Een hoge bloeddruk behandelen met vier natuurlijke remedies

Knoflook, olijfolie en pure chocolade zijn geweldige behandelingen om een hoge bloeddruk aan te pakken. Je zal bovendien versteld staan hoe eenvoudig deze remedies zijn. 
Een hoge bloeddruk behandelen met vier natuurlijke remedies
Maricela Jiménez López

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Maricela Jiménez López.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Wanneer we het over je gezondheid hebben dan is elke natuurlijke behandeling die een enigszins wetenschappelijke basis heeft om een reeds bestaande aandoening aan te pakken welkom. In dit artikel geven we een lijst van natuurlijke remedies die een hoge bloeddruk behandelen. Ze zullen je dus helpen om hypertensie te bestrijden. Je zal ook merken hoe gemakkelijk deze remedies te verkrijgen zijn. En je zal bovendien zien hoe je problemen verdwijnen.

Voordat we beginnen moet je weten hoe men bij een patiënt tot de diagnose hypertensie (hoge bloeddruk) komt. Om dit te doen zal de arts regelmatig hun bloeddruk opnemen. Dit wil zeggen dat hij met andere woorden tijdens meerdere controles de bloeddruk zal registreren.

De arts zal zeggen hoe vaak de bloeddruk gemeten moet worden. In het algemeen wordt de diagnose hoge bloeddruk gesteld nadat bij twee of meer opeenvolgende metingen een hoge bloeddruk wordt vastgesteld.

Er is belangrijke informatie die je moet onthouden. Wanneer je niet op je bloeddruk let dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn beroertes, bloedklonters, gezichtsverlamming en zelfs een hartaanval. We willen je niet ongerust maken. Het enige wat we willen is dat je beseft dat de bloeddruk onder controle houden belangrijk is voor je gezondheid.

Een hoge bloeddruk behandelen met vier natuurlijke remedies

Het zal je verbazen hoe eenvoudig deze middelen zijn.

1. Citroensap en peterselie

Hoge bloeddruk behandelen met citroensap

Vocht vasthouden is nooit een goed teken. Dat geld met name als je last hebt van een hoge bloeddruk. Citroen bezit fantastische eigenschappen om dit te behandelen. Want citroensap is een geweldige bron van vitamine C. Dit is een bestanddeel dat uitstekend is om gifstoffen en andere elementen te bestrijden die zich ophopen wanneer je vocht vasthoudt.

De kerneigenschappen van citroensap zijn bovendien de vochtafdrijvende en filterende vermogens. Onthoud ook dat deze gezonde fruitsoort grote hoeveelheden water bevat. Dit is de reden dat citroen het perfecte ingrediënt is om het lichaam op een natuurlijke en veilige manier te zuiveren.

Drink elke dag één of twee koppen citroensap zonder suiker. Als je het drinkt voordat je ontbijt dan zorgt het ervoor dat je lichaam klaar is om gezuiverd te worden. Het zal de bestanddelen verwijderen die stress kunnen veroorzaken. Alles draait hier rond preventie en discipline.

2. Knoflook

Hoge bloeddruk behandelen met knoflook

Knoflook is het sleutelingrediënt in de wereld van de natuurlijke remedies. Het wordt beschouwd als het nuttigste middel om een eindeloze lijst aan medische, voedings-, orthopedische en vele andere problemen te behandelen. In het geval van een hoge bloeddruk wordt knoflook voorgesteld om de symptomen van deze ziekte te verlichten.

Ook vele specialisten raden aan om knoflook te eten omdat het een natuurlijke remedie is bij een hoge bloeddruk. Bovendien vermindert het je cholesterol. De eigenschappen van knoflook hebben ook nog andere positieve effecten. Ze verwijden de slagaders en voorkomen daarnaast de vorming van bloedklonters.

Je kan het dagelijks innemen in pilvorm (knoflookpillen), knoflook toevoegen aan je voeding of een geweekt knoflookteentje eten. Voor die laatste manier laat je het knoflookteentje vooraf zes tot acht uren in een kop water weken. Je kan dit doen voordat je gaat slapen en het dan de volgende morgen opeten.

3. Pure chocolade

Hoge bloeddruk behandelen met pure chocolade

We weten dat je deze remedie echt zal waarderen. Of tenminste wat opwinding zult voelen door dit voortreffelijke alternatief. Pure chocolade bevat flavonoïden. Die verschaffen je uitzonderlijke voordelen voor de gezondheid van je hart. Ze helpen je ook om de bloeddruk te verlagen.

Om die reden geven deskundigen de aanbeveling dagelijks een kleine hoeveelheid te eten. Hou er wel rekening mee dat het pure chocolade moet zijn. Melkchocolade verschaft het lichaam niet dezelfde voordelen.

4. Olijfolie

Hoge bloeddruk behandelen met olijfolie

Al sinds de tijd van de Egyptenaren zijn de vele positieve effecten van olijfolie en van zijn producten zeer goed bekend. Olijfolie kan op een natuurlijke wijze hoge bloeddruk behandelen.

Dit gezonde vet is samengesteld uit drieduizend verschillende chemicaliën. Deze geven het een aantal eigenschappen die opvallen. Ze voorkomen cellulaire oxidatie, ze houden zowel diabetes als het slechte cholesterol beter onder controle.

Nu je dit weet, kan je olijfolie toevoegen aan je voedingsplan. Het zal je hoge bloeddruk behandelen. Op die manier draag je zorg voor je gezondheid. Maar één ding is belangrijk, net als bij de remedies die we jou vroeger al getoond hebben. Het zal een beter effect hebben als je het consequent gebruikt.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
  • Banerjee, S. K., & Maulik, S. K. (2002). Effect of garlic on cardiovascular disorders: A review. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-1-1
  • Ried, K., & Fakler, P. (2014). Potential of garlic (Allium sativum) in lowering high blood pressure: Mechanisms of action and clinical relevance. Integrated Blood Pressure Control. https://doi.org/10.2147/IBPC.S51434
  • Grassi, D., Necozione, S., Lippi, C., Croce, G., Valeri, L., Pasqualetti, P., … Ferri, C. (2005). Cocoa reduces blood pressure and insulin resistance and improves endothelium-dependent vasodilation in hypertensives. Hypertension. https://doi.org/10.1161/01.HYP.0000174990.46027.70
  • Grassi, D., Socci, V., Tempesta, D., Ferri, C., De Gennaro, L., Desideri, G., & Ferrara, M. (2016). Flavanol-rich chocolate acutely improves arterial function and working memory performance counteracting the effects of sleep deprivation in healthy individuals. Journal of Hypertension. https://doi.org/10.1097/HJH.0000000000000926
  • Moreno-Luna, R., Muñoz-Hernandez, R., Miranda, M. L., Costa, A. F., Jimenez-Jimenez, L., Vallejo-Vaz, A. J., … Stiefel, P. (2012). Olive oil polyphenols decrease blood pressure and improve endothelial function in young women with mild hypertension. American Journal of Hypertension. https://doi.org/10.1038/ajh.2012.128

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.