Single en gelukkig: is het mogelijk?

Persoonlijke volwassenheid en balans zijn essentieel voor de groei van een relatie tussen twee personen. Om een relatie te behouden en gelukkig te zijn, moet je eerst van jezelf houden.
Single en gelukkig: is het mogelijk?

Laatste update: 17 december, 2018

Natuurlijk is het mogelijk om single en gelukkig te zijn, ook al stellen sommige personen geluk gelijk aan het hebben van een relatie. We verzekeren je dat single zijn veel voordelen heeft. Laten we eens verder kijken.

De voordelen van single zijn

Je kent waarschijnlijk wel iemand die single is en wanhopig op zoek is naar een partner. Ze denken dat ze de buitenbeentjes van de beschaving zijn als ze geen metgezel hebben, dat ze leeg zijn en zich niet compleet kunnen voelen als ze niet elke dag iemand hebben die hun hand vast kan houden.

Het feit is echter dat het gevaarlijk is om geluk alleen te associëren met het hebben van een partner.

Bepaalde personen weten niet hoe ze comfortabel kunnen zijn met alleen zichzelf, om hun eigen balans te hebben of om de groei te ervaren die alleen naar voren komt in ons leven wanneer we single zijn, met niemand waar we het leven mee delen.

Uiteraard zal het hebben van onze ‘andere helft’ ons gelukkig maken en een gevoel van balans geven, maar er is iets waar we heel duidelijk in moeten zijn: om een partner te hebben en gelukkig te zijn, is het erg belangrijk om eerst van jezelf te houden.

Er is balans en persoonlijke volwassenheid vereist om ervoor te zorgen dat een relatie tussen twee personen vormt, waarbij ze beide emotionele integriteit en respect kunnen vinden voor henzelf en voor elkaar. Laten we eens een kijkje nemen hoe we kunnen profiteren van single zijn.

1. Luister naar jezelf en leer jezelf beter kennen

haar

Single zijn maakt het mogelijk om tijd met jezelf door te brengen en om te beginnen met het vaker en beter luisteren naar je eigen behoeften. Besteed deze tijd om te reflecteren en je eigen behoeften beter te leren kennen en te ontdekken wat je leuk en niet leuk vindt en wat je het graagst wilt.

Veel personen besteden soms meer tijd aan het verzorgen van de behoeften van de andere persoon, dan aan hun eigen behoeften. We verbannen onszelf naar de achtergrond, zonder dat we doorhebben dat de situatie erg gevaarlijk kan worden als iets niet verandert.

  • Single zijn geeft tijd voor onszelf.
  • Wees egoïstisch en denk aan jezelf.
  • Verzorg jezelf, luister naar je behoeften en vind je eigen balans in het single zijn.
  • Leer om naar jezelf te luisteren en van jezelf te houden.

2. Tijd om als een persoon te groeien, tijd voor jezelf

schrijvende-vrouw

Er zijn relaties die traumatisch eindigen en dit is wanneer ons optimisme en zelfvertrouwen beïnvloed wordt. Het is een goed moment om:

  • Jezelf te leren kennen
  • Te groeien
  • Je wonden te genezen
  • Je leven te heroriënteren

Denk na over het soort persoon waar je graag samen mee wilt zijn en bepaal je limieten en wat acceptabel is in een emotionele relatie. Denk na over deze dingen en geniet. Leer om van jezelf te houden en geloof dat je de meest geweldige persoon op de wereld bent en dat single zijn je gelukkig maakt.

Misschien ook interessant om te lezen:
De Wet van de Spiegel als weg naar het geluk

3. Tijd voor je vrienden en hobby’s

vriendschap

Er zijn maar weinig dingen zo bevredigend als tijd hebben om dingen te doen waar je van houdt. Verven, een taal leren, een cursus volgen? Het is nu de tijd om de dingen te doen waar je van houdt en om van je vrijheid te genieten.

Soms stoppen we in een relatie met het doen van de dingen waar we van houden, omdat we zoveel tijd met onze metgezel doorbrengen. Nu kan je doen wat je wilt zonder dat je jezelf hoeft te verantwoorden. Je kan een uitstapje maken met vrienden of alleen.

Single zijn is geen slecht iets, want je bent altijd de belangrijkste persoon op de wereld. Geniet van jezelf, je vrienden, familie, huisdieren… en single zijn.

4. Tijd om je compleet te voelen

zonnebril

Sommige personen hebben het idee dat ze bovenal en vóór iets anders te doen eerst hun wederhelft moeten vinden. Als we geobsedeerd raken met dit idee, dan zullen we beginnen om onszelf als onvolledig te zien.

Vanaf dit moment moet je je als een compleet en gezond persoon voelen. Terwijl jij aan het genieten bent, zal de juiste persoon voorbij komen. Iemand die je verdiend, die van je zal houden zoals je bent en waarmee je gelukkig zal zijn. Het hoeft niet eens je wederhelft te zijn.

Twee personen met de juiste combinatie van karakter, passies, deugden en gebreken kunnen een stabiel en gelukkig stel vormen. Tot dat moment moet je dus onthouden dat je altijd compleet bent. Vol zelfvertrouwen, persoonlijkheid, gevoelens en schoonheid.

Lach wanneer je voor de spiegel staat en onthoud dat je blijdschap altijd belangrijk is. Het maakt daarbij dus niet uit of je single bent of een relatie hebt. Leer om van jezelf te houden, verzorg je zelfvertrouwen en denk nooit dat een relatie vereist is om je gelukkig te voelen.

Soms raken we verstrikt in giftige en schadelijke relaties, die ons het gevoel geven dat single zijn een betere keuze is, maar wat echt het beste is, is om te leren hoe je van je eigen individualiteit en onafhankelijkheid kan genieten, zonder dat je de deuren volledig sluit.

Liefde is een avontuur dat het altijd waard is, maar verwaarloos nooit je eigen hart! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.