Kan de SanaWellness MCT-olie van Sanalyslab helpen om af te vallen?

De inname van MCT-oliesupplementen is in de meeste gevallen ideaal voor mensen die een afslankprogramma volgen en in dit artikel zullen we uitleggen of dit ook voor de MCT-olie van Sanalyslab geldt.
Kan de SanaWellness MCT-olie van Sanalyslab helpen om af te vallen?

Laatste update: 13 februari, 2023

Dankzij de populariteit van het ketogene dieet of “keto-dieet,” weten we dat het eten van vetrijk voedsel en het beperken van koolhydraten een effectieve manier kan zijn om veilig af te vallen. De consumptie van MCT-olie (middellange keten triglyceriden) kan echter een snelle energiebron zijn die niet alleen helpt bij het afvallen, maar ook de mentale capaciteit kan vergroten.

MCT-olie heeft het vermogen om mensen langer een vol gevoel te geven. Ook stelt het hen in staat om vet te verbranden terwijl het energie levert. Bovendien verhoogt een gecontroleerde en correct gedoseerde inname van triglyceriden met middellange ketens, in tegenstelling tot andere verzadigde vetten, het risico op hart- en vaatziekten niet.

Hoe gedraagt MCT-olie zich in het lichaam?

MCT’s zijn vetzuren die gemakkelijker worden gemetaboliseerd. Ze zijn gemaakt van capronzuur, caprylzuur, caprinezuur en laurinezuur. Ze komen van nature voor in voedingsmiddelen zoals boter, kokosolie en palmolie. Daarnaast komen ze voor in voedingssupplementen zoals SanaWellness. Die zijn ontworpen om het lichaam te voeden met essentiële vitamines en mineralen om de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Het belangrijkste kenmerk van MCT’s is dat ze sneller en efficiënter vanuit de darm in het bloed worden opgenomen. Dit in tegenstelling tot triglyceriden met lange ketens. Deze eigenschap betekent dat ze, eenmaal in de bloedbaan, snel naar de lever kunnen reizen om te worden gemetaboliseerd en omgezet in energie in plaats van opgeslagen vet.

Volgens onderzoek onder leiding van professionals van de Universiteit van Alabama bieden MCT’s een snelle energiebron omdat ze in levercellen worden omgezet in ketonen. Dit helpt het lichaam van energie te voorzien terwijl het de groei van goede bacteriën in de darmwand optimaliseert, iets dat na verloop van tijd gewichtsverlies mogelijk maakt.

Is het veilig om af te vallen met MCT-olie?

MCT-olie
Bottle of Extra virgin olive oil pouring on dark background. Healthy food concept.

Een studie uitgevoerd door het Columbia University College of Physicians and Surgeons en het New York Obesity Research Center concludeerde dat de consumptie van triglycerideolie met middellange ketens effectiever is dan olijfolie bij gebruik in een programma voor gewichtsverlies..

MCT-olie stelt je in staat om de verzadiging te vergroten en helpt daarom de hoeveelheid voedselinname te verminderen. Dit is vooral gunstig voor mensen die op weg zijn naar gewichtsverlies. Daarnaast kunnen ook mensen die moeite hebben met het opnemen van vetten en voedingsstoffen baat hebben bij MCT-olie. Omdat het kleiner is dan normale vetten, is het gemakkelijker af te breken en te absorberen.

Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition and Metabolism verbetert MCT-olie de tijd tot ketose en de verdraagbaarheid van zeer koolhydraatarme diëten. Nutritionele ketose is een metabolische toestand waarbij ketonlichamen worden omgezet in energie terwijl ze helpen lichaamsvet te verbranden.

Wordt het gebruik van MCT-oliesupplementen aanbevolen?

Wordt het gebruik van MCT-oliesupplementen aanbevolen?

Sommige laboratoria die gespecialiseerd zijn in natuurlijke producten, zoals Sanalyslab, bieden voedingssupplementen aan zoals SanaWellness. Die bevatten de ideale mix van MCT-olie met andere ingrediënten die worden aanbevolen voor gewichtsverlies, verhoging van de stofwisseling, bevordering van het energieverbruik en verbetering van de gezondheid van de huid.

Componenten omvatten 5520 mg MCT-olie, 300 mg extract van zwarte bessen, 250 mg extract van druivenpitten en 250 mg bamboesilica. Dit glutenvrije, veganistische en niet-GMO-supplement in poedervorm is gemaakt met triglyceriden met middellange ketens die kunnen worden geëxtraheerd uit kokos- of palmpitolie via een proces dat fractionering wordt genoemd.

De ingrediënten in deze formule leveren energie en helpen het lichaam vet te verbranden en werken om de eetlust te verminderen/onderdrukken. Bovendien worden de componenten van MCT-olie omgezet in ketonen die vervolgens worden omgezet in energie. Dit proces kan het lichaam in een staat van vetverbranding brengen die thermogenese wordt genoemd.

SanaWellness is een supplement dat rijk is aan antioxidanten, voedingsstoffen en vetzuren. Antioxidanten kunnen schadelijke vrije radicalen verwijderen, oxidatieve stress verminderen en extra antiverouderingsvoordelen bieden, zoals huidherstel en UV-bescherming. Terwijl het bamboe-silica-extract de huid verzorgt en vult met zachtheid en gladheid.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van SanaWellness?

SanaWellness is een complete formule die natuurlijke ingrediënten integreert met krachtige voedingsstoffen die alle voordelen van het ketogene dieet maximaliseren. Daardoor wordt het een ketogeenvriendelijk product. Het is een supplement boordevol polyfenolen en MCT-olie dat de ketonproductie stimuleert voor meer energie, verbeterde cognitieve gezondheid, verhoogde stofwisseling en een stralende teint.

Het extract van zwarte bessen, rijk aan vitamine B, vitamine C en antioxidanten. Dit verhoogt de immuniteit en bevordert de bescherming van de huid. Onder de verschillende soorten bessen zijn zwarte bessen uniek omdat ze het hoogste vitamine C-gehalte hebben. Ze leveren het lichaam 5 keer meer vitamines dan citrusvruchten. Het heeft dus ook eigenschappen die de huid ten goede kunnen komen.

Ten slotte is het een supplement dat plantaardige stoffen bevat zoals resveratrol en quercetine. Die helpen bij het bevorderen van een gezonde levensstijl en het verbeteren van de mentale scherpte, naast de voordelen van de bekende polyfenolen of flavonoïden. Dit zijn antioxidanten die ontstekingen helpen verminderen en de bloedvaten ontspannen.

SanaWellness MCT-olie

Van de belangrijkste voordelen van SanaWellness vallen de volgende op:

 • Verhoogde concentratie en mentale behendigheid.
 • Helpt om op een gezonde manier af te vallen.
 • Verbeterde stofwisseling en vetverbranding.
 • Verhoogt het calorieverbruik.
 • Geeft je een gezondere en stralende huid.
 • Verminderde eetlust tussen de maaltijden door.
 • Zorgt voor de darmgezondheid.

MCT-oliesupplementen vereisen medisch toezicht

MCT-oliesupplementen leveren gewoonlijk geen risico’s op voor de lichamelijke of cardiovasculaire gezondheid wanneer ze worden ingenomen als een dagelijkse eetlepel opgelost in water of koffie. Toch is het van vitaal belang dat je, voordat je met de inname begint, je huisarts raadpleegt voor toestemming en het volgen van je gewichtsverlies.

Dit is een belangrijk punt. De reden hiervoor is omdat mensen met terugkerende maagproblemen dit moeten raadplegen voordat ze een caprylzuurproduct aan hun dieet toevoegen. En zelfs moeders die borstvoeding geven en zwangere vrouwen moeten het gebruik van producten die caprylzuur bevatten, vermijden. Het is beter om geen risico’s te nemen en eerst een vertrouwde arts te bezoeken.

Vergeet ten slotte niet dat het Sanalyslab-laboratorium naast SanaWellness een breed scala aan producten aanbiedt om de gezondheid te verbeteren, waaronder SanaDigest, SanaLiver, SanaJoint, SanaSleep en andere kwaliteitssupplementen die je kunt vinden op de website http://www.sanalyslab.com/ Koop dus het supplement dat je nodig hebt op basis van jouw behoeften.

Kies voor een kortingsbon van 15% op de website van Sanalyslab met de code: SANAGIFT15 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • D C Harvey CJ, Schofield GM, Williden M, McQuillan JA. (2018). The Effect of Medium Chain Triglycerides on Time to Nutritional Ketosis and Symptoms of Keto-Induction in Healthy Adults: A Randomised Controlled Clinical Trial. J Nutr Metab. 2018 May 22;2018:2630565. doi: 10.1155/2018/2630565. PMID: 29951312; PMCID: PMC5987302.
 • Schönfeld P, Wojtczak L. (2016). Short- and medium-chain fatty acids in energy metabolism: the cellular perspective. J Lipid Res. 2016 Jun;57(6):943-54. doi: 10.1194/jlr.R067629. Epub 2016 Apr 14. PMID: 27080715; PMCID: PMC4878196.
 • St-Onge MP, Bosarge A, Goree LL, Darnell B. (2008). Medium chain triglyceride oil consumption as part of a weight loss diet does not lead to an adverse metabolic profile when compared to olive oil. J Am Coll Nutr. 2008 Oct;27(5):547-52. doi: 10.1080/07315724.2008.10719737. PMID: 18845704; PMCID: PMC2874191.
 • St-Onge MP, Bosarge A. (2008). Weight-loss diet that includes consumption of medium- chain triacylglycerol oil leads to a greater rate of weight and fat mass loss thandoes olive oil. Am J Clin Nutr. 2008 Mar;87(3):621-6. doi: 10.1093/ajcn/87.3.621. PMID: 18326600; PMCID: PMC2874190.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.