5 eigenschappen die een sterke persoonlijkheid definiëren

Individuen met een sterke persoonlijkheid zijn niet koud of ongevoelig. Ze hebben gewoon geleerd om elk probleem het belang te geven dat het verdient, zodat het hen niet negatief beïnvloedt.
5 eigenschappen die een sterke persoonlijkheid definiëren

Laatste update: 11 oktober, 2018

Vaak kan een sterke persoonlijkheid enige spanning of ongemak veroorzaken.

Soms zien we mensen met een sterke persoonlijkheid als iemand die niet in staat is om toe te geven aan bepaalde dingen. We denken dat hij of zij iemand is die af en toe egoïstisch is of alleen kijkt naar zijn of haar eigen interesses en die geen visies, voorstellen of suggesties van anderen accepteert.

Niets is verder van de realiteit.

Het is waar dat in het geval van een sterke persoonlijkheid er altijd veel nuances zijn als het gaat om het labelen van iemand als “puur” introvert, extrovert, afhankelijk, onafhankelijk, intuïtief, etc.

Wanneer we echter spreken over sterke persoonlijkheden, zit er iets achter dat we moeten begrijpen.

In de psychologie staat dit type profiel bekend als een ‘resistente persoonlijkheid’.

Daarin kan men introvert of extrovert zijn. Maar wat vooral kenmerkend is, is het vermogen om boven water te blijven temidden van tegenspoed.

Hieronder leggen we 5 eigenschappen uit die ons zullen helpen begrijpen wat het betekent om een ​​sterke persoonlijkheid te zijn. Kun je je identificeren?

1. Een sterke persoonlijkheid houdt niet van excuses

Een persoon met een sterke persoonlijkheid heeft een heel bijzonder pad: ze heeft geleerd van haar fouten en successen. Ze handelt nederig maar vastberaden naar haar geweten.

Dit verklaart waarom zij helemaal niet van halve waarheden of halve leugens houdt, laat staan ​​van excuses of mensen die niets anders doen dan uitstellen.

Voor een persoon met een sterke persoonlijkheid zorgen deze handelingen ervoor dat ze tijd verspilt. Het zijn obstakels en manieren om de intenties en doelstellingen te vertragen.

In haar wereld moet wat gedaan moet worden, gedaan worden. Wat men als een lange termijn doel stelt, is een motivatie om voor te vechten.

Dus omgaan met iemand die haar hele dag vult met excuses en valse redenen is iets dat ze erg ongemakkelijk vindt.

2. Ze zijn voorzichtig als ze mensen toestaan deel uit te maken van hun leven

Eigenschappen die een sterke persoonlijkheid definiëren

Als er iets is dat een persoon met een sterke persoonlijkheid definieert, is het haar vaardigheid om controle te hebben om haar intrinsieke motivaties te ontdekken .

  • Ze weet wat ze wil en wat ze niet wil. Die les heeft ze geleerd omdat iemand in het verleden haar in de steek liet, ze raakte gedesillusioneerd of werd verraden.

Echter, verre van in zichzelf opgesloten te zijn of koud of wantrouwend te zijn, staat ze open voor anderen, maar ze aarzelt niet om een ​​heel toepasselijk psychologisch filter toe te passen.

Ze zal niemand in haar leven toelaten die haar stoort of die haar innerlijke rust verstoort.

3. Ze houdt niet van ongevoelige, egoïstische of pretentieuze mensen

Sterke persoonlijkheid kiest voor zichzelf

In tegenstelling tot wat velen denken, is ze een persoon met een sterk en resistent profiel, gevoelig en zeer bescheiden.

Dit komt omdat ze belangrijke dingen waardeert. Dingen die geen tijdverspilling zijn en die een gevoel van welzijn geven:

  • goede vriendschappen,
  • mensen die vreugde brengen en geen ellende,
  • aanhankelijke, toegewijde partners die haar waarden delen …

Daarom tolereert zij degenen die zelfzuchtig handelen niet. Of  mensen die niet weten hoe ze de eenvoudigste dingen in het leven moeten waarderen.  Zaken die niet te koop zijn, maar die we allemaal verdienen door respectvol en gelukkig te leven.

4. Ze hebben geleerd van angst en tegenspoed

Sterke persoonlijkheid leert van tegenslagen

Een van de eigenschappen die sterke mensen definiëren, is een duidelijke psychologische veerkracht. Zoals we al weten, zijn weinig zaken even relevant op het gebied van persoonlijke groei als veerkracht.

Het is de capaciteit waarmee iemand tegenspoed en emotionele pijn weet te overwinnen. En niet alleen dat. Maar ze hebben ook het vermogen om van deze ervaringen te leren.

Zo heeft iemand met een sterke persoonlijkheid kunnen leren door angst. Ze heeft die grens over weten te steken om haar doelen te bereiken.

Bovendien geeft al dat essentiële leren haar meer psychologische hulpmiddelen om zonder angst verder te gaan en open te staan ​​voor wat het leven brengt. Daarnaast weet ze heel goed wat ze wel en niet wil accepteren.

5. Ze hoeven niet iedereen leuk te vinden

Een sterke persoonlijkheid

Zoals we in het begin hebben vastgesteld, probeert iemand met een sterke persoonlijkheid niet altijd iedereen tevreden te stellen. In plaats daarvan weet ze wat ze wil en verspilt ze geen tijd met mensen die het niet waard zijn.

Stukje bij beetje heeft ze geleerd dat maar weinig dingen zoveel frustratie en lijden veroorzaken als iedereen willen behagen en de goedkeuring van iedereen willen.

Het is niet nuttig, het is niet logisch en het is ongezond.

Dus neemt een persoon met een sterke persoonlijkheid de houding aan waarbij ze zich geen zorgen maakt als iemand haar niet accepteert zoals ze is.

  • Ze weet dat degenen die aan haar zijde staan ​​degenen zijn die het echt waard zijn. De mensen die het verdienen om hand in hand met haar op haar levenspad te lopen. En mensen die de waarde van haar authenticiteit erkennen.

Over het algemeen zullen meer dan één van deze kenmerken je waarschijnlijk bekend voorkomen. Misschien hebben we allemaal geleerd sterk te zijn op onze eigen manier, of dat binnenkort te zijn. We zijn allemaal op weg om een ​​sterke persoonlijkheid te ontwikkelen.

Uitgelichte afbeelding met dank aan © wikiHow.com 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.