Ruzie met je partner vermijden als je op vakantie bent

Je kan tijdens je vakantie ruzie met je partner vermijden als jullie beiden je beste beentje voorzetten. Want anders kan je relatie beschadigd raken.
Ruzie met je partner vermijden als je op vakantie bent

Geschreven door Francisco María García

Laatste update: 09 augustus, 2022

Ruzie met je partner op vakantie komt echt vaak voor. Dit komt omdat je vaak bijna je volledige tijd met de andere persoon doorbrengt.

Op vakantie zijn er minder verplichtingen en verantwoordelijkheden. Maar in sommige gevallen loopt de spanning op. Als koppel op vakantie gaan kan de perfecte voedingsbodem worden voor een conflict.

Waarom hebben koppels meestal ruzie op vakantie?

In het dagelijks leven breng je meestal niet zoveel tijd met je partner door. Het werk en andere taken laten niet toe dat je zoveel tijd samen doorbrengt.

Je bent niet de hele dag samen met de persoon van wie je houdt. Het is dus normaal dat je hen mist. Dit betekent dat je liever bij je geliefde bent wanneer je thuiskomt dan ruzie met hen te maken.

Maar op vakantie zijn de dingen anders. Je brengt de volledige dag samen door. Bovendien heb je misschien zelfs ook de kinderen bij je. Ook de zorg voor de kinderen kan op vakantie discussies veroorzaken.

Elke minuut samen met iemand doorbrengen, zonder ook maar één minuut alleen te zijn, is voor sommige mensen niet gemakkelijk. Samenleven met iemand is de ultieme test.

En wanneer je samen op vakantie bent, dan wordt je ware vermogen om samen te leven op de proef gesteld. Het zijn momenten waarop je de andere persoon echt leert kennen.

Hoe kan je ruzie met je partner vermijden terwijl je op vakantie bent?

Ruzie met je partner vermijden

Vele mensen schenken vaak te veel aandacht aan hun dagelijkse activiteiten. Dit zorgt ervoor dat ze vergeten wat het belangrijkst is: hun relatie.

Maar het is echt belangrijk dat je dag in dag uit de dingen in een relatie levendig houdt. Als je hiervoor moet wachten tot je op vakantie bent dan betekent het niets.

Een gezonde relatie moet je iedere dag stimuleren en voeden met genegenheid, seks en gesprekken.

Want een sterke, gezonde relatie zal zelden stukgaan wanneer de tijd gekomen is om op vakantie te gaan.

Ruimte voor jezelf hebben

Ruimte voor jezelf

Het is ook niet gezond om 24 uren te willen doorbrengen met de andere persoon. Iedereen heeft behoefte aan zijn eigen ruimte. Dat geldt zelfs op vakantie zijn.

Op vakantie de hele dag samen doorbrengen zal bovendien de tijd niet goedmaken die je in je dagelijks leven verloren hebt laten gaan.

Elke persoon in de relatie moet tijd vrij maken voor zijn eigen interesses. Dit is een fundamenteel aspect wanneer je ruzie met je partner wilt vermijden. Dat geldt zowel op vakantie als tijdens de rest van het jaar.

Het is ook belangrijk dat de bedoeling van vakantie is dat je je ontspant. Je moet dus stressvolle situaties vermijden en tegen elke prijs voorkomen dat je uitgeput raakt.

Om dit te doen moet je alles vergeten en je ontspannen. Neem ook deel aan stimulerende activiteiten. Je moet proberen te vermijden dat je een vonk veroorzaakt die tot een ruzie met je partner leidt.

Praten en begrip tonen

Partners praten en tonen begrip

In een relatie is het ook heel belangrijk dat je elkaar begrijpt. Vóór je op vakantie gaat, moeten jullie het dus beiden eens zijn over de details.

Als één van jullie van de bergen houdt terwijl de andere meer van het strand houdt dan kunnen jullie tot een overeenkomst komen. Je kan bijvoorbeeld op elke plaats tijd doorbrengen. Het is altijd noodzakelijk dat je rekening houdt met wat de andere persoon wil.

  • Solidariteit en kameraadschap zijn fundamentele peilers in elke relatie.
  • Als er is iets niet goed gaat met de andere persoon, dan is het belangrijk om iets te zeggen. Op deze manier zal je vermijden dat je tijdens een ruzie ontploft.
  • Spontaan, direct en oprecht zijn is de beste manier om een ruzie met je partner te vermijden. Dit geldt vooral wanneer je samen op vakantie bent.

Het is ook nodig dat je onthoudt dat je een vakantie nooit mag gebruiken als een vorm van therapie.

Want een koppel in problemen zal dan een nare tijd hebben. Dat is ook de reden dat ze voor therapie voor koppels moeten kiezen en de hulp van een deskundige moeten inschakelen.

Als koppel op vakantie gaan kan je het beste doen wanneer de relatie goed zit. Deskundigen leggen echt de nadruk op dit aspect. Wanneer een koppel problemen heeft dan beveelt men hen aan om ergens dichtbij op vakantie te gaan. Als je dan met een probleem geconfronteerd wordt is het niet al te moeilijk om naar huis terug te keren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.