Eens en voor altijd een eind maken aan het premenstrueel syndroom

Het premenstrueel syndroom (PMS) bestaat uit een verscheidenheid aan symptomen die vrouwen de dagen vóór hun menstruatie ervaren.
Eens en voor altijd een eind maken aan het premenstrueel syndroom

Laatste update: 18 september, 2018

De symptomen (pijn, zwelling, hoofdpijn, vermoeidheid, enz.)  kunnen variëren van kleine ongemakken tot symptomen die het dagelijks leven van een vrouw kunnen verstoren. Maar je kan op een aantal manieren een eind maken aan het premenstrueel syndroom.

In dit artikel stellen we je enkele natuurlijke oplossingen voor. Ze zullen je helpen om voor eens en altijd een eind maken aan het premenstrueel syndroom.

Is het mogelijk het premenstrueel syndroom te genezen?

Vele gynaecologen beweren dat het normaal is dat je vóór de menstruatie pijn hebt. Toch is het ook waar dat je de signalen die je lichaam je stuurt niet mag negeren. Het is misschien niets ernstig. Maar pijn is altijd een teken dat er iets uit balans is. We moeten en kunnen het op een natuurlijke manier corrigeren.

Je kan dus een eind maken aan het premenstrueel syndroom als je bereid bent om enkele veranderingen in je levensstijl door te voeren. Je hormonen zijn heel gevoelig voor onder andere  stress, gifstoffen en een slecht voedingspatroon. Om de pijn te verzachten kan je natuurlijke manieren vinden. Wij willen echter voor eens en voor altijd een eind maken aan het premenstrueel syndroom.

Hoe kan je eind maken aan het premenstrueel syndroom?

1. Voedingspatroon

PMS aanpakken met je voeding

Het voedingspatroon is het fundament van elke natuurlijke behandeling die tot doel heeft het premenstrueel syndroom te beëindigen. Je dieet heeft de kracht je te genezen of je ziek te maken. Dat is de reden dat het jouw vertrekpunt moet zijn om ieder chronisch gezondheidsprobleem aan te pakken.

Welke voedingsmiddelen moet je dagelijks eten?

 • Fruit en groenten: je kan ze rauw eten (in salades, sappen en smoothies) en gekookt.
 • Volkoren granen zoals havermout, quinoa, gierst, enzovoort.
 • Peulvruchten.
 • Noten en zaden.
 • Supervoeding zoals hennep, tarwegras, cacao, maca, enzovoort.

Je moet ook bronnen van dierlijke eiwitten eten die van een hoge kwaliteit zijn (vlees, vis, eieren, zuivelproducten). Maar die voedingsmiddelen moet je met mate eten en indien mogelijk er voor zorgen dat ze biologisch zijn.

2. Emoties

Emoties zijn sterk verbonden met je gezondheid. Dat geldt zowel voor de positieve als de negatieve emoties. Het is belangrijk dat je onthoudt dat zenuwproblemen, angst en stress maar ook andere emotionele factoren een negatieve invloed op je hormonen kunnen hebben.

Ze kunnen ook in grote mate je relaties beïnvloeden en hoe je communiceert. Om te helpen je emoties in evenwicht te brengen kan je homeopathie en andere natuurlijke remedies gebruiken.

3. Lichamelijke beweging

Lichaamsbeweging om PMS aan te pakken

Beweging is is niet alleen goed om je gewicht laag te houden of veerkracht aan je lichaam te verschaffen. Lichamelijke training activeert ook je metabolisme en andere lichaamsfuncties die goed zijn voor je gezondheid en voor je gemoedstoestand. Na de training scheidt je lichaam hormonen af die je een aangenaam gevoel van ontspanning, welzijn en geluk geven.

 • We bevelen aan dat je één tot twee keer per week rekoefeningen en ontspanningsoefeningen combineert. Verhoog de intensiteit lichtjes om de twee of drie dagen.
 • Je kan afwisselen tussen de sportschool en beweging in buitenlucht. Dit kan je af laten hangen van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden.

4. Supplementen

Hoe maak je voor eens en voor altijd een eind aan het premenstrueel syndroom? Je zal supplementen nodig hebben om je volledige hormonale systeem te voeden en in evenwicht te houden:

 • Maca. Dit is een zeer stimulerende knol uit de Andes die vol antioxidanten zit. Het regelt de hormonen op een natuurlijke manier.
 • Monnikspeper. Het vermindert de grote hoeveelheden oestrogeen die veroorzaakt worden door stress, het voedingspatroon of voorbehoedsmiddelen.
 • Voedingsgist of biergist. Dit middel bevat veel vitaminen en mineralen. Die ondersteunen je hormonale systeem. Bovendien is het heel goed tegen stress.
 • Alsem. Dit kruid is heel doeltreffend bij erge premenstruele krampen.
 • Magnesium. Dit mineraal is cruciaal voor een goede gezondheid.
 • Vitamine C. Deze vitamine is goed voor iedereen. Het werkt ook heel doeltreffend bij menstruele krampen.
 • Kurkuma. Curcumine is een bestanddeel van kurkuma dat ontstekingsremmend werkt. Het bezit ook pijnstillende krachten en het vermogen om de werking van de lever en de galblaas te verbeteren.
 • Olie van lijnzaad, tarwekiemen of sleutelbloem. Deze oliesoorten bevatten veel essentiële vetzuren.

5. Natuurlijke technieken

Een eind maken aan het premenstrueel syndroom

We geven je hier nog enkele natuurlijke technieken. Op die manier kan je een eind maken aan het premenstrueel syndroom: