Acht manieren om weer verliefd op je partner te worden

Je kunt weer verliefd op je partner worden. Dit houdt in dat je je houding en de betekenis van je relatie moet veranderen, vooral wanneer je door een crisis gaat. Hier zijn enkele richtlijnen die je kunnen helpen.
Acht manieren om weer verliefd op je partner te worden

Laatste update: 23 april, 2021

Er zijn verschillende redenen waarom een relatie kan mislukken. Het is daarom belangrijk dat als je echt om elkaar geeft om manieren te vinden om weer verliefd op je partner te worden om een breuk te voorkomen.

Jezelf opnieuw uitvinden impliceert het veranderen van de huidige houding en het geven van een nieuwe betekenis aan de relatie. Dit vereist toewijding, begrip en liefde. Er moet ook openheid zijn, omdat het je in staat zal stellen om die overtuigingen die problemen veroorzaken te heroverwegen.

Het is niet eenvoudig om weer verliefd te worden. Het vereist in feite dat je allebei objectief naar het probleem kijkt en het als team oplost. Dit is soms moeilijk, omdat de emotionele lading rond het conflict wrok kan doen oplaaien. Het is niet onmogelijk en hier is hoe je het kunt doen.

Tips om weer verliefd te worden

Je moet eerst overwegen of je met een relatie door wilt gaan wanneer je je niet langer tot die persoon aangetrokken voelt of het nu fysiek of intellectueel is (Spaanse link). Is er goede communicatie, plezier, betrokkenheid en passie? Als het antwoord ‘nee’ is, dan moet je je relatie heroverwegen. Hier zijn enkele richtlijnen om dit te doen.

1. Identificeer het probleem

Man is het ergens niet mee eens

Allereerst moet je allebei erkennen dat de relatie niet floreert en erover praten. Het is belangrijk om te bepalen wat het probleem is om het op te lossen. Dit vereist dat jullie allebei je gedachten en gevoelens over de relatie uiten en vervolgens naar alternatieven zoeken waarmee je weer verliefd kunt worden.

De meest voorkomende problemen zijn vaak gebrek aan communicatie, geen nabijheid en intimiteit, weinig gedeelde smaak en algehele seksuele achteruitgang. Door de oorzaak van de conflicten te achterhalen, kun je bepalen wat je echt nodig hebt.

2. Breng samen tijd, alleen jullie twee

Zet je in om samen wat tijd door te brengen, alleen jullie twee en doe dit ten minste één dag per week. Dit is omdat extra uren werken, omgaan met kinderen en andere taken ervoor zorgen dat paren geen exclusieve tijd voor zichzelf kunnen vinden en dit leidt vaak tot vervreemding.

Is dit bij jou het geval? Plan dan elke week tijd om samen te zijn, alleen jullie tweeën. Plan een romantisch diner, kijk een film, bezoek nieuwe plaatsen of praat gewoon. Blijf bij het plan als je het eenmaal hebt gepland en maak er een gewoonte van.

3. Schrijf je in voor nieuwe activiteiten die je als koppel kunt doen

Identificeer de activiteiten die jullie allebei leuk vinden en onderneem ze samen, misschien willen jullie dansen of koken of yoga doen of een taal leren of… In het ideale geval zouden jullie de activiteit allebei leuk moeten vinden om er echt van te genieten terwijl je in elkaars gezelschap bent.

Je bent je er misschien niet van bewust, maar het delen van gemeenschappelijke interesses versterkt de band tussen jullie samen en bevordert het vertrouwen.

4. Word weer verliefd op je partner door attent te zijn

Lieve kleine details zijn een manier om genegenheid te tonen. Dit gaat niet alleen over materiële geschenken, maar ook over kleine acties waardoor jullie allebei dankbaar zijn om bij elkaar te zijn. Je kunt je partner bijvoorbeeld op een ontbijt op bed trakteren.

Het is belangrijk om de dingen te identificeren die je partner gelukkig maken. Het belang van de kleine details ligt in de details die de band kunnen consolideren, zelfs in tijden van crisis (Spaanse link).

5. Doe leuke activiteiten

De psycholoog en psychiater José Díaz Morfa adviseert (Spaanse link) om situaties te verzachten door samen te lachen. Deze momenten zijn een must tegen verveling. Plezier maken helpt je bovendien om nieuwe dingen te delen.

6. Laat de passie weer oplaaien

Je moet zeker rekening houden met je seksleven om weer verliefd te kunnen zijn. Probeer nieuwe dingen om het te activeren, zoals experimenteren op andere plaatsen, houdingen vernieuwen en misschien zelfs erotische speeltjes toevoegen. Dit soort dingen kan de vlam weer aanwakkeren en je nieuwe manieren laten leren om van elkaar te genieten.

7. Word weer verliefd door elkaar de ruimte te geven

Zoals we hierboven al zeiden, is het belangrijk om samen tijd door te brengen. Jullie hebben echter ook zelf ruimte nodig. Momenten om als individu te groeien, hobby’s te cultiveren en vriendschappen te onderhouden.

Met andere woorden, het hebben van persoonlijke ruimte is een manier om in je eigen behoeften te voorzien. Dit komt doordat de frustratie dat je niet aan je persoonlijke behoeften kunt voldoen, niet bevorderlijk voor een gezonde relatie is.

8. Optimaliseer je communicatie

Dit is een van de pijlers van elke relatie. Probeer daarom altijd een duidelijke, eerlijke en wederzijdse communicatie te behouden waarin je jezelf in de ander kunt verplaatsen en afspraken kunt maken.

Op dezelfde manier moet je je respect voor je partner koesteren door actief te luisteren, boze emoties te beheersen en verschillende standpunten van elkaar te accepteren.

Alledaagse details om weer verliefd op je partner te worden

Man kust zijn vrouw

Oké, dus je wilt weer verliefd op je partner worden, maar weet niet waar je moet beginnen. Hier is een lijst met alledaagse dingen die je kunnen helpen om dit te bereiken.

 • Verander routine in leuke activiteiten. Speel bijvoorbeeld je favoriete muziek tijdens het schoonmaken van het huis.
 • Vertel elkaar dingen die je overdag graag hoort. Praat over wat er op het werk is gebeurd, waarover je gisteravond hebt gedroomd. Geef aandacht aan wat je partner te zeggen heeft.
 • Negeer je mobiele telefoon als je met elkaar praat.
 • Pak meteen je koffers in en ga op een romantisch uitje.
 • Maak elke dag speciaal. Vier de kleine dingen die elke dag te bieden heeft. Het zal je helpen om de momenten die je samen doorbrengt te waarderen.
 • Maak een lijst van gemeenschappelijke interesses en doe ze samen. Dit omvat het praten over elk onderwerp waar je mogelijk gepassioneerd over bent.
 • Ontspan, mediteer, doe ademhalingsoefeningen, geef elkaar massages. Kortom, vind een manier voor jullie beiden om zorgen los te laten.
 • Flirt, complimenteer elkaar, verras elkaar met onverwachte cadeaus of met een romantisch detail.
 • Werk aan jezelf door voor je uiterlijk te zorgen en individuele doelen te stellen.
 • Respecteer elkaars privacy en tijd alleen.
 • Zoek advies om te proberen weer verliefd op elkaar te worden.

Laatste opmerkingen

In een aantal gevallen is therapie voor koppels de beste optie, vooral als de relatie sterk is verslechterd. Dit soort professional zou je namelijk de nodige tools en ondersteuning moeten kunnen bieden om eventuele onverenigbaarheden te overwinnen.

Je hebt het allemaal geprobeerd en kan niet meer verliefd worden? Soms is dan het beste wat je kunt doen, weer verliefd worden op jezelf en voor een breuk kiezen. Dit komt omdat niet alle koppels hebben wat nodig is om voor het leven bij elkaar te blijven en dat is helemaal oké!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.