5 tips voor een dunner gezicht

22 augustus 2015

In dit artikel zal je 5 handige tips terug vinden om je gezicht dunner te maken door zwelling en opstapeling van vocht te verminderen, maar ook door het gebruiken van verstevigende crèmes en het doen van oefeningen voor het gezicht.

Hoe krijg je vet weg dat zich ter hoogte van je kaken en kin heeft opgestapeld? Ook al hebben we meerdere malen succesvol een dieet gevolgd, toch blijft ons gezicht vaak vol en rond, wat je schoonheid kan verminderen. We zullen je in dit artikel 5 tips geven voor een dunner gezicht.

Is het mogelijk om je gezicht dunner te maken?

dun2

Bij het verliezen van gewicht zouden we ook een dunner gezicht verwachten. Het komt namelijk vaak voor dat, hoewel we veel gewicht verloren hebben, we toch nog steeds mollige kaken en een dubbele kin hebben, die we niet willen.

Normaal wordt dit veroorzaakt door opstapeling van vocht, maar het kan een ook bijwerking van bepaalde medicatie zijn. We zullen je uitleggen hoe je een dunner gezicht kan krijgen door:

 • Voeding
 • Oefeningen voor het gezicht
 • Verstevigende crèmes

Je hebt zeker geen plastische chirurgie nodig! We beloven je dat je je doel op andere manieren kan bereiken, mits je je voldoende inzet. Indien je echter medicatie neemt en je merkt dat je gezicht hierdoor gaat opzwellen, spreek dan met je arts om na te gaan of dit geen bijwerking van deze medicatie is. Medicatie zoals bijvoorbeeld corticosteroïden kunnen het uiterlijk van een persoon namelijk dramatisch veranderen.

Tips om gewicht in je gezicht te verliezen

1. Vermijd de opslag van water

dun3

Zoals gewoonlijk is de sleutel een gezonde voeding. Een van de belangrijkste oorzaken voor het opzwellen van het gezicht is een opstapeling van water. Maar wat kan je nu doen wanneer je kaken of oogleden opzwellen? Simpel, volg een reinigend dieet. Vermijd zout, suiker en andere zoetigheden, geraffineerde bloem en rood vlees. Start je dag daarentegen met lauw water met citroen, gevolgd door een gezond ontbijt. Neem bijvoorbeeld een kom havermout met druiven, kersen of enig ander rood fruit.

Het is ook aangeraden dagelijks ananassap en groene thee te drinken en papaja te eten. Deze zullen je helpen om je lichaam te zuiveren van giftige stoffen, waardoor ook de opstapeling van vocht tegengegaan wordt.

2. Drink elke dag 2 liter water

dun4

Hydrateren, hydrateren, hydrateren! We moeten goed gehydrateerd blijven, zodat onze organen op een optimale manier ons lichaam zouden kunnen zuiveren. Je nieren zullen er beter door werken. Indien je niet zo graag water drinkt, voeg dan wat citroen toe voor een betere smaak.

3. Kruidenthee

dun5

Er zijn 3 infusies die je kunnen helpen ontgiften en vet verbranden. De eerste infusie is met gember. Je kan dit twee maal per dag drinken.

De tweede is groene thee, een fantastische antioxidant en ontgifter.

De derde is een infusie van eucalyptus. Dit zal helpen de circulatie te verbeteren en afvalstoffen te verwijderen. Deze thee past in elk dieet en kan je ook twee keer per dag drinken.

4. Huisgemaakte verstevigende crème

dun6

Vandaag de dag vind je een ontelbaar aantal verstevigende crèmes op de markt. Je kan kiezen welke je wil, maar wij raden een huisgemaakte remedie aan, die volledig natuurlijk is:

 • Gewone yoghurt (ongesuikerd)
 • 2 eetlepels haver
 • 3 eetlepels sinaasappelsap
 • 1 capsule vitamine E (kan je vinden bij de apotheek)

Het enige dat je hoeft te doen, is alle ingrediënten goed te mengen en het 2 avonden per week aan te brengen op je gezicht. Masseer de crème goed in je gezicht en laat het 15 minuten inwerken. Spoel vervolgens met koud water.

5. Oefeningen voor het gezicht

dun7

 1. Grote, overdreven glimlach. We weten allemaal dat glimlachen goed is. Ga dus eens voor de spiegel staan en probeer het uit! Oefen je gezicht door van oor tot oor te glimlachen. Doe dit 15 keer. Makkelijk, niet?!
 2. Vissengezicht. Vanzelfsprekend doen we dit wanneer we alleen zijn, niet? Wanneer je een vissengezicht maakt, verbrand je vetten uit je kaak en kin. Tuit je lippen terwijl je je kaken intrekt om deze oefening te doen. Hou deze positie 5 tot 10 seconden aan en ontspan dan. Herhaal dit 5 keer.
 3. Vul je mond met lucht. Ook deze oefening is erg makkelijk. Neem lucht in je kaken en blaas ze zo hard op als je kan. Hou dit 10 seconden aan en laat de lucht er vervolgens uit. Herhaal dit 8 tot 12 keer.
 4. Zeg je klinkers. Nog een leuke oefening: begin met je gezichtsspieren voor de spiegel te ontspannen. Daarna zeg je eerst de letter A (je hoeft dit niet luidop te doen, enkel de beweging maken is voldoende). Open je mond wijd bij het uitspreken van de klinkers. Doe hetzelfde met de E, I, O en U. Herhaal dit 10 keer.

Hou dit vol en je zal al snel resultaten beginnen zien!

Bekijk Ook