Je onderkin verminderen met deze oefeningen en huismiddelen

Om de omvang van je onderkin te verminderen, moet je een aantal oefeningen combineren met de toepassing van oliën en andere natuurlijke behandelingen die je zullen helpen het gebied strakker te maken.
Je onderkin verminderen met deze oefeningen en huismiddelen
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 26 juni, 2018

Je onderkin verminderen, ook al heb je geen last van overgewicht, wie wil dit nu niet? Het is niet alleen een gevolg van overgewicht, maar ook een kwestie van genetica, leeftijd en bepaalde gezondheidsproblemen.

In dit artikel laten we de beste oefeningen en huismiddelen om je onderkin te verminderen. Als je ze consequent doet, krijg je in een mum van tijd een slankere hals!

Je onderkin verminderen met deze oefeningen en huismiddelen

1. Het bewegen van je kaken

Kaak bewegen

Sommige gevallen is een onderkin niet gerelateerd aan overgewicht. Geloof het of niet, een onderkin kan voortkomen uit de spanning in de kaken. Of je het nu leuk vindt of niet, het voortdurend spannen van je kaken kan de flexibiliteit en stevigheid van de onderkaak beïnvloeden.

Wil je je onderkin verminderen, dan moet je dus elke dag je kaak trainen. Ook zal deze gewoonte helpen bij de bestrijding van tandenknarsen. Om dit te behandelen, kun je de volgende bewegingen uitvoeren:

 • Open en sluit je mond.
 • Beweeg je kaak van de ene kant naar de andere.
 • Beweeg je kaak naar buiten terwijl je je kin naar voren beweegt en beweeg hem dan naar achteren.
 • Draai cirkels aan beide zijden.
 • Maak vreemde vormen met je mond.

2. Het bewegen van je nek

Nek bewegen

Je nek is het bewijs van je leeftijd. Als er geen aandacht aan besteed, zal je onderkin te vroeg verschijnen. Houd dit deel van je gezicht dus altijd gehydrateerd. Bovendien moet je regelmatig oefeningen doen om de nek gespierd te houden, zoals de volgende:

 • Je kunt ze liggend, zittend of staand doen. Het belangrijkste is om je nek in elke richting te bewegen. Beweeg hem echter niet te ver naar achteren. Als je gaat liggen, heb je dit probleem niet.
 • Doe de bewegingen beetje bij beetje. Ontspan en buig al je spieren.

3. Scrubben en borstelen

Scrubben

Om verslapping van je hals tegen te gaan en je onderkin te verminderen, mag je niet vergeten om voor je huid te zorgen. Je moet er een gewoonte van maken om dit deel van je lichaam ten minste een keer per week te scrubben. Je kunt gebruik maken van specifieke producten of zelfs een zelfgemaakte scrub. Daarnaast kun je gebruik maken van koffiedik, zout, suiker of zelfs zuiveringszout.

Je kunt ook gebruik maken van de droogborsteltechniek om dode cellen te verwijderen en de regeneratie van de cellen te verbeteren. Hiervoor masseer je je hals met een borstel met natuurlijk borstelharen.

Maak verticale bewegingen gedurende maximaal een minuut. Dit kun je het beste doen voordat je naar bed gaat. De huid wordt er namelijk rood van.

4. Hydratatie met oliën

Tea tree olie

Na het scrubben van de huid, moet je niet vergeten om hem te hydrateren. Denk eraan dat veel mensen hun gezicht dagelijks hydrateren, maar hun hals vergeten.

Dus door dit deel van je huid in je hydratatieroutine op te nemen, geef je je hals veel nuttige voedingsstoffen en verbeter je de stevigheid en elasticiteit. Wil je je onderkin verminderen met natuurlijke producten, dan kun je ook zelf een lotion maken.

Ingrediënten

 • 100 ml amandelolie (of extra vierge olijfolie, of kokosolie)
 • 15 druppels etherische grapefruitolie
 • 5 druppels etherische lavendelolie
 • 10 druppels etherische rozenolie

Etherische oliën zijn zeer gunstig voor het elimineren van een onderkin, en je kunt zo ook zelf maken. Grapefruitolie helpt bij het verwijderen van overtollige vloeistoffen en het verbranden van vet.

Lavendelolie ontspant en bestrijdt spanning, en rozenolie maakt de huid steviger.

Ook ruikt de combinatie van deze ingrediënten heerlijk!

Bereiding en toepassing

 • Meng eerst alle ingrediënten en doe ze in een luchtdicht potje.
 • Breng de olie dan twee keer per dag aan: als je wakker wordt en voor het slapen gaan.

5. Kleimasker

Kleimasker

Om het verwijderen van gifstoffen en vloeistoffen die zich onder de kin ophopen te bevorderen, kun je een kleimasker maken.

Dit masker kan zeer effectief zijn voor de hals, net als voor de rest van het lichaam. Ook biedt klei ons veel mineralen.

Vergeet niet dat je bij het maken van het masker geen plastic of metalen gebruiksvoorwerpen of schalen mag gebruiken. Kies in plaats daarvan voor glas of keramiek. Houd er ook rekening mee dat als je huid erg droog is, je de klei moet mengen met yoghurt in plaats van met water. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.

 • Hatef, D., Koshy, J., Sandoval, S., Echo, A., Izaddoost, S., & Hollier, L. (2009). The Submental Fat Compartment of the Neck. Seminars in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1055/s-0029-1242180

 • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

 • Shamban, A. T. (2016). Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plastic and Reconstructive Surgery – Global Open. https://doi.org/10.1097/GOX.0000000000001155


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.