Vijf tips om dunner wordend haar te verbergen

Om je haar van binnenuit sterker te maken, is het belangrijk om een gebalanceerd dieet aan te houden en gefrituurd en verwerkt voedsel te vermijden. Producten die uitwendig worden aangebracht kunnen daarnaast helpen om haaruitval tegen te gaan.
Vijf tips om dunner wordend haar te verbergen

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Dunner haar is een van de meest voorkomende problemen bij zowel mannen als vrouwen en heeft veel invloed op iemands uiterlijk. Tevens kan het een teken zijn dat er iets mis is in het lichaam.

Haaruitval volledig tegengaan en nieuwe haargroei stimuleren is een bijna onmogelijk gevecht, dat veel aandacht en behandelingen vereist om het probleem bij de kern aan te pakken en de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren.

De meeste mensen die last hebben van haaruitval zijn voortdurend op zoek naar manieren om hun probleem te behandelen en dit is erg begrijpelijk. Een volle bos gezond haar is namelijk een belangrijk deel van onze uiterlijke schoonheid.

Hoewel sommigen erin slagen om hun probleem volledig te behandelen, gaan anderen op zoek naar manieren om hun probleem succesvol te verbergen, zodat het minder invloed heeft op hun algehele schoonheid.

Wil je enkele trucjes leren om dit te doen?

Kapsel en stijl

Kort kapsel om dunner haar te verhullen

Mensen die lang haar hebben en last hebben van haaruitval zouden een kort tot middellang kapsel moeten overwegen. Hoe korter het haar, des te makkelijker het is om er volume in te brengen en des te kleiner de kans is dat je haar uitvalt.

Lang haar is zwaarder en valt vaak sneller uit. De pixie cut is momenteel een van de meest populaire haarstijlen voor dit probleem.

Haarstijl

De haarstijl speelt zonder twijfel een zeer belangrijke rol bij het verbergen van dunner wordend haar. Je kunt namelijk meer volume in je haar brengen en je haar op zo’n manier stylen dat je de delen waar je het meeste last hebt van haaruitval beter kunt verbergen.

Een handige truc is om een zijscheiding te dragen in plaats van een middenscheiding.

Als je op zoek bent naar een iets geraffineerdere haarstijl, dan kun je natuurlijk altijd terugvallen op de oude klassiekers. Als je echter juist graag iets creatiever wilt zijn, dan kun je haarbanden en andere accessoires gebruiken om dikkere plukken haar te verplaatsen naar de delen van het hoofd waar je het haar het meeste nodig hebt.

Kleur

Knipbeurt bij de kapper

Haarverf die agressieve chemische bestanddelen bevat, kan dunner wordend haar verergeren en de gezondheid van je hoofdhuid ernstig beschadigen.

Sommige soorten haarverf bevatten echter gezonde bestanddelen die goed zijn voor je haar en heel geschikt zijn om de kleur van je haar te veranderen waar je het het meest nodig hebt.

Over het algemeen geldt dat donkere haarkleuren, zoals bruin en zwart, haaruitval duidelijker zichtbaar maken. Highlights zijn in deze situatie ideaal, doordat ze inspelen op het volume en de natuurlijke kleurverschillen in het haar.

De beste kleur is blond, in al zijn verschillende variaties.

Hairextensions

Deze truc is het populairst bij vrouwen die weinig haar hebben, doordat het de snelste en meest effectieve manier is om het te laten lijken alsof je een volle bos haar hebt, wanneer dit eigenlijk niet het geval is.

Het probleem met extensions is dat ze bijna altijd zichtbaar zijn en vaak geverfd moeten worden om aan te sluiten op de natuurlijke kleur van het haar.

Om er zo veel mogelijk van te profiteren, is het belangrijk om te weten hoe je de extensions kunt gebruiken, hoe je ze op de juiste manier kunt zetten en hoe je er succesvol mee kunt spelen om verschillende haarstijlen te creëren.

Behandeling om dunner wordend haar tegen te gaan

Kokosolie voor mooier haar

Dunner wordend haar verbergen betekent niet dat je niet meer hoeft te denken aan behandelingen die het haar voeden en verdere haaruitval voorkomen.

Er bestaan veel producten die, afhankelijk van het merk en de kwaliteit, tegen verschillende prijzen gekocht kunnen worden. Mensen die liever natuurlijke middelen gebruiken, kunnen echter ook gebruik maken van de behandeling tegen haaruitval die we hieronder delen.

Ingrediënten

 • 3 eetlepels amandelolie
 • 2 theelepels wonderolie
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 1 theelepel etherische lavendelolie
 • 3 vitamine E-capsules

Instructies

 • Allereerst meng je de amandel-, wonder- en kokosolie volledig door elkaar.
 • Vervolgens meng je ook de etherische lavendelolie en de inhoud van de vitamine E-capsules er doorheen.
 • Giet het mengsel over in een glazen fles en bewaar de fles op een koele, droge plek.

Toepassing

 • Masseer een kleine hoeveelheid van dit mengsel met je vingertoppen zachtjes in je hoofdhuid.
 • Doe dit elke dag vlak voor het slapengaan en laat het mengsel gedurende de nacht zijn werk doen. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
 • Rahman Mat Amin, A., Abu Bakar, R., & Jaafar, R. (2014). 27-30-Article The Effectiveness of Coconut Oil Mixed With Herbs To Promote Hair Growth. International Journal of Ethics in Engineering & Management Education Website: www.ijeee.in.
 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (1999). Effect of coconut oil on prevention of hair damage. Part 1. Journal of the Society of Cosmetic Chemists.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.