Een mooie huid met deze behandelingen gemaakt van rijst

Hoewel er veel chemische exfolianten zijn die helpen om dode huidcellen te verwijderen, kunnen we meer heilzame exfolianten met natuurlijke ingrediënten maken die ons aan minder gevaarlijke ingrediënten blootstellen.
Een mooie huid met deze behandelingen gemaakt van rijst

Geschreven door Ivan Aranaga Amengual

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het regelmatig exfoliëren van je huid is essentieel om het mooi, stralend, vrij van dode huidcellen en de mogelijkheid van het ontwikkelen van onvolkomenheden te houden. Dat kan bijvoorbeeld met een exfoliant gemaakt van rijst.

Hoewel industriële exfolianten effectief zijn, is de beste optie om ze thuis te maken.

Soms worden vrouwen meegesleept door verpakkingen die ‘100% natuurlijk’ zeggen zonder te bedenken dat het product dezelfde sterke chemicaliën kan bevatten die de gezondheid van onze huid negatief kunnen beïnvloeden in plaats van te helpen.

Daarom raden we aan om te profiteren van de voordelen die sommige huishoudelijke ingrediënten kunnen bieden. Een exfoliant gemaakt van rijst, bijvoorbeeld, heeft voordelen die je zullen helpen genieten van een gladde huid, vrij van onzuiverheden zonder dat je onbekende stoffen op de huid aan hoeft te brengen.

De eigenschappen van rijst

Het belangrijkste voordeel is dat het de dode huidcellen verwijdert die zich ophopen in onze poriën, waardoor onze natuurlijke oliën ons lichaam hydrateren en leven aan onze huid geven.

Rijst is rijk aan vitamine B, vitamine E, magnesium, mangaan, calcium en kalium. Onze huid zal deze stoffen opnemen vanaf de eerste keer dat een exfoliant met rijst wordt aangebracht.

Exfoliant van rijstwater

Blauwe kom met rijst

Ingrediënten

 • Overgebleven rijst
 • 1/4 kopje rijstwater (62 ml)
 • 4 druppels etherische lavendelolie
 • 1 eetlepel kokosolie (15 g)

Bereiding

 • Voeg het rijstwater toe aan de blender met de etherische lavendelolie en de kokosolie. Mix een paar seconden en voeg de rijst toe zodat het mengsel romig wordt.
 • Als het klaar is, doe je de inhoud van de blender in een glazen pot en zet je hem in de koelkast om hem later te gebruiken.
 • Als het eenmaal bereid is en het in de koelkast wordt bewaard, kan het mengsel zonder problemen twee weken goed blijven.

Hoe te gebruiken

 • Gebruik twee handen om voldoende crème te verkrijgen om je hele gezicht te bedekken en een masker te maken. Je kunt het ook aanbrengen op andere delen van het lichaam als je ze zonder enig probleem wilt exfoliëren.
 • Laat dit minstens 10 minuten zitten. Begin met het masseren van je huid, zodat de exfoliant je dode huidcellen kan verwijderen.
 • Als het eenmaal is uitgehard, spoel je het bij voorkeur met warm water af, om je poriën te openen, zodat het masker er niet in blijft zitten.

Gebruik deze exfoliant niet vaker dan 3 keer per week, net als bij elke andere crème in zijn soort. Als je een averechts effect opmerkt, stop dan met het gebruik en raadpleeg je arts.

Masker gemaakt van rijst

Houten kommetje met rijst

Ingrediënten

 • 1/2 kopje witte of zilvervliesrijst (75 g)
 • 2 eetlepels water (30 ml)
 • 5 druppels kokoswater

Bereiding

 • Het eerste wat je moet doen is de rijst tot een poeder vermalen. Vermaal het tot het begint te brokkelen en zeef dan het poeder om stukjes te verwijderen.
 • De tweede stap is om het rijstpoeder in een schaaltje te doen en twee eetlepels mineraal of gefilterd water toe te voegen en daarna de vijf druppels kokosolie erbij te doen.
 • Meng dit goed tot je een romig uitziende pasta hebt.

De kokosolie bevat essentiële vetzuren die je huid langer gehydrateerd en stralend houden.

Toepassing

 • Om het aan te brengen, maak je eerst je huid schoon, zodat je huid vrij is van olie en make-up.
 • Verspreid vervolgens de exfoliant met de toppen van je vingers in een cirkelvormige beweging. Leg speciale nadruk op het voorhoofd, de neus en de kin.
 • Spoel het mengsel na het beëindigen van de behandeling af met veel water. Je gezicht wordt volledig schoongemaakt, deze crème werkt zelfs om mee-eters te verwijderen.

Voordelen van een exfoliant gemaakt van rijst

Maakt de huid glad

Vrouw met handdoek om hoofd
Rijst kan de natuurlijke olieproductie in evenwicht houden, de huid zelf hydrateren en deze voor een langere tijd soepel houden.

Door het te combineren met kokosolie krijgt je huid een stralende gloed.

Bestrijdt acne

Omdat het geen chemicaliën bevat, veroorzaakt rijst geen eczeem op de huid. Het versterkt ook je poriën, waardoor het een ideaal hulpmiddel is als het gaat om het bestrijden van acne.

Als je dit drie keer per week toepast, het aanbevolen aantal keer, kun je je huid diep reinigen. Dit zal puistjes en mee-eters uitroeien.

Verlicht zonverbranding

De UV-stralen van de zon, kunnen ertoe leiden dat de huid brandwonden oploopt die voor ons bijna onmerkbaar zijn. Een exfoliant gemaakt van rijst verrijkt de huid met vitamine B en zijn antioxiderende kracht helpt het gezond te houden. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.