Een behandeling van leververvetting met natuurlijke remedies
Leververvetting is een onomkeerbare aandoening. Dit treedt op wanneer grote triglyceride vetvacuolen zich in de lever opstapelen. Je kan enkele natuurlijke middelen gebruiken bij de behandeling van leververvetting.
De wetenschappelijke naam voor leververvetting is steatosis hepatis. Kenmerkend voor deze aandoening is dat vet zich in de lever opstapelt. Afhankelijk van de ernst van elk geval tast deze opstapeling van vet de werking van de lever aan. Het laat de lever opzwellen en beschadigt de lichaamsweefsels en de cellen.
Uiteindelijk kunnen de patiënten levercirrose krijgen (een chronische ziekte) of leverkanker.
Er zijn bepaalde risicofactoren verbonden met leververvetting. Deze verhogen de kans dat je deze aandoening krijgt. Dit zijn voorbeelden van factoren die het risico op leververvetting verhogen:
- Type 2 diabetes of prediabetes.
- Obesitas.
- Van middelbare leeftijd of ouder zijn (hoewel ook kinderen en jonge mensen deze aandoening kunnen ontwikkelen).
- Een hoog vetgehalte in het bloed of een hoge bloeddruk.
Gember voor de behandeling van leververvetting
Gember heeft antibacteriële eigenschappen. Het werkt ook ontgiftend. Bovendien verbetert het het verteringssysteem, het luchtwegenstelsel en de bloedsomloop. Gember is ook een voedingsmiddel dat de warmte in het lichaam beïnvloedt. Men beschouwt het als een doeltreffend middel om het metabolisme te stimuleren en de vetverbranding te bevorderen.
Gember wordt ook veel gebruikt bij maagproblemen. Want het bestrijdt winderigheid, indigestie en misselijkheid die een gevolg zijn van de behandelingen van kanker. Bovendien helpt het bij het verlies van eetlust. Het helpt ook bij de vertering van vette voedingsmiddelen.
Ingrediënten
- 1 gemberwortel
- 2 koppen water (500 ml)
Bereiding
- Warm de twee koppen water op.
- Snij de gemberwortel klein en voeg het dan toe aan het water. Breng dit dan aan de kook en laat het ongeveer tien minuten koken.
- Daarna neem je het van het vuur. Laat het dan vijftien minuten afkoelen. Nu kan je het drinken.
- We bevelen aan om het gedurende vijftien dagen op een nuchtere maag te drinken.
Lees ook dit artikel: Smoothie met ananas en gember om gewicht te verliezen
Een behandeling van leververvetting met artisjokken
Dit is een groente die je zeker moet toevoegen aan je voedingspatroon. Vooral als je de werking van je lever wilt verbeteren, kan artisjok je helpen.
Want deze groente is een uitstekend urineafdrijvend middel. Het helpt je ook om het cholesterol en het suikergehalte in het bloed onder controle te houden.
Dat betekent dus dat het aanzienlijke positieve effecten te bieden heeft voor je gezondheid doordat het de vetopname laat dalen.
Ingrediënten
- 4 verse artisjokken
- 2 citroenen (800 g)
- 4 koppen water (1 liter)
Bereiding
- Doe de vier artisjokken in een metalen pan. Daarna voeg je de vier koppen water toe en breng je het aan de kook.
- Snij de citroenen in schijfjes en doe ze ook in dezelfde pan.
- Laat ongeveer twintig minuten opwarmen.
- Daarna zeef je het aftreksel en laat je het afkoelen.
- Drink het gedurende vijftien dagen op een nuchtere maag.
Ook melkdistel kan je helpen bij de behandeling van leververvetting
Melkdistel, ook bekend als mariadistel of heilige distel, is een kruidachtige plant die tussen april en augustus bloeit.
Mariadistel heeft niet alleen een zuiverend effect op de lever. Het kan ook helpen om de vorming van galstenen te voorkomen. Bovendien helpt het om het slecht cholesterol (LDL) te laten dalen en bevordert het de vetverbranding.
Ingrediënten
- 3 mariadistelplanten
- 3 koppen water (750 ml)
Bereiding
- Doe de twee ingrediënten samen in een pan. Laat dit dan gedurende vijftien minuten opwarmen.
- Daarna neem je de pot van het vuur en laat je het afkoelen.
- Drink dit middeltje drie keer per dag vóór de maaltijden.
Wist je dit?: Zes signalen van een ontstoken lever
Het gebruik van radijs als behandeling van leververvetting
Radijzen helpen het lichaam om afval te verwijderen die zich opstapelt als gevolg van de inname van bewerkte voedingsmiddelen. Deze producten bevatten vele conserveermiddelen en kleurstoffen uit die nitrosamines aanmaken.
Radijzen helpen de lever om te ontlasten en te ontgiften. Want ze hebben een urineafdrijvende werking die de reiniging van de galblaas ondersteunt.
Bovendien werken ze prikkelend zodat ze de afscheiding van gal vermeerderen. Dit kan dus heel nuttig zijn in gevallen van geelzucht of een slechte vertering van vet.
Dankzij hun geneeskrachtige eigenschappen zullen radijzen jou ook helpen om je lever gezond te houden.
Ingrediënten
- 2 rode radijzen
- 1 kop water (250 ml))
Bereiding
- Doe beide ingrediënten in de blender. Verwerk het dan gedurende één minuut tot je een homogeen mengsel krijgt.
- Drink dit sap om de andere dag.
Als je beslist om dit recept te volgen voor de behandeling van leververvetting, dan is het best dat je de volgende soorten voeding vermijdt (gedurende minstens vijftien dagen):
- Junkfood
- Zuivelproducten
- Frisdranken
- Bewerkte voedingsmiddelen
- Vette voeding
- Gesuikerde producten
- Alcohol
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Gao, H., Guan, T., Li, C., Zuo, G., Yamahara, J., Wang, J., & Li, Y. (2012). Treatment with ginger ameliorates fructose-induced fatty liver and hypertriglyceridemia in rats: Modulation of the hepatic carbohydrate response element-binding protein-mediated pathway. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2012/570948
- Chang, W. C., Jia, H., Aw, W., Saito, K., Hasegawa, S., & Kato, H. (2014). Beneficial effects of soluble dietary Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus) in the prevention of the onset of type 2 diabetes and non-alcoholic fatty liver disease in high-fructose diet-fed rats. British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1017/S0007114514001421
- Flora, K., Hahn, M., Rosen, H., & Benner, K. (1998). Milk thistle (Silybum marianum) for the therapy of liver disease. American Journal of Gastroenterology. https://doi.org/10.1111/j.1572-0241.1998.00139.x