5 krachtige manieren waarop aloëvera je hart beschermt
Aloëvera is een vaste plant met vlezige bladeren en wonderbaarlijke krachten. Dagelijks worden nog nieuwe toepassingen ontdekt waardoor aloëvera je gezondheid kan verbeteren.
Het is interessant hoe de natuurlijk ons soms uitzonderlijke bronnen voor een goede gezondheid geeft. Zo helpt aloëvera je bijvoorbeeld om je spijsvertering te optimaliseren. Daarnaast geeft het je een gezonde huid en versterkt het zelfs je cardiovasculaire systeem.
Nu moeten we wel aangeven dat aloëvera geen ziekten uit zichzelf ”geneest.” Wel kan aloëvera je helpen om aandoeningen te bestrijden. Daarnaast stimuleert het de algehele gezondheid.
Vandaag willen we het hebben over iets opmerkelijks, namelijk hoe aloëvera je hart beschermen kan.
We leggen je uit hoe dit zit…
Hoe aloëvera je hart beschermt
1. Het reguleert je cholesterol
Het goede cholesterol is HDL. Dit staat in het Engels voor lipoproteïne met hoge dichtheid. Het is een van de twee types cholesterol die je in je bloed hebt. De andere soort is LDL: een lipoproteïne met een lage dichtheid.
We noemen het ”goed” omdat het helpt overtollig LDL in je bloed naar je lever te brengen. Daar kan het lichaam het uit het bloed halen en uitscheiden.
Maar betekent dit dat hoe hoger de HDL-spiegels , hoe beter het is voor je gezondheid?
We moeten hier voorzichtig mee zijn. Sommige mensen hebben een genetische aandoening die ernstige problemen kan opleveren. Je kan je cholesterolwaarden het beste goed in balans houden. Hierbij kan aloëvera je helpen.
Aloëvera is erg effectief omdat het niet alleen je goede cholesterol verhoogt, maar ook een goede balans houdt tussen deze twee types .
2. Het verlaagt je triglyceridengehalte
Het is interessant dat we vandaag de dag vaak horen over hoe belangrijk het is om je cholesterol te verlagen.
Echter, je triglyceriden zijn de echte genadeloze vijanden.
Een hoog gehalte aan triglyceriden is je bloed betekent dat je niet alle extra energie in je lichaam verbrandt. Het gevolg daarvan is dat het wordt opgeslagen als vet.
Hypertriglyceridemie is een stille bedreiging voor de gezondheid van je hart.
Dus wanneer het boven zijn normale waardes komt (onder 150 mg/dl), heb je een hoger risico op hartziekten en aandoeningen zoals pancreatitis.
3. Het verlaagt je bloedsuiker
Aloëvera bevat glucomannan: een soort oplosbare vezel die onder andere het bloedsuikergehalte kan verlagen.
Het bevat ook anthroquinonen; dit zijn een soort fenolen. Ze houden je bloedsuikers in balans. Hierbij werken ze onder andere samen met lectines.
Om de positieve resultaten te zien, neem je dagelijks een eetlepel aloëvera opgelost in een glas warm water. Doe dit gedurende twee maanden.
De ontstekingsremmende, ontgiftende en helende eigenschappen van aloëvera kunnen jou ook helpen. Het is een van de gezondste planten die er bestaan voor mensen met diabetes.
4. Het verlaagt je bloeddruk
Dat aloëverasap je helpt je bloeddruk te verlagen komt door een specifieke reden. Namelijk het hoge vitamine C gehalte.
Vergeet niet dat vitamine C geweldig is voor je aderen. Bovendien zorgt het voor een goede circulatie en een uitstekende zuurstoftoevoer.
Daarnaast maakt het je kleine bloedvaten iets wijder en verbetert het ook de elasticiteit van de bloedvaten. Tot slot helpt het ook bij het behandelen van arteriosclerose.
5. Een sterk hart dankzij aloëvera
Arigine is een van de vele aminozuren die wordt gevonden in aloëvera. Het is zelfs een van de belangrijkste aminozuren voor de gezondheid van je hart.
Arginine is een semi-essentieel aminozuur. Je lichaam kan dit in kleine hoeveelheden zelf produceren. Daarnaast moet je het via je eten of in de vorm van supplementen binnenkrijgen.
Het zit bijvoorbeeld in pinda’s, walnoten, en -natuurlijk- in aloëvera. Als je kleine hoeveelheden arginine consumeert, krijg je een:
- Sterker hart dat je bloed beter rondpompt.
- Betere doorbloeding waardoor je afvalstoffen beter uit kan scheiden.
- Optimale doorbloeding doordat het helpt om stikstofoxide te produceren. Dat zorgt ervoor dat je bloedvaten iets uitzetten.
Uiteindelijk zal aloëvera je niet genezen van een hartaandoening.
Wat het wel doet is het reguleren van de fundamentele gezondheidsaspecten zoals je cholesterol of vochtophopingen. Dit zijn belangrijke factoren voor je gezondheid.
Voeg dus aloëvera toe aan je dieet!
Uitgelichte afbeelding met dank aan © wikiHow.com
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Klein, A. D., & Penneys, N. S. (1988). Aloe vera. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/S0190-9622(88)70095-X
- Rajeswari, R., Umadevi, M., Rahale, C. S., Selvavenkadesh, S., Kumar, K. P. S., & Bhowmik, D. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.
- Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006