Probeer deze remedie om diverse soorten hernia's te verminderen

Je moet altijd naar een specialist gaan om een diagnose te laten stellen. Deze remedie kan echter helpen om de pijn te verlichten, die veroorzaakt kan worden door diverse soorten hernia's.
Probeer deze remedie om diverse soorten hernia's te verminderen
Maricela Jiménez López

Geschreven en geverifieerd door de arts Maricela Jiménez López.

Laatste update: 20 juli, 2018

Ben je op zoek naar een remedie om diverse soorten hernia’s te verminderen, omdat je vaak pijn lijdt? Je kunt de combinatie van deze drie medicinale ingrediënten proberen.

Klei, koolbladeren en azijn zijn allemaal gemakkelijk te vinden en hebben een hoog ontstekingsremmend vermogen. Ontdek de kwaliteiten van deze remedie in dit artikel. Ook zul je ontdekken hoe je het moet bereiden en gebruiken, zodat het je onmiddellijke verlichting kan geven.  Sluit echter een bezoek aan de dokter niet uit als de pijn niet stopt. Het kan namelijk worden veroorzaakt door een ernstig gezondheidsprobleem.

Waarom is het belangrijk om hernia’s te verminderen?

Waarom is het belangrijk om hernia's te verminderen?

Er zijn verschillende soorten hernia’s. De ene hernia is dan ook erger dan de andere. Er zijn mensen die ze niet eens voelen, terwijl anderen meer of minder intense pijn lijden.

De meest veelvoorkomende hernia’s zijn: 

 • dijbeenhernia 
 • liesbreuk 
 • middenrifbreuk 
 • navelbreuk
 • littekenbreuk

Je moet altijd naar de dokter gaan. Mensen die pijn hebben, kunnen echter deze natuurlijke remedie gebruiken om hernia’s te verminderen.

Als je ergens een knobbel in je lichaam waarneemt, is er een kans dat je een hernia hebt. Vooral als je het hebt ontdekt nadat je veel hebt bewogen of zware dingen op hebt getild.

Teveel werken is een van de meest voorkomende oorzaken van hernia’s. Totdat je de relevante onderzoeken kunt laten doen, kun je gebruik maken van deze eenvoudige, maar effectieve remedie.

Natuurlijke en helende remedie

Hieronder zullen we de helende kwaliteiten van de drie ingrediënten in dit natuurlijke huismiddeltje bekijken.

Klei

Klei

Klei is een van de oudste remedies ter wereld. Geloof het of niet, klei wordt al eeuwenlang bij verschillende aandoeningen gebruikt. Deze klei heeft een kalmerend effect en kan op natuurlijke wijze ontstekingen verminderen.

Het heeft veel voordelen. Het absorbeert immers water en gifstoffen. Bovendien biedt klei een grote hoeveelheid verschillende mineralen via de poriën van de huid.

 • Het is erg makkelijk te gebruiken. Meng het gewoon met water of een andere vloeistof en breng het aan op de huid.
 • Laat het lang genoeg zitten zodat het kan opdrogen. Verwijder het vervolgens met water. Gebruik de klei niet opnieuw, omdat het de gifstoffen heeft geabsorbeerd.

Azijn

Azijn

Azijn, vooral als het uit appels komt, is een vloeistof die de pH regelt. Ook stimuleert het de bloedsomloop en vermindert het ontstekingen.

Hierdoor vergemakkelijkt het het herstel van een letsel of mogelijke pijn wanneer je het op je huid aanbrengt.

Bovendien maakt de voedingswaarde het ook een zeer nuttig voedingsmiddel voor je dieet. Azijn bevat onder andere een groot aantal vitaminen, mineralen en enzymen.

Kool

Kool

Kool is een zeer bescheiden groente die veel gezonde eigenschappen verbergt. We willen je graag wijzen op de ontstekingsremmende en pijnstillende kwaliteiten. Deze helpen om veel pijntjes en ontstekingen te kalmeren, zoals die voorkomen bij diverse soorten hernia’s.

 • Om te profiteren van de helende kracht van kool, moet je de extractie van de fytonutriënten vergemakkelijken.
 • Je kunt de bladeren pletten of blancheren. Bovendien kun je een een sap bereiden en die met behulp van kompressen aanbrengen.
 • Als je dit combineert met het consumeren van kool, vermenigvuldig je de genezende eigenschappen.

Bereiding van de remedie

Ingrediënten

Onderstaande remedie helpt om diverse soorten hernia’s te verminderen. Je hebt hiervoor de volgende ingrediënten nodig:

 • 5 eetlepels kleipoeder (100 g)
 • 2 eetlepels azijn (30 ml)
 • 1 glas water (200 ml)
 • 2 of 3 koolbladeren

De hoeveelheid ingrediënten zal afhangen van de grootte van het ontstoken gebied. Je kunt de hoeveelheden van deze remedie aanpassen, zolang je je aan de verhoudingen in dit recept houdt.

Bereiding en gebruik

 • Meng de klei, de azijn en het water. Gebruik glazen en keramische gebruiksvoorwerpen en bakjes. Gebruik geen plastic of metalen voorwerpen. Deze kunnen namelijk de goede eigenschappen van de klei verwijderen.
 • Je hebt nu een romige massa die je zo aan kunt brengen. Als het te vloeibaar is, voeg dan een beetje klei toe. Als het echter te dik is, voeg dan meer water toe.
 • Blancheer de koolbladeren (doe ze een paar seconden in kokend water) vlak voordat je de remedie gaat gebruiken.
 • Breng vervolgens de remedie aan op het hele ontstoken gebied. Leg de gekookte koolbladeren erboven op. Zorg ervoor dat je jezelf niet verbrandt.
 • Laat het een half uur zitten, of laat het zitten totdat de klei droog is.
 • Je kunt het twee of drie keer per dag aanbrengen totdat je verbetering opmerkt.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.