10 natuurlijke remedies om wratten te verwijderen

Om wratten te verwijderen, hoef je alleen maar een watje in appelazijn te dompelen, het aan te brengen op het aangetaste gebied en het de hele nacht in te laten werken. De azijn bevat sterke antivirale en antischimmel eigenschappen.
10 natuurlijke remedies om wratten te verwijderen

Laatste update: 27 september, 2018

Wratten zijn een vervelende huidstoornis die veroorzaakt wordt door het humaan papillomavirus (HPV). Alhoewel wratten over het algemeen ongevaarlijk zijn, is hun uitstraling niet echt mooi. In dit artikel hebben we tien natuurlijke middelen om wratten te verwijderen voor je.

Het probleem komt vaak voor op gebieden van het lichaam zoals de borsten, oksels, nek, oogleden, handen en voeten. Ze zijn bijna nooit pijnlijk, maar extreem besmettelijk. Huidcontact is al voldoende om het virus te verspreiden.

Alhoewel de meest gebruikte behandeling om wratten te verwijderen aanstippen is, zijn er andere natuurlijke, effectieve en goedkope manieren om van dit lelijke probleem af te komen.

10 natuurlijke remedies om wratten te verwijderen

Citroen

Citroensap bevat antiseptische en antivirale eigenschappen die kunnen helpen om wratten te verwijderen. Breng meerdere keren per dag citroensap aan op het aangetaste gebied voor een effectieve behandeling.

Baking Soda

Baking soda in een pot

De eigenschappen van baking soda helpen ook om wratten op een natuurlijke manier te verwijderen. Om een behandeling voor wratten te maken, meng je een beetje baking soda met wat witte azijn en breng je het rechtstreeks aan op het aangetaste gebied.

Lees ook het volgende artikel: Natuurlijke remedies met baking soda

Appelazijn

Appelazijn is er goed vanwege de antivirale, antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Hierdoor is appelazijn je beste vriend voor het bestrijden van lelijke wratten.

Dompel een watje onder in appelazijn, breng het aan op het aangetaste gebied, bedek het met een beetje tape of verband en laat het de hele nacht zitten.

Knoflook

Knoflook in een kommetje

Knoflook is een van de beste stoffen voor het bestrijden en elimineren van wratten op de huid. De eigenschappen die het bezit bestrijden virussen en bacteriën die wratten veroorzaken. Om het als een behandeling te gebruiken kan je het eten (rauw is het beste) of rechtstreeks aanbrengen.

Maal een paar teentjes knoflook fijn en breng het smeersel rechtstreeks aan op het aangetaste gebied. Bedek dit met tape of verband en laat het de hele nacht zitten.

Aloëvera

Aloëvera wordt al eeuwenlang gebruikt om verscheidene huidaandoeningen te behandelen. Aloëvera is erg effectief tegen wratten. Je hoeft alleen maar een paar keer per dag wat aloëveragel op het aangetaste gebied aan te brengen.

Uiensap

Uien gesneden op een snijplank

Net als knoflook zijn uien geweldig voor het bestrijden van wratten en de virussen die ze veroorzaken. Snijd een ui in kleine stukjes, doe er flink wat zout overheen en laat het een nacht inwerken.

Scheid het sap de volgende ochtend en breng het gedurende twaalf dagen elke nacht rechtstreeks aan op het aangetaste gebied. Na een paar dagen zal je de resultaten al beginnen te zien.

Tea tree olie

Tea tree olie is een natuurlijk product met vele therapeutische toepassingsmogelijkheden, waaronder het verwijderen van wratten. Breng meerdere keren per dag tea tree olie aan op het besmette gebied. Onthoud dat je maar kleine hoeveelheden mag gebruiken, aangezien het erg sterk is.

Paardenbloemstengels

Paardenbloem in grasveld

Dit huismiddel is ideaal voor wratten op de nek of in de buurt van het gezicht. Haal het melkachtige sap uit de stengels van een paardenbloem en breng het elke dag rechtstreeks aan.

Wonderolie

Wonderolie kan helpen om wratten in minder dan vier weken te elimineren. Meng een klein beetje wonderolie met voldoende baking soda om een plakkerig smeersel te creëren en breng het aan op het aangetaste gebied. Bedek het met tape of verband.

Vitamine C

De zuurheid van vitamine C maakt het een effectieve behandeling voor vervelende wratten. Maal een vitamine C-tablet fijn en maak een smeersel met een beetje water. Dit smeersel moet rechtstreeks op het besmette gebied aangebracht worden. Laat het twintig minuten inwerken. Herhaal het dagelijks.

Onthoud!

  • Deze behandelingen kunnen erg effectief zijn om wratten te verwijderen, maar alleen als je consistent bent met het aanbrengen.
  • Je moet nooit proberen om een wrat zelf te verwijderen door middel van snijden, branden, scheuren, of  aftrekken. Neem contact op met je huisarts voor de juiste behandeling als de wrat vervelend is. 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.