Acht afrodisiaca voor mannen

Geloof het of niet, asperges helpen om te lichaam te zuiveren van giftige stoffen. Deze kunnen namelijk één van de redenen zijn van seksuele desinteresse.
Acht afrodisiaca voor mannen
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Sinds de oudheid hebben mannen doorlopend elke methode geprobeerd om hun seksuele vermogens te intensiveren, te behouden en te verzilveren. Bovendien willen ze tegelijkertijd de seksuele verlangens van hun partner verbeteren. Eén van de meest voorkomende manieren om dit te verwezenlijken is door het gebruik van afrodisiaca voor mannen.

Verschillende culturen en beschavingen over de hele wereld maken al duizenden jaren lang gebruik van de voordelen van afrodisiaca. De belangrijkste bronnen zijn specifieke kruiden en natuurlijke voedingsmiddelen.

Afrodisiaca voor mannen

Afrodisiaca voor mannen fungeren als een middel dat seksueel verlangen kan opwekken. Afgezien van het verhogen van het seksuele verlangen wordt ook aangenomen dat afrodisiaca seksuele disfunctie behandelen die te wijten is aan etiologische factoren en ouderdom.

De afrodisiaca voor mannen zijn ingedeeld in twee soorten, gebaseerd op de werking:

 • Het eerste type afrodisiacum verhoogt het libido: de seksuele begeerte.
 • Het tweede type verbetert het vermogen om te genieten van seksuele activiteit dankzij de toename van het uithoudingsvermogen.

Om van een bevredigend seksleven te genieten, kun je de volgende afrodisiaca opnemen in je dagelijkse dieet.

1. Ginseng

Ginseng is één van de afrodisiaca voor mannen

Je hebt waarschijnlijk wel eens gelezen van ginseng bij het bekijken van lijsten van natuurlijke afrodisiaca voor mannen. Ginseng is dan ook een natuurlijk product dat je seksleven zal verbeteren.

Een studie gepubliceerd in 2015 toonde een verbetering van meer dan 60% bij mannen met erectiestoornissen in vergelijking met de placebogroep van slechts 30%.

Hoe gebruik je het?

 • Om van de voordelen van ginseng te genieten, kun je op de wortel kauwen of in water laten weken om thee te zetten.
 • Gebruik de Koreaanse ginseng als aanvulling op de maaltijd. Dat is namelijk de meest effectieve manier om goede resultaten te verkrijgen.

Lees meer over afrodisiaca voor mannen: 5 zelfgemaakte afrodisiaca en hun effecten

2. Amandelen

Ze staan bekend als een afrodisiacum en zijn een symbool voor vruchtbaarheid.

Amandelen zijn goede bronnen van essentiële vetzuren. Deze zijn van vitaal belang voor:

 • de vruchtbaarheid
 • de reproductieve functies
 • een gezond libido
 • de productie van hormonen (met name testosteron)

Deze noot is ook te herkennen aan zijn aantrekkelijke aroma.

Hoe gebruik je het?

 • Je kunt je geliefde een sensuele massage geven met zoete amandelolie om je liefdesbelevenis te intensiveren.

3. Asperges

Asperges zijn een goed afrodisiacum

Duizenden jaren lang hebben verschillende culturen over de hele wereld de eigenschappen van asperges geprezen als een afrodisiacum.

 • De Grieken hebben ernaar verwezen door middel van liefdespoëzie, terwijl de Kama Sutra aanbeveelt het te drinken als onderdeel van een kruidenthee.
 • In de Franse geschiedenis wordt gezegd dat asperges de dag voor het huwelijk drie keer moeten worden geconsumeerd. Men hoopte hierdoor dat het libido tijdens de huwelijksnacht zou stijgen.

Asperges bevatten asparaginezuur, dat helpt bij het neutraliseren van overtollig ammoniak in ons lichaam. De aanwezigheid van ammoniak kan namelijk bijdragen aan zwakte en seksuele desinteresse.

Hoe gebruik je het?

 • Snij twee centimeter van de asperge of buig het tot het op natuurlijke wijze breekt.
 • Wanneer je de breekmethode gebruikt, zorg er dan voor dat het zachte topje niet geplet wordt of verloren gaat.
 • Asperges kunnen worden gegrild, gebakken, gestoomd of geroosterd.

4. Avocado

De avocado-boom werd door de Azteken Ahuacuatl genoemd, of ‘testikelboom’. De reden waarom ze deze boom zo noemden, was omdat de manier waarop avocado’s aan een boom hangen hen aan de testikels van mannen deden denken.

 • De Azteken waren ervan overtuigd dat avocado’s een uitstekende bron van mineralen waren en dat ze krachtige antioxidanten bevatten.
 • Ze zijn ook rijk aan carotenoïden, vitamine E, vezels, vitamine B6 en kalium.
 • Er wordt gedacht dat de vitamine E in avocado’s de intensiteit van een orgasme tijdens de seks verhoogt.

5. Kaneel

Kaneel is één van de afrodisiaca voor mannen

Deze populaire specerij wordt gebruikt bij het koken, als smaakmaker of om te kruiden. Kaneel heeft ook geneeskrachtige eigenschappen en is een bekend afrodisiacum.

 • Om optimaal van dit ingrediënt te profiteren, kun je het bereiden als een drankje en mengen met sojamelk en honing.

6. Gember

Gember is bekend als een wortel, maar is eigenlijk een wortelstok van een bloemige plant. Het heeft een doordringende maar aangename smaak en aroma. Bovendien heeft het een ontspannend effect.

 • Naast het behandelen van gezondheidsproblemen staat gember ook bekend als een afrodisiacum, zowel traditioneel als wetenschappelijk.
 • Er wordt aangenomen dat gember lustgevoelens, libido en seksuele prestaties verhoogt. Zelfs de geschriften van Confucius, die duizenden jaren geleden werden geschreven, zeggen dat gember de seksuele prestaties verhoogt.

De inname van gember door het lichaam veroorzaakt een plotselinge golf van warmte, waardoor het hart sneller klopt.

Het bevat stoffen die helpen om het lichaam te ontgiften en de bloedsomloop te verbeteren. Een toename van de doorstroming veroorzaakt een betere erectie en een toename van de gevoeligheid van de penis. Het mag dan ook niet ontbreken in ons overzicht van afrodisiaca voor mannen.

7. Honing

Honing staat bekend om zijn positieve effecten tijdens de seksuele gemeenschap. Deze zoete vloeistof is één van de beste producten om de zin in seks te verbeteren.

Samen met eieren, fruit, vlees en noten kan het enkele van de beste recepten opleveren die je zullen opwinden. In de oudheid gebruikten de Egyptenaren honing om impotentie en onvruchtbaarheid te genezen.

8. Oesters

Koppel in bed heeft zin in seks

Deze heerlijke en smakelijke weekdieren zijn een oud afrodisiacum. In feite beschouwden de Romeinen oesters al als een afrodisiacum sinds de tweede eeuw na Christus.

Oesters bevatten namelijk veel zink, wat de productie van sperma en testosteron verhoogt. Hierdoor verhogen ze ook het libido. Ze zijn dan ook één van de betere afrodisiaca voor mannen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.