaam te ontgiften en dus ook om je lymfatisch systeem goed te laten functioneren.

De vezels en belangrijke vitaminen in appelazijn en honing stimuleren een goede vertering van vetten in de darmen. Hier ligt het geheim van deze combinatie om vetophoping te verminderen.

Hoe werkt het?

Ze verhinderen ook dat lipiden worden vastgehouden in je bloed en helpen om de cholesterol te verlagen. Daarnaast werken ze preventief en voorkomen ze andere aandoeningen die je levenskwaliteit kunnen beïnvloeden.

Appelazijn

Zowel appelazijn als honing bezitten natuurlijke componenten, die de werking van het metabolisme zullen verbeteren. Als gevolg van een sneller werkend metabolisme zal de verbranding van calorieën versnellen en zal je gewicht verliezen.

 • Gebruik dit drankje van appelazijn en honing met mate en het zal bijdragen tot het verwijderen van gifstoffen die zich opbouwen in de bloedsomloop. Daardoor kan het bloed weer vrij stromen.
 • Bovendien houdt het elke overmatige ontsteking van de lichaamsweefsels onder controle.
 • Tegelijkertijd zal het er ook voor zorgen dat vastgehouden vocht vermindert. Vochtophoping is ook een gerelateerd aan cellulite.

We vinden het waardevol om te vermelden dat dit recept natuurlijk alkalisch is. Dit wil zeggen, dat het, zodra het je lichaam binnenkomt, helpt om het zuurgehalte van het bloed te reguleren. Dit zal dan weer helpen om ziekten te voorkomen.

Hoe maak je het?

Honing

Met dit natuurlijke recept bestrijd je niet alleen cellulite van binnenuit. Het heeft ook een aantal andere effecten. We geven je hier een paar voorbeelden:

 • Stimuleren van de ontgifting van je lichaam.
 • Versterken van je immuunsysteem.
 • Voorkomen van chronische gezondheidskwesties.
 • Verbeteren van de gezondheid van je huid.

Maar het is toch belangrijk om te benadrukken dat dit geen wonderbehandeling is voor cellulite. Tenslotte zullen de resultaten afhangen van andere aspecten van je levensstijl, zoals je voedingsgewoonten, fysieke activiteiten en externe behandelingen.

Levensstijl aanpassen

Dit betekent eigenlijk dat je je levensstijl grondig zal moeten veranderen als je optimale resultaten wil bereiken.

Je moet je focussen op inspanningen om de vetophoping te bestrijden die met cellulite gepaard gaat.

We willen hier ook benadrukken dat het belangrijk is dat de appelazijn en de honing honderd procent biologisch zijn. Je vindt zeker goedkopere producten, maar biologische ingrediënten zijn de enige manier om volledig te kunnen genieten van de eigenschappen van appelazijn en honing.

Laten we nu eens kijken hoe je het middeltje klaarmaakt.

Welke ingrediënten en hoeveelheden heb je nodig?

 • 2 eetlepels biologische appelazijn (20 ml)
 • 1 kop warm water (200 ml)
 • 1 eetlepel natuurlijke honing (25 gr)

Hoe maak je het klaar?

 • Meng de twee eetlepels appelazijn in de kop warm water. Maak het wat zoeter met één eetlepel honing.
 • Zodra het heel goed gemengd is, is het klaar om gedronken te worden.

Contra-indicaties

Als je slechts kleine hoeveelheden appelazijn gebruikt, zijn er geen risico’s voor de gezondheid, maar we bevelen toch aan om nooit de voorgeschreven dosis in dit recept te overschrijden. Wanneer het lichaam te veel van dit zuur opneemt,  kan dit leiden tot indigestie en diarree. Het kan bovendien een buitensporige productie van maagzuur veroorzaken.

Zodra je buikpijn hebt of een ontsteking krijgt na het innemen van dit drankje, dan moet je de behandeling stoppen.

Let op!

Het is geen goed idee om appelazijn onverdund in te nemen. Het kan immers je tandglazuur beschadigen. Een ander negatief gevolg is dat het het slijmvlies dat de maagwand bekleedt, kan aantasten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.