Voorkom en vecht tegen huidaandoening psoriasis met deze 7 natuurlijke remedies

Naast het uitproberen van deze natuurlijke remedies is het erg belangrijk om je stressniveaus onder controle te houden. Dit kan namelijk ook leiden tot uitbraken van psioriasis.
Voorkom en vecht tegen huidaandoening psoriasis met deze 7 natuurlijke remedies

Laatste update: 16 mei, 2018

Psoriasis is een chronische huidaandoening die moeilijk te behandelen is en de neiging heeft om erger te worden naarmate de leeftijd vordert. Bijna alles kan een uitbraak of een verergering van psoriasis veroorzaken. Bijvoorbeeld een bepaald voedsel, stress of een plotselinge verandering in het weer.

Ontdek in dit artikel de 7 beste zelfgemaakte natuurlijke remedies voor het voorkomen en bestrijden van psoriasis. Met geduld en doorzettingsvermogen kun je de vooruitgang van de huidaandoening vertragen of zul je een aanzienlijke verbetering kunnen waarnemen.

Conditioneringsfactoren

Het is goed om jezelf te herinneren aan de mogelijke invloedrijke factoren als je een natuurlijke behandeling voor psoriasis gaat maken.

Zoals in elke gezondheidstoestand moet je een gezond voedingspatroon hebben. Ook moet je zenuwstelsel in balans zijn. Je moet ook schadelijke stoffen zoals tabak of alcohol vermijden en regelmatig bewegen.

Een goed dieet

Remedies bij de huidaandoening psoriasis

Het dieet is belangrijk bij de bestrijding van psoriasis omdat dit een van de hoofdoorzaken kan zijn.

Zowel het voedsel dat je eet als hoe je het eet zijn gewoonten die je geleidelijk aan zou moeten proberen te verbeteren. Dit zou een goede manier kunnen zijn om deze ziekte te kalmeren.

 • Verhoog de inname van natuurlijke producten (fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden)
 • Vermijd het gebruik van geraffineerde meelsoorten.
 • Verruil witte suiker voor natuurlijke zoetstoffen (stevia, kokossuiker, honing enz.)
 • Eet minder kant-en-klaarmaaltijden, gefrituurd voedsel en verpakt voedsel.
 • Vermijd melkproducten.

Zenuwen en stress

Nerveuze aandoeningen zoals angst of stress kunnen ook van invloed zijn op de huidaandoening want ze kunnen een plotselinge uitbraak van ontstekingen en jeuk veroorzaken.

Het is daarom erg belangrijk om je zenuwstelsel op een natuurlijke manier in balans te houden. Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

 • Doe twee of drie keer per week aan lichaamsbeweging.
 • Zorg dat je voldoende slaapt iedere nacht.
 • Indien nodig, gebruik ontspannende medicinale planten zoals relaxanten (citroenmelisse, passiebloem, limoen)

Remedies voor de huidaandoening psoriasis

1. Klei en komkommer kompres

Remedies voor huidaandoening psoriasis met komkommer

Klei is een echt gezond natuurlijk product voor de behandeling van deze huidaandoening op drie manieren:

 • Verminderd ontsteking.
 • Absorbeert en elimineert gifstoffen van de huid
 • Voorziet het lichaam van mineralen.

Klei kan echter de huid ook uitdrogen, wat niet zo goed is voor psoriasis.

Om deze reden raden we aan om het te mengen met komkommersap in plaats van met water. Op deze manier zal het kompres de huid hydrateren, verfrissen en kalmeren.

2. Zoethoutbad

Zoethout heeft een soortgelijk effect als cortison maar dan zonder de bijbehorende bijwerkingen.

Het is daarom een uitstekende natuurlijke remedie om te gebruiken in een ontspannend bad, vooral als je aan psoriasis lijdt.

3. Zeewater

Zeewater als remedie bij huidaandoening psoriasis

Zeewater is een van de eenvoudigste en goedkoopste natuurlijke remedies die je kunt gebruiken. De mineraliserende kracht samen met de antiseptische en alkaliserende eigenschappen maken het een uitstekende keuze om op de huid aan te brengen.

 • Het beste alternatief zou zijn om naar het strand te gaan en te zwemmen in de zee maar je kunt het ook als een spray aanbrengen.

4. Wortel kompres

Wortelen zijn rijk aan antioxidanten. Ze zijn heel gunstig voor alle soorten huidproblemen.

 • Om deze reden kun je het raspen, het in een lap wikkelen en het vervolgens op het aangetaste gebied aanbrengen.
 • Je moet bovendien volhardend zijn en het elke dag doen om er baat bij te hebben.

5. Aloëvera van binnen en van buiten

Aloëvera tegen de huidaandoening psoriasis

Aloëvera is een onmisbare plant. Je kunt de darmfunctie stimuleren door het als sap te drinken. De darmen zijn sterk verbonden met psoriasis. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een regelmatige stoelgang hebt.

Aloëvera is ook zeer geschikt voor lokale behandeling die de huid kalmeert, hydrateert en regenereert.

6. Lijnzaadolie

Lijnzaadolie bevat onder andere essentiële omega 3-vetzuren die uitstekend zijn voor de huid en met name voor psoriasis. Ze voeden de huid van binnenuit en voorkomen droogheid en jeuk.

 • Je kunt het in pilvorm nemen of als gemalen zaad. Onthou wel dat het gemakkelijk oxideert.

7. Kokosolie en geraniumolie

Kokosolie tegen de huidaandoening psoriasis

Extra vierge kokosolie is zeer effectief bij het beheersen van psoriasis vanwege het vetzuurgehalte.

Als je het mengt met etherische geraniumolie dan krijg je een natuurlijk product dat de droge huid voedt, het ondersteunt de vernieuwing van de huid en vermindert ontstekingen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Bonesi, M., Rosa Loizzo, M., Provenzano, E., Menichini, F., & Tundis, R. (2016). Anti-psoriasis agents from natural plant sources. Current medicinal chemistry, 23(12), 1250-1267.
 • Herman, A., & Herman, A. P. (2016). Topically used herbal products for the treatment of psoriasis–mechanism of action, drug delivery, clinical studies. Planta medica, 82(17), 1447-1455.
 • Jaramillo, A., & Estanyol Casals, E. (2017). mPsoriasis. El uso de la mHealth por pacientes de Psoriasis en España.
 • Jheeta, A., Fawcett, J. M., & De Berker, D. (2016). Topical treatments for scalp psoriasis: evidence‐based guide. Prescriber, 27(1), 38-41.
 • Takeshita, J., Grewal, S., Langan, S. M., Mehta, N. N., Ogdie, A., Van Voorhees, A. S., & Gelfand, J. M. (2017). Psoriasis and comorbid diseases: epidemiology. Journal of the American Academy of Dermatology, 76(3), 377-390.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.