Een recept voor gevulde kip met bieslook, roomkaas en knoflook

Gevulde kip met roomkaas is een sappige en heerlijke manier om kipfilet klaar te maken en jouw smaakpapillen een verscheidenheid aan smaken te bieden.
Een recept voor gevulde kip met bieslook, roomkaas en knoflook

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Wi l je dat de smaak van kipfilet zich onderscheidt van een gewoon gerecht? Dan is dit recept voor gevulde kip met bieslook, roomkaas en knoflook ongetwijfeld de perfecte keuze. Het is gemakkelijk te maken, niet duur en heerlijk. Ga er dus voor en probeer het uit!

Geloof het of niet maar deze gevulde kipfilets bevatten slechts iets meer calorieën dan gegrilde kipfilet. Je zal echter geen enkel probleem hebben met dit gerecht zolang als je een plan met een gezond dieet, porties van normale grootte en een gezonde levensstijl volgt.

Maak zelf gevulde kip met bieslook, roomkaas en knoflook

Kip

Kip klaarmaken

Het kenmerk van kip is dat het een ingrediënt is dat je gemakkelijk met andere dingen kan combineren.

Het is niet ongebruikelijk om recepten te vinden die fruit, groenten, andere soorten vlees of zelfs suiker met elkaar mengen. Dit verschaft elke bereiding meer contrast en veelzijdigheid.

In dit recept wikkelen we reepjes spek rond de kipfilets. Het spek geeft het gerecht een knapperige textuur. Je krijgt het water in de mond alleen maar door ernaar te kijken.

Het zorgt er ook voor dat het gerecht aan de buitenkant krokant en rood is. Bovendien krijgt het een overheerlijke geur en een sappige toets. Dit gebeurt echter alleen wanneer je het in de oven bakt.

Om dit heerlijke effect te verkrijgen zal je de hulp van boter nodig hebben. De vulling met roomkaas zal de kipfilets hun kleur en hun gekarameliseerde uiterlijk geven.

Een recept voor gevulde kip met bieslook, roomkaas en knoflook

Gevulde kip met bieslook roomkaas en knoflook

Ingrediënten

Bereiding

  • Was eerst de kipfilets met water.
  • Verwijder eventueel het vel en hou alleen het witte deel van het vlees over. Leg het op een houten snijplank.
  • In een middelgrote kom meng je dan de roomkaas, de bieslook en de knoflook.
  • Meng alles met een houten lepel tot je een egaal mengsel krijgt.
  • Verdeel het mengsel dan in vier delen, voor elke kipfilet een deel.
  • Leg een bal van de extra roomkaas en een portie van het mengsel in het midden van elke kipfilet.
  • Vouw de kipfilet daarna over de roomkaas. Bedek het met 2 plakken spek en sluit het met een tandenstoker.
  • Herhaal deze procedure met alle kipfilets.
  • Plaats de kipfilets tenslotte gedurende 30 minuten in de oven op een temperatuur van 175 ° C of tot het spek krokant is.

Zo simpel is het om dit heerlijke gerecht klaar te maken. Geniet van dit recept van gevulde kip met bieslook en roomkaas!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.