Vijf tips voor een dunner gezicht

Vijf tips voor een dunner gezicht

Laatste update: 28 september, 2018

In dit artikel geven we je vijf handige tips voor een dunner gezicht door zwelling en vochtophoping te verminderen, maar ook door verstevigende crèmes te gebruiken en oefeningen voor het gezicht te doen.

Hoe krijg je vet weg dat zich ter hoogte van je kaken en kin heeft opgestapeld? Ook al hebben we meerdere malen succesvol een dieet gevolgd, blijft ons gezicht toch vaak vol en rond, wat de schoonheid ervan kan verminderen. We geven je in dit artikel vijf tips geven voor een dunner gezicht.

Is het mogelijk om je gezicht dunner te maken?

Vrouw die een dunner gezicht wil

Bij het verliezen van gewicht zouden we ook een dunner gezicht verwachten. Het komt namelijk vaak voor dat, hoewel we veel gewicht verloren hebben, we toch nog steeds mollige kaken en een dubbele kin hebben, die we niet willen.

Normaal wordt dit veroorzaakt door vochtophoping, maar het kan een ook een bijwerking van bepaalde medicatie zijn. We zullen je uitleggen hoe je een dunner gezicht kan krijgen door middel van:

 • Juiste voeding
 • Oefeningen voor het gezicht
 • Verstevigende crèmes

Je hebt zeker geen plastische chirurgie nodig! We beloven je dat je je doel op andere manieren kan bereiken, mits je je voldoende inzet.

Indien je echter medicatie neemt en je merkt dat je gezicht hierdoor gaat opzwellen, spreek dan met je arts om na te gaan of dit geen bijwerking van deze medicatie is. Medicatie zoals bijvoorbeeld corticosteroïden kunnen het uiterlijk van een persoon namelijk dramatisch veranderen.

Tips voor een dunner gezicht

1. Vermijd vochtophoping

Dunner gezicht met citroen en gember

Zoals gewoonlijk is de sleutel een gezonde voeding. Een van de belangrijkste oorzaken voor zwelling in het gezicht is een opstapeling van water. Wat kun je echter doen wanneer je kaken of oogleden opzwellen? Simpel, volg een reinigend dieet.

Vermijd zout, suiker en andere zoetigheden, geraffineerde bloem en rood vlees. Start je dag daarentegen met lauw water met citroen, gevolgd door een gezond ontbijt. Neem bijvoorbeeld een kom havermout met druiven, kersen of enig ander rood fruit.

Het is ook aangeraden om dagelijks ananassap en groene thee te drinken en papaja te eten. Deze zullen je helpen om je lichaam te zuiveren van giftige stoffen, waardoor ook vochtophoping tegengegaan wordt.

2. Drink elke dag twee liter water

Dunner gezicht met water

Hydrateren, hydrateren, hydrateren! We moeten goed gehydrateerd blijven, zodat onze organen op een optimale manier ons lichaam kunnen zuiveren. Je nieren zullen er beter door werken. Indien je niet zo graag water drinkt, voeg dan wat citroen toe voor een betere smaak.

3. Kruidenthee

Dunner gezicht door thee te drinken

Er zijn drie infusies die je kunnen helpen je lichaam te ontgiften en vet te verbranden. De eerste infusie is met gember. Deze infusie kun je twee maal per dag drinken.

De tweede is groene thee, een fantastische antioxidant en ontgifter.

De derde is een infusie van eucalyptus. Dit zal helpen de circulatie te verbeteren en afvalstoffen te verwijderen. Deze thee past in elk dieet en kan je ook twee keer per dag drinken.

4. Huisgemaakte verstevigende crème

Dunner gezicht met schoonheidsbehandelingen

Vandaag de dag vind je een ontelbaar aantal verstevigende crèmes op de markt. Je kan kiezen welke je wil, maar wij raden een huisgemaakte remedie aan, die volledig natuurlijk is:

 • Gewone yoghurt (ongezoet)
 • 2 eetlepels haver
 • 3 eetlepels sinaasappelsap
 • 1 capsule vitamine E (kan je vinden bij de apotheek)

Het enige dat je hoeft te doen, is alle ingrediënten goed te mengen en het twee avonden per week aan te brengen op je gezicht. Masseer de crème goed in je gezicht en laat het vijftien minuten inwerken. Spoel vervolgens af met koud water.

5. Oefeningen voor het gezicht

Vrouw met een dunner gezicht
 1. Grote, overdreven glimlach. We weten allemaal dat glimlachen goed is. Ga dus eens voor de spiegel staan en probeer het uit! Oefen je gezicht door van oor tot oor te glimlachen. Doe dit vijftien keer. Makkelijk, niet?!
 2. Vissengezicht. Vanzelfsprekend doen we dit wanneer we alleen zijn, niet? Wanneer je een vissengezicht maakt, verbrand je vetten uit je kaak en kin. Tuit je lippen terwijl je je kaken intrekt om deze oefening te doen. Hou deze houding vijf tot tien seconden aan en ontspan dan. Herhaal dit vijf keer.
 3. Vul je mond met lucht. Ook deze oefening is erg makkelijk. Neem lucht in je wangen en blaas ze zo hard op als je kan. Hou dit tien seconden aan en laat de lucht er vervolgens uit. Herhaal dit acht tot twaalf keer.
 4. Zeg de klinkers op. Nog een leuke oefening: begin met je gezichtsspieren voor de spiegel te ontspannen. Daarna zeg je eerst de letter A (je hoeft dit niet luidop te doen, enkel de beweging maken is voldoende). Open je mond wijd bij het uitspreken van de klinkers. Doe hetzelfde met de E, I, O en U. Herhaal dit tien keer.

Hou dit vol en je zal al snel resultaten beginnen zien! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.