Hoe maak je een plakstrip tegen mee-eters?

Als je de strip verwijdert, moet je dit in één keer doen en snel, zodat alle mee-eters in één keer weg zijn. Zorg er hierna voor dat je het gebied goed hydrateert.
Hoe maak je een plakstrip tegen mee-eters?

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Mee-eters zijn kleine puistjes die ontstaan als de poriën verstopt raken door overmatige talgproductie, dode huidcellen of luchtvervuiling die op de huid terechtkomt. Je kunt zelf een plakstrip tegen mee-eters maken om ze te verwijderen.

Als de poriën verstopt raken, kunnen de natuurlijke oliën het oppervlak van de huid niet meer op de normale manier bereiken en ontstaat er een korreltje dat harder wordt en een donkere kleur krijgt als het blootgesteld wordt aan zuurstof.

Ondanks dat ze er lelijk uitzien op de huid, worden ze niet veroorzaakt door vuil en vet. Ze komen vooral voor tijdens hormonale onbalans, vooral gerelateerd aan androgenen.

Ze kunnen ook voorkomen als een negatieve reactie op veelvuldig gebruik van cosmetische producten en make-up die zich vermengen met de natuurlijke oliën van de huid.

In ieder geval zijn er meerdere behandelingen om mee-eters te verminderen of te verwijderen en je een zachtere, schonere en gezondere huid te geven. De populaire plakstrips kunnen je poriën diep binnendringen om het reinigen makkelijker te maken. 

Hoewel er veel van deze producten te koop zijn, willen we je vandaag een interessante manier laten zien waarop je thuis zelf een plakstrip tegen mee-eters kunt maken.

Wil je meer weten?

Een plakstrip om mee-eters te verwijderen

Mee-eters op de neus

De plakstrips om mee-eters te verwijderen zijn al een tijdje populair. Ze zijn een fijne optie voor veel mensen, omdat de huid er snel schoon en fris van wordt.

Hoewel de strips die er in de winkel verkocht worden de meeste aandacht krijgen, is er een methode die 100% natuurlijk is waarbij je dezelfde voordelen kunt verwachten zonder dat je daar veel geld voor moet uitgeven.

Je maakt ze met smaakloze gelatine en melk, waardoor een kleverige lijm ontstaat om de onzuiverheden van je neus te verwijderen.

Het heeft ook samentrekkende en voedende eigenschappen die de overtollige olieproductie reguleren, terwijl ze de huid zacht en stevig maken.

Hoe maak je deze plakstrip tegen mee-eters

Gelatine voor een plakstrip tegen mee-eters

Deze zelfgemaakte strip met gelatine en melk is een geweldige manier om mee-eters te verwijderen die ontstaan op het gebied dat bekend staat als de T-zone. Je verspreid deze pasta voorzichtig over je neus en laat het drogen, zodat het een harde, droge laag wordt.

Ingrediënten

 • 10 gram smaakloos gelatinepoeder
 • 10 ml magere melk
 • actief koolpoeder (optioneel)

Benodigdheden

 • een pot
 • een maatbeker
 • een kleine borstel of een oogschaduwkwastje

Bereiding

 • Doe de gelatine in een magnetronvaste kom en voeg de melk eraan toe.
 • Roer met een lepel en let erop dat alles glad is en goed is opgenomen.
 • Als je denkt dat de pasta te droog is, kun je er wat meer melk aan toevoegen.
 • Doe het mengsel in de magnetron en verhit het vijftien seconden.
 • Als je er een beetje actief koolpoeder aan toe wil voegen, kun je dat nu doen.
 • Laat het een paar minuten staan en er zal een dikke zwarte pasta ontstaan die je op je neus kunt aanbrengen.

Manier van aanbrengen

Plakstrip tegen mee-eters
 • Het eerste dat je moet doen, is je huid reinigen met een doekje of neutrale zeep.
 • Als je gezicht goed schoon is, breng je een dunne laag van dit product aan totdat het het hele gebied bedekt waar de mee-eters zich bevinden.
 • Je kunt een schoon oogschaduwkwastje gebruiken om er zeker van te zijn dat het gebied goed bedekt is.
 • Laat het twintig minuten zitten en als het droog is, trek je de strip snel van je huid om de mee-eters te verwijderen. Probeer dit voorzichtig te doen, omdat het slecht is voor je huid als je het te hardhandig doet.
 • Als de strip is verwijderd spoel je je gezicht af met koud water en breng je een hydraterende lotion aan om droogheid te voorkomen. Als je een allergische reactie merkt, haal dan de strip meteen weg en gebruik dit middel niet opnieuw.
 • Je moet deze behandeling niet meer dan twee keer per week doen, omdat het de activiteit van de talgklieren kan beïnvloeden.

Zoals je ziet, kun je met basisingrediënten een heel effectieve behandeling maken om mee-eters te verwijderen, die zorgt dat je je schoner en stralender voelt. Probeer het thuis en geniet van de voordelen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.