Enkele tips om aluminiumfolie te gebruiken om je haar te verzorgen

19 november 2018
We hebben allemaal wel al eens gezien hoe ze bij de kapper aluminiumfolie gebruiken om highlights in het haar aan te brengen. Maar het is echter zo dat je die folie ook op andere manieren kan gebruiken. Je kan er thuis zelf je haar mee verzorgen en van de vele voordelen genieten. Lees er meer over in dit artikel en probeer het zelf uit!

Aluminiumfolie is in elke keuken een vaste waarde geworden. We hebben allemaal een rol liggen in onze lade, maar gewoonlijk associëren we deze folie niet met haarverzorging.

Aluminiumfolie is beroemd geworden dankzij zijn capaciteit om voedingswaren warm te houden en dankzij zijn lange duurzaamheid. Dit product biedt vele mogelijkheden, die we toch zomaar verloren laten gaan.

In dit artikel bespreken we hoe je het kunt gebruiken om het haar te verzorgen.

Hou je van die professionele snit, maar niet van de prijzen bij de kapper? Dan is dit een artikel voor jou!

Waarom aluminiumfolie?

Aluminiumfolie voor highlights

Het haar is een erg gevoelig deel van het lichaam. Het raakt heel gemakkelijk beschadigd. Maar natuurlijk is het ook een fundamenteel onderdeel van je uiterlijk.

We willen er allemaal zo goed mogelijk uitzien. Daarom voelen we ons gedwongen om verschillende stijlen uit te proberen, totdat we een haarstijl ontdekken die we te gek vinden.

Hier kan aluminiumfolie je bij helpen:

  • In de eerste plaats is het een perfect middel om te isoleren. Dat is een belangrijk aspect, want je wil de producten die je aanbrengt op je haar gescheiden houden van elkaar.
  • Ten tweede houdt de folie de warmte vast. Op deze manier vermijd je dat het haar oververhit wordt als je het in vorm wil brengen.
  • Tot slot is aluminiumfolie erg stevig en resistent. Het helpt dus om twee dingen te doen: het is bestand tegen alle soorten vloeistoffen en het blijft intact en houdt gedurende lange tijd dezelfde vorm.

Leestip:
Problemen met je haar? Ontdek 6 natuurlijke behandelingen

Hoe kun je aluminiumfolie gebruiken om je haar te verzorgen?

1. Gemakkelijk krullen in het haar maken

Haar krullen

Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een krultang en een aantal stukken aluminiumfolie van ongeveer vijfentwintig centimeter. Hoeveel vellen je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid en de dikte van je haar. In het algemeen zullen zes vellen voldoende zijn, maar als je zelf denkt dat je er meer zal nodig hebben, snijd er dan acht of tien af.

  • Stapel de aluminiumfolie op elkaar en snijd de vellen in vier gelijke delen.
  • Daarna mag je het haar in strengen verdelen volgens het aantal krullen dat je wil. Verdeel het haar met haarclips in verschillende delen en scheid de strengen die je wilt krullen van degene die je niet wil krullen.
  • Spuit haarlak op de haarlokken die je gaat krullen. Wacht dan enkele minuten. Rol nu elke streng op en wikkel in de aluminiumfolie.
  • De krultang gebruik je op de hoogste stand, dus met de meeste hitte. Laat dan de folie afkoelen en verwijder deze uit het haar. Geniet van je krullen!

We geven je nog een extra advies. Als je na het verwijderen van de folie het haar nog eens bespuit met haarlak, dan zullen je krullen gegarandeerd lange tijd blijven zitten.

2. Een vlugge manier om je haar te kleuren

Lidiane Silveira is een haarexpert. Zij legt uit dat dit materiaal een geweldige ontdekking is die gebruikt kan worden bij haarkleuringen. Wanneer je het haar opwarmt in de folie, dan gaat de opperhuid open en zal de kleuring veel vlugger optreden.

Toch is het belangrijk dat je dit op de correcte manier uitvoert. Je moet dus weten hoe je het haar moet verdelen. Bovendien moet je ook weten hoeveel tijd je het mag gebruiken bij het kleuringsproces voordat het schade veroorzaakt. Daarom kun je dit proces het beste leren van een professional.

Lees ook dit artikel:
Lijnzaadwater om je haar sterker te maken

3. Breng vocht in met een haarmasker

Haarmasker

Heb je droog haar en ziet je haar er dof uit? Dan raden we je aan om een goed haarmasker te gebruiken.

  • Je brengt het masker aan van de haarwortel naar de uiteinden.
  • Daarna plaats je de folie met de doffe zijde op je hoofd. Laat het gedurende dertig minuten zitten.
  • Na dertig minuten mag je de folie verwijderen. Was dan je haar zoals je gewoonlijk doet.

Je zal spectaculaire resultaten opmerken. Vooral als je in het verleden geen folie gebruikte zul je nu een groot verschil zien. Met deze behandeling krijgt het haar een ongelooflijke glans en zachtheid.

Heb je al geëxperimenteerd met aluminiumfolie om je haar te verzorgen? Heb je al een van deze behandelingen uitgeprobeerd? Als je dat inderdaad gedaan hebt, dan zouden we graag van jou horen wat jouw ervaring is!