Hoe weet je dat iemand met een partner je leuk vindt

Als je denkt dat iemand met een partner je leuk vindt, is het een goed idee om eerst de voor- en nadelen op een rij te zetten voordat je een keuze maakt. Dit is namelijk een erg gevoelige situatie.
Hoe weet je dat iemand met een partner je leuk vindt
Bernardo Peña

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Bernardo Peña.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als iemand met een partner je leuk begint te vinden, begint hij of zij anders naar je te kijken. Je weet dat ze al een partner hebben, maar misschien begin je je af te vragen of deze persoon jou leuk vindt. Afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, is dit een ongemakkelijke of zelfs verleidelijke situatie.

Als jij jezelf tot deze persoon aangetrokken voelt, wil je waarschijnlijk weten of dit ook echt wederzijds is. Het probleem is vaak dat je niet precies weet of ze jou alleen zo behandelen omdat ze vriendelijk willen zijn. Daarnaast ben je misschien in de war en wil je graag weten of er een klik tussen jullie is. 

Maar hoe weet je dit? Welk gedrag geeft jou het juiste signaal? In dit artikel vertellen je hoe je kunt merken dat iemand je leuk vindt. Lees dus vooral verder!

Hoe weet je dat iemand met een partner je leuk vindt?

1. Ze kijken anders naar je

iemand met een partner kijkt anders naar je

Als iemand zich tot je aangetrokken voelt, kijkt diegene anders naar je. Als ze je echt leuk vinden, zullen ze op ieder moment naar je willen kijken. 

Dit gebeurt zowel bewust als onbewust. Hoewel ze zichzelf in de meeste gevallen zullen proberen te stoppen, zullen hun ogen vaak toch op jou vallen als je in de buurt bent.

2. Ze willen bij je in de buurt zijn

Als iemand die al een partner heeft jou leuk vindt, zal hij of zij bij je in de buurt willen zijn.

 • Als jullie vrienden zijn, zal hij of zij altijd bij je in de buurt willen zijn.
 • Je kunt misschien merken dat hij zich anders gedraagt tegenover jou dan tegenover andere vrienden. 
 • Op deze manier proberen ze soms te achterhalen of ze een kans bij je maken. Zelfs als ze al een partner hebben.

3. Ze vertellen je alles

ze vertellen je alles

Je weet dat ze misschien te veel met je praten, ondanks het feit dat ze al een partner hebben. Ze sturen je meerdere keren per dag een berichtje en laten je altijd weten wat ze aan het doen zijn. 

Als ze altijd interesse tonen in jouw leven en je steeds maar vragen hoe het met je gaat of hoe je dag was, kun je misschien het gevoel krijgen dat jullie iets meer hebben dan alleen vriendschap.

4. Ze vergelijken je met hun partner

Niemand vindt het leuk om met iemand anders vergeleken te worden. Als ze echter hun partner met jou beginnen te vergelijken, is dit misschien een indirecte manier om je te laten zien hoe leuk ze je vinden.

Misschien vertellen ze je dat ze zouden willen dat hun partner meer zoals jij was of meer van jouw goede kwaliteiten had.

5. Ze vragen je om veel dingen samen te doen

ze vragen je om veel dingen samen te doen

Het is goed te begrijpen dat vrienden graag belangrijke momenten met elkaar willen delen. Het wordt echter een beetje vreemd als ze vastberaden zijn om verschillende dingen samen te doen. Vooral als het om dingen gaat die ze eigenlijk met hun partner zouden moeten doen.

 • Als ze liever tijd met jou doorbrengen dan met hun partner, kan dit een teken zijn dat ze je als meer zien dan een vriendin.
 • Dit is een manier om je te vertellen dat ze je leuk vinden en dat ze van hun tijd met jou genieten.

6. Ze worden jaloers als ze zien dat je tijd met iemand anders doorbrengt

Als iemand met een partner je leuk vindt, komt het nog wel eens voor dat ze jaloers worden als ze zien dat je tijd met iemand anders doorbrengt.

 • Dit kan ervoor zorgen dat ze hun gedrag tegenover jou veranderen.
 • In andere gevallen vertellen ze je misschien dat je beter geen tijd met deze andere persoon moet doorbrengen omdat deze persoon mogelijk niet goed voor je is.

7. Ze komen naar jou als ze problemen hebben met hun partner

ze komen naar jou als ze problemen hebben met hun partner

Misschien geeft dit je geen goed gevoel. Het is echter wel waar dat iemand die je leuk vindt naar jou toe komt als hij of zij last heeft van relatieproblemen.

In veel gevallen doen ze dit om er achter te komen of ze een kans bij je maken in het geval dat hun relatie tot een einde komt.

8. Ze proberen in jouw sociale kring te komen

Merk je dat je hem of haar overal ziet als je met je vrienden op stap bent? Dit is misschien geen toeval.

Als iemand zich tot je aangetrokken voelt, zal hij of zij verschillende mogelijkheden zoeken om dicht bij je in de buurt te komen. Als ze in jouw sociale kring zitten, wordt het nog makkelijker om bij jou in de buurt te zijn. 

9. Ze zoeken naar jouw aandacht als ze in de buurt zijn

Er zijn verschillende tekenen waarop iemand kan laten zien dat hij of zij je leuk vindt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • gezichtsuitdrukkingen
 • lichaamsbewegingen
 • gedrag

Als jullie bij elkaar in de buurt zijn, zul je misschien merken dat hij of zij jouw aandacht probeert te trekken. In dit geval veranderen ze vaak hun postuur of hun stem. 

Weet je zeker dat iemand met een partner jou leuk vindt? Als je dit zeker weet, denk dan heel goed na voordat je een beslissing neemt. Onthoud dat het heel moeilijk is om tussen twee mensen in een relatie in te staan. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Armenta-Hurtarte, Carolina, Sánchez-Aragón, Rozzana, & Díaz-Loving, Rolando. (2012). ¿DE QUÉ MANERA EL CONTEXTO AFECTA LA SATISFACCIÓN CON LA PAREJA?. Suma Psicológica , 19 (2), 51-62. Recuperado el 09 de enero de 2023, de http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0121-43812012000200004&lng=en&tlng=es.
 • Houston, T. L. (1974), Foundations of interpersonal attraction, Nueva York: Academic Press.
 • Soto Ferraris, R. (2015). Factores que intervienen en la elección de pareja de jóvenes mexicanos. Revista REDES, (32), 71–84. Recuperado a partir de https://redesdigital.com/index.php/redes/article/view/180
 • Walster, E. (1971), Passionate love. In B. Murstein (Ed.), Theories of attraction and love. Nueva York: Springer Publ.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.