Decoraties voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten

Thema's voor een speciale verjaardag volgen vaak trends. Daarom moet je altijd streven naar frisse, veelzijdige en unieke ideeën. Het is tenslotte een hele speciale gelegenheid.
Decoraties voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten

Geschreven door Jose Popoff

Laatste update: 09 augustus, 2022

De speciale dag komt dichterbij en je bent al met de voorbereidingen begonnen. In de meeste gevallen van grote evenementen, zoals een verjaardagsfeest, kun je voor een thema kiezen en vanaf daar beginnen met werken.

Wanneer je gaat zitten om ideeën op te schrijven, begin je je te realiseren dat je niets kunt bedenken! Maak je maar geen zorgen, we hebben verschillende ideeën voor decoraties voor een speciaal verjaardagsfeestje die zullen helpen om het onvergetelijk te maken.

Decoratiethema’s voor een mijlpaal verjaardagsfeestje

Verjaardagsfeesten met een thema zijn erg populair omdat ze de jarige in staat stellen om hun dromen waar te maken en ze op een speciale manier met hun vrienden en familie te delen. Een mijlpaal-verjaardagsfeest is de perfecte gelegenheid om hun interesses en persoonlijkheden te laten schitteren.

Themafeesten zijn altijd een geweldig idee. Vergeet niet dat het een feest is dat je maar één keer in je leven kunt vieren, dus zorg ervoor dat je een thema kiest waar je een passie voor hebt.

Versieren met gerecycled materiaal

verschillende decoratiespullen

Als je geen toegang hebt tot andere bronnen of de voorkeur geeft aan upcyclen, dan kun je gerecyclede materialen gebruiken voor decoratie. Het gebruik van gerecycled materiaal betekent dus niet dat er overal ‘afval’ zal zijn.

Integendeel, je kunt objecten op een creatieve manier gebruiken en deze opleuken met een beetje verf en een paar andere trucjes.

Bovendien zien deze soorten versieringen er in de meeste gevallen zelfs beter uit dan die uit de winkel. Natuurlijk hangt het allemaal af van je creativiteit.

Enkele van de beste ideeën zijn:

 • Glazen potten in verschillende kleuren beschilderen en als decoratie gebruiken.
 • Blikjes gebruiken.
 • Plastic flessen omzetten in bloemstukken.
 • Bekleed blikjes met krant om overheen te schilderen.
 • …en veel meer!

Decoraties met een prinsessenthema

 

Als je voor een dag een prinses wilt zijn, dan moet je proberen de kamer vorstelijk te versieren en iedereen moet je dan behandelen als de prinses die je bent!

Hieronder enkele praktische ideeën voor je sprookjesachtige prinsessenfeest:

 • Opzichtige jurken met ruches zijn de meest populaire keuze.
 • Bovendien zijn de meest gezochte kleuren pasteltinten en kleuren van paars tot violet, omdat ze mystiek en fantasie opwekken.
 • Gelaagde taarten zijn de populairste keuze voor prinsessenfeesten. De taartdecoratie is ook belangrijk. Zorg ervoor dat het goed past bij de rest van je feestdecoraties.
 • Bezuinig niet op de details van je feest met een prinsessenthema. Zorg voor een troon en een koninklijk tapijt voor de hoofddeuren samen met een kasteel-achtige ingang.
 • ‘Betoverde’ spiegels en lichten zijn ook geweldig voor een prinsessenthema.
 • Het pronkstuk op de tafel moet draaien om wat de jarige prinses wil. Populaire ideeën zijn middelgrote boeketten en aromatische kaarsen.

Verjaardagsfeest met neon-thema

neon licht en confetti

Dit neon-thema is een beetje onconventioneel, maar het is leuk. Verjaardagsfeesten met een neon-thema zijn levendig en onvergetelijk. Een paar ideeën voor je neon-themafeest zijn:

 • Snoep en drankjes (met en zonder alcohol) met een kleurrijk display zijn een plus.
 • Als je van plan bent om de kamer donker te houden en dat het alleen wordt verlicht door de decoraties zelf (neonverf en dergelijke), dan moet je voor de tafelkleden en andere objecten wit gebruiken. Door dingen wit te houden, gaat alle aandacht naar de neonkleuren.
 • Het pronkstuk moet leuk en innovatief zijn. Gigantische cassettes, vinylschijven en andere stukken zullen voor enkele geweldige opties zorgen.
 • Je kunt ook retro-objecten combineren met moderne objecten.

Hoewel alles neon, helder en kleurrijk is, probeer het niet te overdrijven. Een kamer versieren is één ding, 20 kamers versieren die allemaal hetzelfde zijn is iets anders!

Misschien ook interessant om te lezen:
6 trucjes voor een goed interieurontwerp

Feestdecoraties voor een verjaardagsfeest met een masker thema

 

Net als de ballroomfeesten van eeuwen geleden, zijn feesten met een masker-thema stijlvol, exclusief en elegant. Dit soort feesten heeft namelijk iets romantisch en groots over zich. Ze onderscheiden zich van andere feesten door hun element van mysterie.

 • Het eerste hoofddetail zijn de maskers. Je hebt dan twee opties: vraag je gasten om met een masker te komen of geef ze de maskers op het feest.
 • Zorg ervoor dat al je gasten een presentje krijgen. Maak een klein cadeautje, gebruik een decoratie met een masker-thema en voeg een gekleurde veer toe. Je gasten zullen het niet kunnen vergeten!
 • De pronkstukken moeten ook een min of meer dramatisch thema hebben, zoals iets theatraals of een operadecoratie.

We hopen dat dit artikel je inspireert voor je feestje. We hopen dat je een fantastische verjaardag hebt en een feest om nooit te vergeten!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Aguiló Alonso, M. P. (1994). Fiestas barrocas. Aspectos de su decoración. In Tiempo y espacio en al arte: homenaje al profesor Antonio Bonet Correa.
 • Favier, L. (2011). La fiesta de quince años: etnografía de un ritual de paso moderno , un rito por y para las mujeres. Decires, Revista Del Centro de Enseñanza Para Extranjeros.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.