12 trucs om kauwgom uit je haar te krijgen

Kauwgom in je haar kan een reden voor paniek zijn. Wat kun je eraan doen? Gewoon je haar knippen en hopen dat het er goed uitziet? Maak je geen zorgen, er zijn betere opties! In dit artikel lees je hoe je kauwgom uit je haar krijgt.
12 trucs om kauwgom uit je haar te krijgen

Geschreven door Antonella Grandinetti

Laatste update: 09 augustus, 2022

Ongelukjes gebeuren vaker dan je denkt. Wie heeft er niet ooit kauwgom in zijn haar gekregen? Naar de kapper gaan en het laten knippen zou echter je laatste optie moeten zijn. Probeer eerst deze trucjes om kauwgom uit je haar te krijgen voordat je dit doet!

Hoe krijg je kauwgom uit je haar

Een vrouw met kauwgom in haar haar

Kinderen houden ervan om kauwgombellen te blazen. Hoe groter, hoe beter! Dit kan echter tot ongelukken leiden omdat ze aan hun haar (of dat van jou) kunnen blijven plakken als ze eenmaal knallen. Hieronder delen we enkele trucs om kauwgom eruit te krijgen zonder je haar te beschadigen of te knippen.

1. Scheid de aangetaste lok

De eerste stap is om de aangetaste lokken te scheiden van de rest. Gebruik een elastiekje, een stuk aluminiumfolie, of wat je maar bij de hand hebt om ervoor te zorgen dat het zich niet verspreidt naar andere gebieden.

2. Gebruik ijs om kauwgom uit je haar te krijgen

Deze truc is even simpel als praktisch. Bevries de kauwgom met ijs. Je moet het ijs een aantal minuten op de kauwgom houden om dit te bereiken. Blijf er gewoon bij tot de kauwgom hard wordt. Verwijder het dan stukje voor stukje met je vingers.

3. Breng olijfolie aan

Olijfolie in een fles wordt overgegoten in een kommetje
  • Maak je haar eerst nat met olijfolie (je kunt ook een andere bakolie gebruiken) tot het helemaal doordrenkt is. De vettigheid van de olie zal de kauwgom helpen langs de strengen van je haar te glijden.
  • Gebruik daarna een kam met fijne tanden om het beetje bij beetje te verwijderen.
  • Was ten slotte je haar om sporen van olijfolie te verwijderen.

Lees verder voor meer informatie:
10 nieuwe manieren om olijfolie te gebruiken

4. Vaseline

Net als olijfolie is vaseline een smeermiddel dat kan helpen om de kauwgom beetje bij beetje los te maken van je haar.

  • Smeer je haar eerst in met vaseline.
  • Laat het er vervolgens een paar minuten op zitten.
  • Verwijder tot slot de kauwgom heel langzaam om te voorkomen dat je per ongeluk aan je haar trekt.

5. Tandpasta

Hoewel je er misschien nog nooit over hebt nagedacht, kan tandpasta je helpen om kauwgom uit je haar te verwijderen. De substantie kan precies zijn wat je nodig hebt om de kauwgom los te maken en voorzichtig te verwijderen.

6. Combing cream

We hebben het al gehad over het nut van smeermiddelen om deze kleverige substantie uit je haar te krijgen. In dit geval raden we je aan om een combing cream te gebruiken. Om deze aan te brengen, volgt je gewoon dezelfde stappen als bij olijfolie of vaseline.

7. Siliconen voor het haar

Als je siliconen voor het haar in huis hebt, aarzel dan niet om het te gebruiken om dit probleem op te lossen. Het is namelijk een sterk smeermiddel dat je kan helpen om kauwgom uit je haar te krijgen. Als je ervoor kiest, volg dan dezelfde stappen als punt drie.

8. Krijg kauwgom uit je haar met alcohol

Hoewel dit een veelgebruikte truc is, is het iets minder effectief dan de vorige. We raden aan om het als laatste redmiddel te proberen, aangezien alcohol je haar flink kan uitdrogen.

De behandeling is vergelijkbaar met de vorige truc. Doordrenk de aangetaste lokken gewoon met alcohol. Laat het vervolgens een paar minuten zitten en verwijder het beetje bij beetje.

9. Witte azijn

Witte azijn in een fles

In dit geval is het niet de bedoeling om de kauwgom te verwijderen, maar om hem op te lossen. Doordrenk de betreffende lok met witte azijn, laat het een paar minuten intrekken en verwijder de kauwgom beetje bij beetje met je vingers.

Als je niet alles eruit krijgt, herhaal je de procedure. Was je haar nadat je klaar bent.

10. Citroensap om kauwgom uit je haar te verwijderen

Citroen is een ander natuurlijk oplosmiddel dat je kan helpen. Om te beginnen, pers een citroen uit en gebruik het sap op dezelfde manier als de witte azijn. Het zou langzaam moeten oplossen, waardoor je het uit je haar kunt verwijderen.

11. Mayonaise

Een andere vrij gebruikelijke truc om kauwgom uit je haar te verwijderen is om er wat mayonaise op te doen. Dit komt omdat mayonaise wordt beschouwd als een oplosmiddel en op dezelfde manier zou moeten werken als de twee stoffen die we in de vorige punten hebben beschreven.

12. Zuiveringszout

We hebben het al ontelbare keren gehad over de voordelen van zuiveringszout bij het schoonmaken van het huishouden. In dit geval stellen we voor om twee eetlepels zuiveringszout in een half glas water te mengen en dit op je haar aan te brengen om de kauwgom langzaam op te lossen. Herhaal dit zo vaak als nodig is.

Kortom, hoewel het een onmogelijke missie lijkt om kauwgom uit je haar te krijgen, kun je, zoals je ziet, veel trucs uitproberen voordat je naar de kapper gaat. We hopen dat ze je in staat stellen dit probleem op te lossen zonder dat je je haar hoeft te knippen!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.