Kan je een eind maken aan eeltknobbels zonder chirurgie?

Eeltknobbels kunnen echt vervelend zijn. Weet jij hoe je ze kan laten verdwijnen? Ontdek het in dit artikel!
Kan je een eind maken aan eeltknobbels zonder chirurgie?

Laatste update: 20 mei, 2018

Eeltknobbels kunnen echt pijnlijk zijn. Maar de pijn kan zelfs nog ondraaglijker zijn na de operatie. Om die reden kiezen vele mensen om ze op een “natuurlijke” manier te verwijderen. Je kan dus met andere woorden een eind maken aan eeltknobbels zonder chirurgie.

Dit is zelfs belangrijker dan de vraag omtrent schoonheid. Want de meerderheid van de mensen die last hebben van eeltknobbels kunnen de pijn niet verdragen. Want die treedt op wanneer ze lopen of wanneer ze de hele dag lang bepaalde schoenen dragen.

Daarom gaan ze op zoek naar om het even welk middel die ze zelf kunnen maken om te proberen de eeltknobbels te verwijderen. En wat blijkt? “Ja! Er bestaan natuurlijke remedies!” Je moet wel volhouden en met discipline de methoden opvolgen. Maar dan zullen ze je helpen om de eeltknobbels te laten verdwijnen en de gewenste resultaten te krijgen.

Leer op een natuurlijke manier een eind te maken aan eeltknobbels zonder chirurgie

Eeltknobbels zonder chirurgie verwijderen

Je kan dus eeltknobbels zonder chirurgie kwijtraken. Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je voeten zich in een comfortabele situatie bevinden. Draag dus lichte comfortabele schoenen. Want dan drukken de eeltknobbels niet tegen de schoen. Ze zullen dan ook minder pijn veroorzaken.

Met comfortabele schoenen zullen je eeltknobbels je minder storen. Bovendien maakt het ook de huid zachter. We raden je ook aan geen puntschoenen of schoenen met hoge hakken te dragen. Want die maken de positie van de eeltknobbels erger. Het beste wat je eigenlijk kan doen, is sandalen dragen als de situatie vereist dat je iets formeler gekleed gaat. Sandalen geven de voeten meer vrijheid.

Blote voeten

Eeltknobbels zijn een erfelijke aandoening. Over het algemeen hebben vooral vrouwen er last van. Maar je kan een eind maken aan eeltknobbels zonder chirurgie maar met enkele goede gewoonten. Het is bijvoorbeeld beter dat je in plaats van schoenen te dragen thuis op blote voeten loopt. Want dit helpt om de gewrichten van de tenen te versterken. Het gevolg is dat de pijn vermindert.

We raden je ook aan om op het strand op blote voeten te lopen. Dit kan eigenlijk een vorm van oefening voor de gewrichten zijn. Het kan zelfs helpen om de eeltknobbels volledig te genezen.

Oefeningen voor de voeten

Eeltknobbels zonder chirurgie verwijderen

Er bestaan vele oefeningen die een ideale manier zijn om een eind te maken aan eeltknobbels zonder chirurgie. Want ze hebben het effect dat ze de groei van eeltknobbels vertragen. Bovendien hebben ze hetzelfde effect op de inversie van de grote teen, een aandoening die vaak een gevolg is van eeltknobbels.

Dit is de doeltreffendste oefening. Het bestaat erin dat je de grote teen uitrekt en op de juiste manier op één lijn plaatst met de andere tenen. Buig daarna alle tenen en druk ze stevig tegen de grond of tegen de muur, zodat ze zich dubbel vouwen. Voer deze oefening gedurende ongeveer tien seconden uit. Herhaal het elke dag drie keer.

Probeer om je tenen onafgebroken op één lijn te houden

Dit is echt een onfeilbare methode om eeltknobbels te genezen. Hou je tenen op één lijn. Om dit effect te bereiken wikkel je de volledige voet in een verband (met de tenen in een normale houding). De grote teen zonder je af van de andere tenen door het verband te kruisen of door een apart verband te gebruiken. Beetje bij beetje zullen de tenen zich aanpassen aan die betere houding. Dit zal dan de ontwikkeling van eeltknobbels tegenhouden.

Met deze gewoonte kan je de voeten in een betere positie houden. Het is wel belangrijk dat je dit elke dag doet. Zorg dat het een gewoonte wordt, zodat je eeltknobbels minder pijn veroorzaken wanneer je loopt. Als je er niet in slaagt om dit zelf te doen, dan kan je best een medische specialist raadpleegt. Check of ze je kunnen helpen om het op een gemakkelijkere manier te doen.

Wat mag je niet doen?

Eeltknobbels zonder chirurgie verwijderen

Misschien heb jij last van eeltknobbels. Je wil ze volledig verwijderen en het liefst zonder chirurgie. Dan zijn er enkele activiteiten die je moet vermijden. Eén van die activiteiten is ballet. Ballet is een erg plezierige en elegante dansvorm. Maar het heeft ook slechte gevolgen voor je voeten en dan specifiek voor de botten in je tenen.

Je moet ook goed opletten voor alle activiteiten die je vanwege de eeltknobbels nog meer pijn geven. Hoe meer je voor je voeten zorgt, hoe gemakkelijker het zal zijn om op een doeltreffende manier een eind te maken aan je eeltknobbels.

Deze methoden zijn het enige wat je moet doen om erin te slagen die knobbels op je grote teen te laten verdwijnen. Je hebt alleen tijd en geduld nodig. Op die manier vermijd je dat je het stadium bereikt waarin chirurgie de enige optie is. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.