6 adviezen voor een gladde, jong-uitziende huid van je hals

Door het toepassen van deze simpele tips, kun je effectief strijden tegen tekenen van ouderdom op de huid van je hals. Je zult langer een gladde, jong-uitziende hals kunnen behouden!
6 adviezen voor een gladde, jong-uitziende huid van je hals
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

De huid van je hals verdient net zoveel verzorging als de huid van je gezicht. We maken ons vaak zorgen over het voorkomen van rimpels en expressie-rimpels op ons gezicht, terwijl we geen seconde aan onze hals denken.

Het is echter een feit dat de huid op onze hals de eerste is die tekenen van veroudering laat zien. Dit komt omdat de huid hier dunner is en minder talgklieren bevat. Het gevolg is dat de hals sneller haar gladheid en elasticiteit verliest in vergelijking met de huid op de rest van je lichaam.

1. Hydrateer de huid van je hals

Hydrateer de huid van je hals

Het is belangrijk om, net zoals je gezicht, ook elke dag je hals goed in te smeren. Je hoeft hiervoor geen speciale producten te kopen. Je kunt dezelfde hydraterende crème of lotion gebruiken die je ook voor je gezicht gebruikt. Je kunt ook hydrateren met natuurlijke producten zoals:

 • kokosolie
 • amandelolie
 • olijfolie
 • rozenbottelolie

Het is in ieder geval cruciaal dat je het twee keer per dag doet – ‘s ochtends voor het aankleden en ‘s avonds voordat je naar bed gaat.

 • Gebruik een simpele verticale beweging om het aan te brengen totdat het volledig geabsorbeerd is door de huid.

2. Scrubben

De huid van je hals moet regelmatig goed gescrubd worden (maximaal 1 keer per week).  Door dit te doen verwijder je dode huidcellen die zich hier in de loop van de tijd ophopen.

 • Je kunt je huid scrubben met natuurlijke ingrediënten zoals suiker, zeezout of bakpoeder.
 • Door het mengen van deze ingrediënten met natuurlijke oliën, honing of yoghurt creëer je een natuurlijk scrubmiddel dat ideaal is voor het behouden van een jong uitziende hals.
 • Je moet scrubben van je kin naar de bovenkant van je borst. Zorg ervoor dat je ook altijd de achterkant van je nek scrubt.
 • Spoel daarna goed af met koud water. Dit geeft de huid van je hals een diepe reiniging.

3. Vermijd een slechte houding

Vermijd een slechte houding

Geloof het of niet, maar een slechte houding kan de huid van je hals sneller beschadigen.
Naast het feit dat het nekpijn en hoofdpijn kan veroorzaken, kan het gebogen houden van nek het ontstaan van rimpels bevorderen. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om van deze rimpels af te komen. Voorkom het langdurig buigen van je hoofd tijdens het gebruik van je  tablet of mobiele telefoon.

4. Volg een goed dieet

Houd je aan een goed dieet, dat veel levensmiddelen met omega 3- en 6-vetzuren bevat. Dit ondersteunt het lichaam bij de natuurlijke aanmaak van collageen. Je zult de effecten hiervan zien op het gebied van regeneratie en elasticiteit van de huid.

Sommige studies tonen aan dat het eten van levensmiddelen met veel vetzuren het lichaam helpen bij het efficiënt regenereren van celmembranen. Daarom is het eten van dingen zoals lijnzaadolie, avocado, vette vis, vooral ’s avonds, erg goed voor je haar en voor het behouden van een jong uitziende hals.

5. Gebruik zonnebrandcrème

Gebruik zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème gebruik je niet alleen maar voor je gezicht. Onthoud dat je het ook moet smeren op andere delen van je huid die blootgesteld worden aan de zon.
Denk hierbij ook aan je hals, omdat onbeschermde blootstelling aan de zon vroegtijdige veroudering van je huid kan veroorzaken.

6. Beweging

De gewoonte creëren waarbij je regelmatig eenvoudige oefeningen doet kan je helpen met het behouden van een gladde en jong-uitziende hals.

 • Een erg eenvoudige en behulpzame oefening bestaat uit zitten, je rug recht houden en vervolgens je onderkaak naar voren en naar achteren bewegen.
 • Een andere eenvoudige oefening die je zittend kunt doen is je hoofd naar achteren bewegen om zo je hals te strekken. Doe vervolgens je mond open en strek je onderste lip uit, hiermee reikend naar je bovenlip. Doe dit zonder je tanden aan te raken en herhaal de oefening een aantal keer.
 • Je kunt ook je mond bewegen alsof je de letter O probeert uit te spreken. Hou deze positie vervolgens minimaal 5 seconden vast. Herhaal de oefening een aantal keer.

Het wordt aanbevolen om deze reeks oefeningen een aantal keer per dag te herhalen om zo goede resultaten te behalen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.