Heerlijke gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn

Deze gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn is een andere en heerlijke manier om dit voedzame vlees te eten zonder dat je hoeft te vervallen in dezelfde oude bekende recepten.
Heerlijke gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn
Eliana Delgado Villanueva

Geschreven en geverifieerd door de voedingsdeskundige Eliana Delgado Villanueva.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het is tijd om nieuwe recepten toe te voegen aan je kookboek. Op die manier vermijd je dat je vervalt in een sleur en telkens hetzelfde klaar maakt. Ga dus naar de keuken en leer hoe je dit kan klaarmaken. We hebben namelijk besloten om dit heerlijke recept voor gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn met jullie te delen. Dit heerlijke kiprecept heeft het aroma en de smaak van rozemarijn die goed passen bij de citrussmaak van sinaasappel.

Het is heel normaal dat alle kiprecepten hetzelfde smaken na lange uren bereiden, koken en eindeloze bewerkingen. Dat zal echter niet gebeuren met dit recept! Het recept is heel eenvoudig en je kunt het altijd een beetje aanpassen als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld proberen pittige specerijen toe te voegen of het vlees te marineren voordat je het gaat bereiden.

Koken met rozemarijn

Alles is afhankelijk van jouw ideeën en creativiteit bij het bereiden van gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn. Overigens is het heel waarschijnlijk dat je enige terughoudendheid hebt over het gebruik van rozemarijn.

Het wordt traditioneel gebruikt in vlees, pasta’s en pizza’s, maar kan ook gebruikt worden in stoofschotels en om kip te kruiden. Het geeft het vlees een heerlijke geur en smaak.

Denk niet te lang na over het maken van dit recept. Je kunt het ook altijd veranderen en knoflook en curry gebruiken om je smaakpapillen een wilde smakelijke ervaring te bezorgen.

Bereiding van kip met sinaasappel en rozemarijn

Waarom zou je deze methode volgen?

Hoewel men in elke cultuur en ieder huis anders eet, is het belangrijk om dingen te veranderen en verschillende recepten te maken. Niet alleen vanwege het verkrijgen van kennis, maar ook omdat je zo nieuwe technieken leert om speciale gerechten te maken.

Dit is precies waarom je zou moeten leren hoe je dit recept van kip met sinaasappel en rozemarijn kunt maken. Het combineren van de citrusachtige sinaasappelsmaak met zoute smaakmakers en de verfrissende en aromatische toets van rozemarijn kan riskant zijn.

De waarheid is dat je, zonder je ervan bewust te zijn, heel veel calorieën consumeert in slechts één maaltijd. Met dit recept zul je zowel elementen zoals vitamine C consumeren en bovendien profiteren van de medicinale werking van rozemarijn.

Kip met sinaasappels en rozemarijn is heerlijk en gezond

Het is een goed idee om even te stoppen en na te denken over een aantal factoren. Je moet niet alleen rekening houden met variatie, maar ook met de kwaliteit van het voedsel dat je eet. Bijna niemand lijkt deze kwestie namelijk serieus te nemen.

Ingrediënten

 • 2 hele kippen zonder vel (ongeveer 2 kilo)
 • 3 grote uien
 • 4 gepelde knoflookteentjes
 • 2 1/2 kopjes sinaasappelsap (640 ml)
 • 3 eetlepels gemalen rozemarijn (45 g)
 • 3/4 kopjes olijfolie (150 ml)
 • 3 eetlepels zout (45 g)
 • 3 eetlepels gemalen zwarte peper (45 g)
Gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn is heerlijk

Bereiding

 • Het belangrijkste in dit recept is om je te concentreren op de smaakmakers.
 • Snij de uien eerst heel goed in stukken van ongeveer twee centimeter. Je kunt hiervoor een snijplank gebruiken om de juiste afmetingen te verkrijgen.
 • Snij daarna de knoflook en plaats alles in een middelgrote kom met de olie, wat geraspte sinaasappelschil, zwarte peper en rozemarijn.
 • Meng vervolgens alles goed en zet dit even aan de kant zodat het kan trekken.
 • Bedek de kip daarna met het mengsel. Besteed aandacht aan details: je moet proberen om beide kippen zo goed mogelijk te bedekken.
 • Zet ze in de vriezer gedurende 40 tot 60 minuten. Dit zorgt ervoor dat de smaakmakers beter samensmelten.
 • Zodra de tijd om is, haal je ze uit de vriezer en voeg je meer kruiden toe als je dat wilt.
 • Verwarm tot slot de oven voor op 180 graden. Leg de kippen op een bakblik en bak ze 30 minuten. Draai de kippen vervolgens om en bak ze nog eens 30 minuten.
 • Haal ze uit de oven als je kip met sinaasappel en rozemarijn goudbruin is. Laat het iets afkoelen en geniet ervan! 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
 • Pollo a la naranja. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 5 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_a_la_naranja

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.