Gebruik guavebladeren voor beschadigd haar

Thee van guavebladeren is in vele opzichten voedzaam, of je het nu drinkt of uitwendig gebruikt. Blijf lezen om meer te leren over guavebladeren en wat ze kunnen doen voor beschadigd haar.
Gebruik guavebladeren voor beschadigd haar

Laatste update: 08 juli, 2018

Guave is een inheemse Zuid-Amerikaanse tropische vrucht. Het beschikt over microbiële en samentrekkende eigenschappen die helpen het lichaam te zuiveren. Ook wordt guave vaak gebruikt om bloedend tandvlees en een slechte adem te behandelen. Ook beschikken guavebladeren over geneeskrachtige eigenschappen.

Deze vrucht wordt al sinds de oudheid gebruikt als bijgerecht, en de schil wordt ook gebruikt om stank te verwijderen. De ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van guavebladeren helpen bij de behandeling van een aantal veelvoorkomende ziekten.

Guavebladeren

Guave en guavebladeren

Guavebladeren bevatten veel voedingsstoffen, wat betekent dat ze nuttig en voedzaam zijn. Ze bevatten veel antioxidanten, omdat ze vol zitten met carotenoïden en flavonoïden.

 • Deze bladeren zijn ook zeer belangrijk in de alternatieve geneeskunde, omdat ze worden gebruikt om natuurlijke producten te maken.
 • Ze worden onder andere verkocht in de vorm van thee en capsules.

Guava heeft een hoge voedingswaarde en het is goed voor je gezondheid, huid en haar. Ook het hoge vitamine B-gehalte is goed voor je haar.

 • Vitamine B helpt je haar te groeien en gezond te blijven. Vitamine B2 is essentieel voor weefselherstel en daarom bevatten zoveel haarverzorgingsproducten guavebladeren.

Guavebladeren helpen haaruitval te voorkomen, vooral wanneer het product continu wordt gebruikt op de hoofdhuid.

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 1 handvol guavebladeren

Bereiding

 • Kook een liter water met de guavebladeren.
 • Laat het afkoelen en breng het voorzichtig aan op je hele haar, van de wortel tot aan de punten.

Guave is ook effectief bij de behandeling van roos en gespleten haarpunten.

Bereiding

 • Maal de guavebladeren fijn en meng ze in heet water tot een zalf. Breng het aan op de hoofdhuid en op de punten.
 • Dit zal je helpen deze vervelende problemen aan te pakken.

Andere middelen met guave

Thee van guavebladeren

Guavethee heeft een revolutie teweeggebracht in de natuurlijke geneeskunde, omdat het helpt mensen gewicht te verliezen en angst te verminderen. Ook helpt het bloedarmoede en diabetes te bestrijden, en beschikt het over talrijke voordelen voor het hart. Anderzijds helpt guavebladthee ook diarree tegen te gaan.

Kijk ook eens naar dit artikel: 8 symptomen in de beginfase van diabetes

Het reguleert cholesterol

De componenten helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

Het verlaagt de bloedsuikerspiegel en helpt je om de ideale cholesterol- en triglyceridenspiegels te behouden.

Het is goed voor het hart

Gezondheid van het hart

Guave is zuur, het heeft een alkalische reactie. Daarnaast bevat veel vitamine C en vitamine A. Het levert ook kalium, fosfor, zwavel en ijzer. Het is goed voor het skelet- en lymfatische systeem.

Aan de andere kant kan guavebladthee ook je hart en bloedsomloop ten goede komen. De gezonde stoffen in de bladeren kunnen helpen om je bloeddruk en hartslag te verlagen.

Dit is gepubliceerd in een onderzoek naar dieren met een hoge bloeddruk die extract van guavebladeren te eten kregen. Het resulteerde in een verbetering van hun bloeddruk en hartslag.

Het drinken van guavebladthee kan ook het vetgehalte in het bloed verbeteren. Ook kunnen deze bladeren helpen om het cholesterolgehalte en de ongezonde triglyceriden te verlagen.

Guave tegen diabetes

De antioxidanten in de bladeren van deze vrucht zijn gezond. Ze kunnen stress verminderen, wat op zijn beurt ziekten voorkomt en veroudering vertraagt. Guavebladeren zijn gezond voor diabetici en kunnen worden gebruikt om veel medische aandoeningen te behandelen.

Het drinken van guavebladthee tijdens elke maaltijd verbetert bijvoorbeeld hypoglykemie en de insulineresistentie. Vergeet niet om te bewegen en evenwichtige maaltijden te eten als je gezond wilt blijven!  Wellicht ook interessant voor jou

Neem deze vitamines om het immuunsysteem te versterken
Gezonder LevenLees het op Gezonder Leven
Neem deze vitamines om het immuunsysteem te versterken

Vitamines zijn belangrijk om het immuunsysteem te versterken, zodat je minder vaak ziek wordt en minder last hebt van infecties. Er zijn verschille... • Rodríguez Amado, R., Lafourcade Prada, A., & Pérez Rondón, L. (2013). Hojas de Psidium guajava L. Revista Cubana de Farmacia.
 • Gómez, E. O., Arévalo, A. L., Días, D. R., & Chacón, M. S. (2011). CUANTIFICACIÓN DE POLIFENOLES TOTALES Y ACTIVIDAD ANTIOXIDANTE EN HOJAS, CORTEZA, FLORES Y FRUTO DE DOS VARIEDADES DE GUAYABA (Psidium guajava L.). Investigación y Amazonía.
 • Vargas-Alvarez, D., Soto-Hernández, M., Gonzáles-Hernández, V. A., Engleman, E. M., & Martínez-Garza, Á. (2006). Cinética e accumulación y distribución de flavonoides en guayaba (Psidium guajava L.). Agrociencia.