De vijf meest sexy houdingen voor Hem

Met deze standjes kan je het genot vergroten en tegelijkertijd zijn erectie verbeteren. Je hebt bovendien meer controle over de situatie.
De vijf meest sexy houdingen voor Hem

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wat seks betreft hebben we allemaal onze voorkeuren en smaken. Maar net als vrouwen houden mannen van de meest sexy houdingen die hen een groter genot geven.

We moeten in dit geval met één van de belangrijkste aspecten rekening houden, namelijk dat mannen meer visueel ingesteld zijn. Dit betekent dat ze niet alleen opgewonden raken van lichamelijke prikkels. Ook het observeren van het lichaam en de handelingen en houdingen van hun partner tijdens de seks winden hen op.

Bovendien willen vele mannen de situatie domineren en het gevoel hebben dat ze de controle in handen hebben. Ze schenken aandacht aan hoe diep ze kunnen penetreren en bij elke beweging letten ze op de gewaarwordingen van de vagina.

Wanneer de man deze houding vooraf al kent zal dit hem niet alleen helpen om meer te genieten. Maar het zal ook zijn erectie verbeteren en zijn vermogen bevorderen om de ejaculatie onder controle te houden (indien gewenst).

Om die reden bespreken we in dit artikel vijf houdingen die geweldig zijn voor hem.

Vijf meest sexy houdingen voor Hem

1. Onderwerping

Sexy houdingen voor hem onderwerping

Mannen kunnen niet ontkennen dat ze ervan houden te domineren. Maar de meeste mannen voelen zich ook erg opgewonden wanneer hun partner het initiatief neemt en volledige controle neemt over de situatie.

Dit is de reden waarom ze tijdens de seks genieten van een houding van onderwerping. Het is perfect om onderworpen te worden aan de genade van een vrouw en te genieten van het plezier van haar heupbewegingen.

Hoe doe je dit?

 • De man gaat op zijn rug liggen en de vrouw zet zich bovenop zijn penis in erectie maar met haar rug naar hem toe gekeerd.
 • Vanuit deze houding kan zij het ritme bepalen en tegelijkertijd kan hij haar beweging volgen door haar heupen vast te houden.
 • Aangezien beide personen hun handen vrij hebben, kunnen ze bij elkaar de erogene zones stimuleren.

2. De trapeze

Dit is  geen gemakkelijke houding om uit voeren. Het vormt dus een uitdaging. Om die reden en vanwege de diepte van de penetratie is het vaak één van de favoriete posities van de man.

De trapeze vereist meer vaardigheid en evenwicht dan andere standjes. Maar bij deze houding kan je met je partner oogcontact blijven houden.

Hoe doe je het?

 • De vrouw gaat ontspannen op haar rug liggen. De man trekt haar met zijn armen naar zijn lichaam toe om de penetratie te beginnen.
 • Bij deze houding heeft de man de controle. Hij zal dus het tempo bepalen naargelang zijn opwinding stijgt.
 • De bedoeling is de intensiteit en de kracht van de beweging te vergroten zodat de partners van een seksuele relatie met meer passie kunnen genieten.

3. De draak

Sexy houdingen voor hem

De draakpositie kan de mannelijke opwinding tot het hoogste niveau brengen. Dit betekent dat het gevoel van dominantie gecreëerd kan worden waar hij zoveel van houdt. Bovendien helpt dit standje ook om te variëren in het ritme en de ejaculatie te vertragen.

Het voortdurend contact met de billen en het wrijven van zijn testikels zal de opwinding nog versterken en de ervaring nog geweldiger maken.

Hoe doe je het?

 • De vrouw ligt met het gezicht naar beneden en met een kussen onder het schaambeen. Dit zorgt ervoor dat haar billen wat opgeheven worden en dat haar lichaam een boog vormt. Deze houding zal voor een diepere penetratie zorgen.
 • De man gaat daarna op haar rug zitten, houdt haar handen vast (die hij boven haar hoofd kan houden) en neemt dezelfde houding aan.
 • Zodra ze zich beiden in die houding bevinden, kan de man de vrouw van achteren vaginaal binnendringen. Om in het ritme te variëren gebruikt hij cirkelvormige bewegingen.

4. De benen op de schouders

In deze houding is visueel contact onvermijdelijk. Om die reden is het voor de man één van de meest genotvolle posities.

Omdat de heup van de vrouw omhoog geheven is, gaat de penetratie dieper. Bovendien kan de man de controle behouden en zich dominant voelen.

Hoe doe je dit?

 • De vrouw blijft liggen en legt haar benen over zijn schouders.
 • Tijdens de penetratie leunt de man voorover zodat hij contact maakt met haar dijen en zo de gewenste diepte bereikt.

5. De lotusbloem

Sexy houdingen voor hem

De lotusbloem is nog een andere houding waarbij de vrouw de controle in handen heeft. Voor de man is dit erg opwindend. Want hij zal niet alleen van de beweging genieten. Hij zal ook de borsten van de vrouw op zijn borstkas voelen en haar billen kunnen grijpen.

Hoe doe je dit?

 • De man zit met gekruiste benen terwijl de vrouw op zijn penis in erectie zit. Zij omhelst zijn romp met haar benen.
 • De vrouw beweegt de heupen en bepaalt het ritme.

Ben je er klaar voor om deze houdingen toe te passen? Vergeet niet dat het noodzakelijk is om goed met je partner te communiceren. Dit is zeker belangrijk als je je relatie wil vernieuwen en het maximale genot bereiken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Hatzimouratidis, K., Amar, E., Eardley, I., Giuliano, F., Hatzichristou, D., Montorsi, F., … Wespes, E. (2010). Guidelines on Male Sexual Dysfunction: Erectile Dysfunction and Premature Ejaculation. European Urology. https://doi.org/10.1016/j.eururo.2010.02.020
 • Hertenstein, M. J., & Keltner, D. (2011). Gender and the Communication of Emotion Via Touch. Sex Roles. https://doi.org/10.1007/s11199-010-9842-y
 • Yoo, H., Bartle-Haring, S., Day, R. D., & Gangamma, R. (2014). Couple communication, emotional and sexual intimacy, and relationship satisfaction. Journal of Sex and Marital Therapy. https://doi.org/10.1080/0092623X.2012.751072
 • Jones, A. C., Robinson, W. D., & Seedall, R. B. (2018). The Role of Sexual Communication in Couples’ Sexual Outcomes: A Dyadic Path Analysis. Journal of Marital and Family Therapy44(4), 606–623. https://doi.org/10.1111/jmft.12282
 • Reis LO, Cartapatti M, Marmiroli R, de Oliveira Júnior EJ, Saade RD, Fregonesi A. Mechanisms predisposing penile fracture and long-term outcomes on erectile and voiding functions. Adv Urol. 2014;2014:768158.
 • Sandfort, T. G. M. (2005). Sexual orientation and gender: Stereotypes and beyond. Archives of Sexual Behavior. https://doi.org/10.1007/s10508-005-7907-8

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.