8 trucjes voor een perfect gezicht

Het is niet noodzakelijk om dure producten te kopen om een jong en stralend gezicht te hebben. Je hoeft alleen deze acht gemakkelijke tips op te volgen en er een gezonde leefstijl op na te houden.
8 trucjes voor een perfect gezicht

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Het verzorgen van je gezichtshuid is uitermate belangrijk als je een perfect gezicht wil krijgen. Sterker nog, dit is een van de belangrijkste schoonheidsbehandelingen voor de meeste mensen.

Veel mensen richten hun aandacht op het stevig en glad houden van de huid zonder imperfecties.

Gelukkig hebben we in de loop der tijd veel behulpzame cosmetische producten ontdekt. Deze producten helpen om je om een jeugdig en gezond uitziende huid te behouden.

Het is echter aangetoond dat je geen fortuin uit hoeft te geven aan dure producten. Je kunt je huid in perfecte conditie houden met een aantal makkelijke, natuurlijke gewoontes.

Deze gewoontes zijn gemakkelijk in de praktijk te brengen. Ze minimaliseren ook de schade die vrije radicalen aanrichten. Deze zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering.

In dit artikel willen we de 8 beste schoonheidsgewoontes met je delen, zodat je ze onderdeel van je dagelijks leven kunt maken.

8 trucjes voor een perfect gezicht

1. Dagelijkse reiniging

Gezicht wassen

Je gezicht iedere dag reinigen is een basisvoorwaarde. Het gebruik van schoonmaakproducten voor je huid kan je gezicht glad en vrij van imperfecties houden.

Deze schoonmaakproducten verwijderen vuil en andere deeltjes die in je poriën zijn opgehoopt.

Dit zou je iedere ochtend voordat je je make-up op doet, moeten doen. En natuurlijk zou je dit ook iedere avond voor het naar bed gaan moeten doen.

Mensen met een vette huid kunnen deze gewoonte aanvullen met het gebruik van vochtige doekjes. Let er wel op dat deze doekjes de pH van je gezicht niet veranderen.

2. Scrubben

Scrubben is een goede bondgenoot voor een perfect gezicht. Door te scrubben vernieuw je hoe je huid eruit ziet en het moedigt de zuurstofvoorziening van de huid aan.

Deze producten zijn ontworpen om dode huidcellen en allerlei onzuiverheden te verwijderen. Dit omvat ook de onzuiverheden die zich aan de buitenkant van je huid bevinden.

Door één of twee keer per week te scrubben, help je om je gezicht glad en stralend te houden. Daarnaast zorgt het dat je huid vrij van imperfecties veroorzaakt door overtollig vet blijft.

Scrubben wordt ook aangeraden om mee-eters te verwijderen, het negatieve effect van blootstelling aan de zon te verminderen en de kleur van je gezichtshuid te egaliseren.

3. Hydratatie

Water drinken

Gehydrateerd blijven helpt niet alleen je interne organen. Het helpt ook om je huid er gezond uit te laten zien.

Water is essentieel voor het verbeteren van je bloeddoorstroming. Het resultaat is dat je cellen meer zuurstof en elasticiteit krijgen.

Elke dag 6 tot 8 glazen water drinken is heel belangrijk voor je huid. Het houdt je huid stevig en laat je er jong en fris uitzien.

4. Zonnebrandcrème

Zoiets simpels als het dagelijks gebruiken van zonnebrandcrème  kan helpen om je huid te beschermen tegen voortijdige veroudering en je gezicht perfect te houden.

Dit product minimaliseert de negatieve effecten van UV-straling. Daardoor voorkomt het de verschijning van vlekjes, rimpels en natuurlijk verbranding door de zon.

5.  Natuurlijke maskers

Masker voor een perfect gezicht

Het regelmatig gebruik van natuurlijk maskers is heel goed voor je huid. Het is een goedkope en gezonde manier om je huid wat extra voedingsstoffen te geven.

Er zijn diverse ingrediënten die aangeraden worden voor dit soort behandelingen. Daarbij horen onder andere vruchten, die rijk aan water en antioxidanten zijn. Ook yoghurt en olijfolie zijn zeer geschikt.

Het is belangrijk om het meest geschikte ingrediënt voor jouw huid type te kiezen. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om olie te gebruiken als je een vette huid hebt.

6. Een uitgebalanceerd voedingspatroon

Het volgen van een uitgebalanceerd voedingspatroon is ook zeer belangrijk. Het ondersteunt zowel je inwendige gezondheid als je uiterlijk.

Door het eten van veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, vitamines en mineralen hou je je huid elastisch en stevig. Tegelijkertijd verklein je het risico op vroegtijdige veroudering.

Ook voorkomt een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon een overschot aan zuren en toxinen in je bloed. Dit is direct gerelateerd aan alle grote huidproblemen.

7. Gezichtsoefeningen

Gezichtsoefeningen

Je gezichtsspieren moeten ook iedere dag getraind worden. Dit houdt ze stevig en sterk.

Gezichtsoefeningen zijn een gemakkelijke manier om je gezicht rimpelvrij te houden en je huid strak. Er zijn diverse oefeningen die je iedere dag kan doen. Een paar oefeningen zijn:

  • overdrijven bij het uitspreken van klinkers
  • je nek rekken
  • kusbewegingen maken

8. Ontgiften

Het is heel gezond om regelmatig te ontgiften. Het uiterlijk van je huid heeft hier direct profijt van.

Let op als je vlekjes, acne of andere imperfecties hebt. Deze zijn het resultaat van gifstoffen in je lichaam.

Je kunt je lichaam heel gemakkelijk reinigen. Een paar manieren om dit te doen zijn:

  • water met citroensap drinken bij het ontbijt
  • groene sapjes drinken
  • alkalisch water drinken

Al met al is het niet noodzakelijk om dure schoonheidsproducten in de winkel te kopen. Je kunt een perfect gezicht hebben door deze makkelijke tips op te volgen en er een gezonde levensstijl op na te houden.

Ben jij er klaar voor om dit in de praktijk te brengen? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Pappas, A. (2015). Lipids and skin health. In Lipids and Skin Health. https://doi.org/10.1007/978-3-319-09943-9
  • Palma L, Marques LT, Bujan J, Rodrigues LM. Dietary water affects human skin hydration and biomechanics. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2015;8:413–421. Published 2015 Aug 3. doi:10.2147/CCID.S86822
  • Katta, R., & Kramer, M. J. (2018). Skin and Diet: An Update on the Role of Dietary Change as a Treatment Strategy for Skin Disease. Skin Therapy Letter.
  • Van Borsel, J., De Vos, M. C., Bastiaansen, K., Welvaert, J., & Lambert, J. (2014). The effectiveness of facial exercises for facial rejuvenation: A systematic review. Aesthetic Surgery Journal. https://doi.org/10.1177/1090820X13514583

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.