Een nieuw levensaccount openen, het mag!

3 augustus 2017
Het openen van een schoon, nieuw levensaccount betekent niet dat je opgeeft. Het betekent dat je alles verwijdert dat je tegenhoudt op je pad naar geluk en welzijn.

Het openen van een schoon, nieuw levensaccount betekent niet dat je opgeeft. Het betekent dat je alles verwijdert dat je tegenhoudt op je pad naar geluk en welzijn.

Soms is het makkelijk en soms is het moeilijk, maar het is altijd nuttig. Het openen van een nieuw levensaccount kan de oplossing van je huidige problemen zijn.

Je hart kan ervoor open staan. Echter, je hersenen kunnen zich verzetten tegen veranderingen.

Je comfortzone verlaten

Hieronder valt ook alles wat je uit je comfortzone haalt.

 • Het verbreken van een routine, een gewoonte of een specifieke omstandigheid…
 • Alles wordt door je hersenen als een bedreiging gezien.
 • Je hersenen zullen je altijd met angsten en onzekerheden vullen.
 • Dat is de oorspronkelijke manier om je overleving te garanderen.

Het brein zal fluisteren:

“Doe het niet, verander de dingen om je heen niet.”

Pas als je in staat bent om dit natuurlijke en biologische instinct te confronteren, verandert alles. Uiteindelijk zal je geest zich verrijken met de lessen die je geleerd hebt.

Ga voor geluk

Ook zal je brein voordeel hebben uit deze fantastische stap waardoor je ook andere stimulansen ontvangt die je geluk kunnen brengen.

In het artikel van vandaag willen we je uitnodigen om eens na te denken over je recht om deze simpele stap te nemen: het maken van een nieuwe start.

Om een nieuw levensaccount te maken, moet het leeggemaakt worden

Jongen in het Woud

Veranderingen komen niet in een rechte lijn voort uit een bepaalde situatie.

Je hoeft niet bij je wortels te starten en op zoek te gaan naar andere regio’s of ruimtes om een nieuwe start te maken.

 • Het beste wat je kunt doen, is veranderingen aanmoedigen door nieuwe innerlijke krachten die je helpen met het opruimen van dingen die je niet leuk vindt, dingen die niet langer relevant zijn, die je niet verrijken of die je voortgang belemmeren.
 • Je kunt beginnen met je eigen huis. Verwijder alles dat bij een bepaalde fase van je leven hoort waar je niet van houdt.
 • Gooi kranten weg, of kleren die je niet meer draagt, herinneringen die je irriteren of die te veel ruimte innemen in verhouding tot wat ze je opleveren.
 • Gooi de ramen open en laat een frisse wind binnenkomen terwijl je schoonmaakt.
 • Dan komt het dapperste en belangrijkste onderdeel: maak een diepte-evaluatie van wat er nog in je leven over kan blijven.
 • Misschien moet je je routine veranderen. Of misschien moet je bij bepaalde mensen uit de buurt blijven of een paar banden verbreken.

Herevalueer vervolgens je situatie.

Lees ook:
Emotionele ontbering: een gebrek aan voedsel voor de ziel

Accepteer de ledigheid, overweeg veranderingen en focus op je eigen persoon

Meisje met Verentooi

Zonder twijfel zul je versteld staan als je je huis grondig schoonmaakt. De hoeveelheid nutteloze dingen die je hebt verzameld… Verwonder je over hoeveel licht er uit iedere hoek weerkaatst nadat je alle stof, rommel, afval en gebroken spullen hebt verwijderd.

 • Je voelt een zeer geruststellende kalmte en alles is nu op orde.
 • Je hebt niet alleen dingen aan de kant gezet die geen nut meer voor je hadden. Ook heb je je ontdaan van mensen die je niks brachten, die je zelfs pijn deden.
 • Er zijn mensen die, als ze deze fase hebben bereikt, zich meteen storten in het ontmoeten van nieuwe mensen. In het vormen van nieuwe relaties en het beginnen aan een complete serie van nieuwe ervaringen.
 • Dat is niet de goede weg om te nemen. Als je een nieuw levensaccount opent, moet je je focussen op zelfzorg. Dat is de reden waarom het van vitaal belang is dat je wat tijd besteed aan reflectie.
 • Je moet het vacuüm dat je hebt gecreëerd nadat je je leefruimte hebt gereinigd, waarderen. De plekken waar ooit een persoon was die nu een ander pad heeft gekozen.

In deze ruimtes ben jij immers jezelf. Je moet jezelf opnieuw ontmoeten, je eenzaamheid waarderen en je ermee verzoenen.

Ook interessant om te lezen:
Het geheim achter gelukkige relaties

De veranderingen die je in het interieur doorvoert, laten je je anders voelen: een sterker iemand

Als het simpele feit van iets willen veranderen al een teken van je dapperheid is, dan is het bereikt hebben een eigenschap van die waarde.

Soms ben je je er niet van bewust, maar de kiem van weerbaarheid zit in jezelf.

Daarnaast vereist het maken van iets een paar druppels vastberadenheid, een snufje standvastigheid en een paar schepjes intuïtie.

Nadat je een nieuw levensaccount hebt geopend, zul je trots op jezelf zijn. Het gevoel van overtuiging dat je het roer van je leven hebt overgenomen is bevredigend en iets waarvan je moet genieten.

Een nieuw levensaccount en een glimlach: het is tijd om je leven te versieren

Glimlach

Nieuw leven, nieuwe glimlach. Het was de moeite waard. En zelfs als je erkent dat je er lang over gedaan hebt om te komen waar je nu bent. Alles is fantastisch, omdat je in jouw wezen bent. Het is alleen maar jij, in al je magie.

Versier je leven

Het is tijd om je leven te ‘versieren’ en hier zijn wat gemakkelijke tips om je daarbij te helpen:

 • Versier je leven met mensen die je waarderen om wie je bent. Met al je deugden en fouten.
 • Laat je hart mensen beroeren die ook weten hoe ze blijdschap moeten geven en ontvangen.
 • Omring jezelf met volwassen, fijne vriendschappen die een oplossing voor ieder probleem hebben. Niet een probleem voor iedere oplossing.

Mensen die je in staat stellen de kansen die je altijd hebt verdiend, maar die je niet durfde te grijpen, te grijpen. Sta open voor wat het leven je brengt en wat je leuk vindt, waar je van droomt en waar je je mee kan identificeren.