Gebruik guavebladeren voor beschadigd haar

Thee van guavebladeren is in vele opzichten voedzaam, of je het nu drinkt of uitwendig gebruikt. Blijf lezen om meer te leren over guavebladeren en wat ze kunnen doen voor beschadigd haar.
Gebruik guavebladeren voor beschadigd haar

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Guave is een inheemse Zuid-Amerikaanse tropische vrucht. Het beschikt over microbiële en samentrekkende eigenschappen die helpen het lichaam te zuiveren. Ook wordt guave vaak gebruikt om bloedend tandvlees en een slechte adem te behandelen. Ook beschikken guavebladeren over geneeskrachtige eigenschappen.

Deze vrucht wordt al sinds de oudheid gebruikt als bijgerecht, en de schil wordt ook gebruikt om stank te verwijderen. De ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van guavebladeren helpen bij de behandeling van een aantal veelvoorkomende ziekten.

Guavebladeren

Guave en guavebladeren

Guavebladeren bevatten veel voedingsstoffen, wat betekent dat ze nuttig en voedzaam zijn. Ze bevatten veel antioxidanten, omdat ze vol zitten met carotenoïden en flavonoïden.

 • Deze bladeren zijn ook zeer belangrijk in de alternatieve geneeskunde, omdat ze worden gebruikt om natuurlijke producten te maken.
 • Ze worden onder andere verkocht in de vorm van thee en capsules.

Guava heeft een hoge voedingswaarde en het is goed voor je gezondheid, huid en haar. Ook het hoge vitamine B-gehalte is goed voor je haar.

 • Vitamine B helpt je haar te groeien en gezond te blijven. Vitamine B2 is essentieel voor weefselherstel en daarom bevatten zoveel haarverzorgingsproducten guavebladeren.

Guavebladeren helpen haaruitval te voorkomen, vooral wanneer het product continu wordt gebruikt op de hoofdhuid.

Ingrediënten

 • 1 liter water
 • 1 handvol guavebladeren

Bereiding

 • Kook een liter water met de guavebladeren.
 • Laat het afkoelen en breng het voorzichtig aan op je hele haar, van de wortel tot aan de punten.

Guave is ook effectief bij de behandeling van roos en gespleten haarpunten.

Bereiding

 • Maal de guavebladeren fijn en meng ze in heet water tot een zalf. Breng het aan op de hoofdhuid en op de punten.
 • Dit zal je helpen deze vervelende problemen aan te pakken.

Andere middelen met guave

Thee van guavebladeren

Guavethee heeft een revolutie teweeggebracht in de natuurlijke geneeskunde, omdat het helpt mensen gewicht te verliezen en angst te verminderen. Ook helpt het bloedarmoede en diabetes te bestrijden, en beschikt het over talrijke voordelen voor het hart. Anderzijds helpt guavebladthee ook diarree tegen te gaan.

Kijk ook eens naar dit artikel: 8 symptomen in de beginfase van diabetes

Het reguleert cholesterol

De componenten helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

Het verlaagt de bloedsuikerspiegel en helpt je om de ideale cholesterol- en triglyceridenspiegels te behouden.

Het is goed voor het hart

Gezondheid van het hart

Guave is zuur, het heeft een alkalische reactie. Daarnaast bevat veel vitamine C en vitamine A. Het levert ook kalium, fosfor, zwavel en ijzer. Het is goed voor het skelet- en lymfatische systeem.

Aan de andere kant kan guavebladthee ook je hart en bloedsomloop ten goede komen. De gezonde stoffen in de bladeren kunnen helpen om je bloeddruk en hartslag te verlagen.

Dit is gepubliceerd in een onderzoek naar dieren met een hoge bloeddruk die extract van guavebladeren te eten kregen. Het resulteerde in een verbetering van hun bloeddruk en hartslag.

Het drinken van guavebladthee kan ook het vetgehalte in het bloed verbeteren. Ook kunnen deze bladeren helpen om het cholesterolgehalte en de ongezonde triglyceriden te verlagen.

Guave tegen diabetes

De antioxidanten in de bladeren van deze vrucht zijn gezond. Ze kunnen stress verminderen, wat op zijn beurt ziekten voorkomt en veroudering vertraagt. Guavebladeren zijn gezond voor diabetici en kunnen worden gebruikt om veel medische aandoeningen te behandelen.

Het drinken van guavebladthee tijdens elke maaltijd verbetert bijvoorbeeld hypoglykemie en de insulineresistentie. Vergeet niet om te bewegen en evenwichtige maaltijden te eten als je gezond wilt blijven! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Luo Y, Peng B, Wei W, Tian X, Wu Z. Antioxidant and Anti-Diabetic Activities of Polysaccharides from Guava Leaves. Molecules. 2019 Apr 5;24(7):1343.
 • Díaz-de-Cerio E, Verardo V, Gómez-Caravaca AM, Fernández-Gutiérrez A, Segura-Carretero A. Health Effects of Psidium guajava L. Leaves: An Overview of the Last Decade. Int J Mol Sci. 2017 Apr 24;18(4):897.
 • Jayachandran M, Vinayagam R, Xu B. Guava leaves extract ameliorates STZ induced diabetes mellitus via activation of PI3K/AKT signaling in skeletal muscle of rats. Mol Biol Rep. 2020 Apr;47(4):2793-2799.
 • Kumar M, Tomar M, Amarowicz R, Saurabh V et al. Guava (Psidium guajava L.) Leaves: Nutritional Composition, Phytochemical Profile, and Health-Promoting Bioactivities. Foods. 2021 Apr 1;10(4):752.
 • Chandran KD, Karthikeyan K, Sujatha V, Mahalaxmi S. Antibacterial evaluation of guava leaves extract and its effect on reactive oxygen species formed by calcium hydroxide and chlorhexidine mixture. J Conserv Dent. 2021 Jul-Aug;24(4):389-392.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.