Twee symptomen van staar en hun natuurlijke behandelingen

Wanneer je staar hebt, kunnen voorwerpen wazig of kleurloos lijken. Gelukkig zijn er natuurlijke alternatieven die helpen de symptomen van staar te voorkomen of te minimaliseren en we zullen ze hier met je delen.
Twee symptomen van staar en hun natuurlijke behandelingen

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Met de tijd gaat ons gezichtsvermogen achteruit. Dit geldt vooral tegenwoordig, omdat we zo vaak worden blootgesteld aan heldere schermen op onze computers of mobiele telefoons. Besmetting beïnvloedt ook hoe het licht van de zon onze ogen beschadigt, waardoor het intenser wordt wanneer het ons raakt. In dit artikel zullen we een paar symptomen van staar bekijken.

Verlies van het gezichtsvermogen komt niet altijd voor bij het probleem van bijziendheid of hypermetropie. Soms is het gerelateerd aan staar.

Hoewel we het hebben over de symptomen van staar, moet je er rekening mee houden dat het gevoel dat verschijnt, vergelijkbaar is met dat wat gebeurt wanneer we door een hol glas kijken. In ieder geval zullen we ze hieronder gedetailleerd beschrijven.

Ben je er klaar voor?

Symptomen van staar

1. Wazig zicht

In het begin is het moeilijk om te beseffen dat je dit probleem hebt. Dit is vooral waar voor degenen die al een probleem met het gezichtsvermogen hebben. Er zijn echter situaties die je kunnen helpen deze te detecteren.

Over het algemeen geldt dat als je een visusprobleem hebt, dat het je beïnvloedt wanneer je op iets wilt concentreren dat ver weg of juist heel dichtbij is. Daardoor ervaar je een verbetering wanneer je de afstand verkort of verlengt.

Staar zal er echter altijd zijn. Daarom, als je alles wazig begint te zien, dan dat een van de symptomen van staar zijn.

2. Verandering van je perceptie van helderheid en kleur

Symptomen van staar stad

 

Leest je ‘s nachts? Als je dat doet, heb je misschien al gemerkt dat je lamp een intenser licht heeft. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat je verdwaasd raakt door autolampen.

Daar staat tegenover dat het moeilijk voor je kan zijn om verschillende kleuren te onderscheiden. Plotseling is het moeilijker om kleuren te herkennen die tot hetzelfde chromatische bereik behoren.

Beide problemen kunnen aanwijzingen zijn dat je lijdt aan de symptomen van staar.

Natuurlijke behandelingen voor staar

1. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines

Vitamine A is erg handig voor het verzorgen van je ooggezondheid. In feite werkt het direct op het membraam waarop de oogbol zit. Het genereert ook rodopsine, een stof die je helpt licht efficiënter te regelen. Enkele van de meest effectieve voedingsmiddelen zijn:

Wortels

Broccoli

Boerenkool

Spinazie

Zoete aardappel

Zuivel

Meloen

Abrikoos

Mango

Vlees

Kip

Aan de andere kant staan vitaminen B en C bekend om het behandelen van de lens, die belast is met nauwkeurig scherpstellen. Om een ​​grotere bijdrage van deze vitamines te krijgen, raden we aan:

Eieren

Mosselen

Inktvis

Krab

Zalm

Sardines

Citrusvruchten

Knoflook

Peterselie

Rode pepers

Acerola

Guave

2. Verminder zoutgebruik

Symptomen van staar en de relatie met zout

In andere artikelen hebben we het gehad over hoe zout vloeistoffen absorbeert. Dit fenomeen vindt ook plaats met het slijm dat je ogen beschermt. Als je overmatige hoeveelheden zout gebruikt, bent je vatbaarder voor oogletsel.

Wanneer je droge ogen hebt, vormt eenvoudig knipperen al een risico. Dit gebeurt omdat het werk van genoemd slijm, onder andere, is om het orgaan te coaten met een beschermende film.

Hierdoor, door het verminderen van de hoeveelheid van dit slijm, komt het ooglid in direct contact met onze oogbol. Dit kan een bepaald soort van schade veroorzaken.

3. Bepaal hoeveel tijd je in de zon doorbrengt

Zoals we hebben opgemerkt, is het licht van de zon gevaarlijk wanneer we over staar praten. Zoals je wellicht weet, moet je altijd overmatig contact met de zon vermijden, omdat UV-stralen je ogen verslechteren. De verergering van de besmetting die met UV-stralen gepaard gaat, is tegenwoordig echter veel agressiever dan in voorgaande decennia.

Dit betekent echter niet dat je voor hen zou moeten vluchten. Het beste wat je kunt doen, is om in de zon te zijn tijdens de uren van de dag wanneer de zon zwakker is. Op die manier kun je de nodige vitamines en voordelen ervan krijgen.

4. Kijk naar iets dat je leuk vindt gedurende de dag

Symptomen van staar en goed kijken met een vergrootglas

Ontspanning is erg belangrijk voor het behandelen van staar. Dit betekent niet alleen maar je ogen sluiten. Dingen doen die je leuk vindt, is ook erg handig. In die zin kan het nuttig zijn om naar een landschap, een schilderij of een foto te kijken waarvan je houdt.

Hierdoor vermindert de spanning in je ogen, evenals in de rest van de weefsels eromheen. Jezelf bevrijden van stress is essentieel voor je lichaam. Je optische conditie is geen uitzondering.

Staar is erg hinderlijk en kan zelfs slopend zijn. Daarom is het goed om deze aanbeveling te volgen, omdat ze een perfecte aanvulling vormen voor de medische behandeling die je arts voorschrijft.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Mayo Clinic Staff. (2016). Symptoms and causes – Cataracts – Mayo Clinic. https://doi.org/10.1016/j.forsciint.2014.05.003
  • National Guideline Alliance (UK). (2017). Cataracts in adults: management. NICE Guideline, No. 77.
  • Bailey, G. (2018). Cataracts: 3 Common Types, Causes, Symptoms and Treatments. All About Vision. 
  • Alshamrani, A. Z. (2018). Cataracts Pathophysiology and Managements. The Egyptian Journal of Hospital Medicine. https://doi.org/10.12816/0042978

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.