Theezakjes hergebruiken op 11 slimme manieren
De meeste mensen gooien hun theezakje weg nadat ze het gebruikt hebben. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je theezakjes kunt hergebruiken. Naast voor het maken van thee zijn ze voor nog veel meer dingen nuttig, aangezien ze na gebruik nog altijd enkele eigenschappen bevatten die handig kunnen zijn voor in het huis.
Wil je leren hoe je theezakjes kunt hergebruiken? Lees dan verder.
Misschien ook interessant:
De vijf beste schoonmaaktips met zuiveringszout en azijn
Theezakjes hergebruiken voor het schoonmaken
Reinigen van tapijten
Voor schone, vuilvrije tapijten laat je enkele theezakjes lichtjes drogen en strooi je hun inhoud over het tapijt. Laat de thee opdrogen en stofzuig vervolgens.
Glazen reinigen
Om glazen oppervlakten zoals ramen, spiegels of glazen kopjes schoon te maken, kun je enkele gebruikte theezakjes in warm water leggen en dit water vervolgens overgieten in een spuitfles. Besproei de oppervlakten met de vloeistof en droog vervolgens af met een schone doek.
Hout polijsten
Je zult het misschien niet geloven, maar de inhoud van gebruikte theezakjes is uitstekend te gebruiken voor het polijsten van meubels en vloeren.
- Verdeel de thee in de gebruikte zakjes simpelweg over de oppervlakte die je wenst te polijsten.
- Poets deze vervolgens met een droge doek.
Ontvetter
Thee heeft het vermogen om de vettigheid van vuile vaat te verwijderen en is ook een geweldig middel om vieze geuren te verdrijven. Stop dus met het gebruiken van chemische producten en gebruik vanaf nu theezakjes om de afwas te doen.
- Vul de gootsteen met heet water en plaats hierin enkele gebruikte theezakjes.
- Laat de vuile vaat vervolgens in dit water weken om vettigheid te verwijderen.
- Dit trucje is ook geweldig voor het schoonmaken van afvoeren.
Theezakjes hergebruiken tegen vieze geurtjes
Vieze geuren neutraliseren
Er zijn veel verschillende plekken in het huis waar vieze geuren zich kunnen concentreren. Hier zijn enkele tips:
- Meng de inhoud van gebruikte theezakjes met kattenbakvulling.
- Plaats enkele theezakjes in de koelkast om vieze geuren te verdrijven.
- Voorkom een vieze geur in de prullenbak door er enkele gebruikte theezakjes in te leggen.
- Laat enkele gebruikte theezakjes opdrogen en plaats ze vervolgens in schoenen om vieze geuren te voorkomen en te neutraliseren.
Huisgemaakte luchtverfrisser
Theezakjes zijn ook goed voor het verfrissen van de ruimtes binnenshuis, zoals kasten, kamers en zelfs de keuken. Plaats simpelweg enkele zakjes op een onopvallende plek.
Vieze geuren van de handen verwijderen
Na het snijden van uien en knoflook of na het bereiden van vis kunnen je handen onaangenaam ruiken, maar deze geurtjes kun je gemakkelijk verwijderen met theezakjes.
- Wrijf simpelweg de inhoud van enkele gebruikte theezakjes over je handen.
- Spoel ze vervolgens af met water.
Theezakjes hergebruiken in de tuin
Schimmel voorkomen
Als je wilt voorkomen dat schimmel zich vormt op je planten, kun je enkele gebruikte theezakjes in warm water laten weken tot het water net zo donker is geworden als thee. Gebruik dit water vervolgens om je planten mee te besproeien of water te geven.
Aarde bemesten
Theezakjes zijn ideaal voor het natuurlijk bemesten van aarde. Strooi de inhoud van enkele gebruikte zakjes over de aarde waar je planten staan.
Huisgemaakte compost
Je kunt theezakjes gebruiken voor huisgemaakte compost. Zorg er wel voor dat je het metalen nietje dat de zakjes soms bevatten verwijdert.
Insecten en ongedierte afweren
Theezakjes kunnen helpen bij het afweren van insecten en ongedierte die zich vaak in je tuin bevinden. Ze kunnen ook op andere plekken in het huis worden gebruikt om mieren, spinnen en ongedierte af te weren.
Ben je op zoek naar een nog effectievere oplossing? Combineer de gebruikte thee uit de zakjes dan met essentiële muntolie.
Weet je wel waar je theezakjes allemaal voor kunt gebruiken?
Gooi ze nooit weg en profiteer van hun nut in en rondom het huis. Je kunt ze bewaren in de koelkast voor later gebruik. Als je echter merkt dat de zakjes beginnen te stinken, gooi ze dan liever weg.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Revista esPosible. (2010). Dando vida a la basura, reciclaje. Extraído de: http://www.revistaesposible.org/phocadownload/esposible-numero-9.pdf
- Escuelas Idea Sana. EROSKI Noviembre “La importancia de reciclar”. Extraído de: http://www.arpet.org/docs/La-importancia-de-reciclar.pdf
- McHarry, J. (1994). Reducir, Reutilizar, Reciclar: Una mina de ideas creativas para ahorrar y proteger el medio ambiente. A. Muñoz.
- David, J., & González, L. (2008). Reducir, Reutilizar, reciclar. Revista Elementos, 15(069). https://www.redalyc.org/pdf/294/29406907.pdf