7 natuurlijke manieren om je libido een extra impuls te geven

In de zon wandelen kan helpen om je emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren. Wist je dit? Eenvoudig toch! En het werkt bovendien om je libido te stimuleren. Lees meer in dit artikel.
7 natuurlijke manieren om je libido een extra impuls te geven

Laatste update: 30 november, 2018

Een gebrek aan libido of seksueel verlangen kan veel verschillende oorzaken hebben: emotionele zaken, stress, voedingstekort, psychologische aandoeningen, neveneffecten van drugsgebruik, hormonale onregelmatigheden enzovoort.

Het kan iets eenmaligs zijn, maar er kan ook sprake zijn van een chronische kwestie. Een laag libido maakt mensen vaak onzeker. Het leidt tot problemen in de relatie als het niet met geduld en vertrouwen wordt aangepakt.

We laten je daarom zeven eenvoudige, natuurlijke manieren zien om je libido een boost te geven. De lijst omvat voedingsmiddelen, supplementen en therapeutische methoden. Deze kunnen je helpen zonder risico op negatieve bijwerkingen.

Het libido van mannen en vrouwen

Het libido van mannen en vrouwen

Het stereotype idee dat vrouwen na een bepaalde leeftijd hun seksuele verlangen verliezen, is vandaag de dag verouderd. Het moderne leven met dagen vol stress en slechte voedingsgewoonten kan echter ook problemen met het libido veroorzaken, naast vele andere gezondheidsproblemen. Het raakt mannen en vrouwen in gelijke mate.

Het is dus belangrijk om jezelf te evalueren. Probeer de mogelijke oorzaken van je verlaagde seksuele verlangen te analyseren. Los het op met deze natuurlijke remedies en methoden. Je zal je algemene gezondheid verbeteren, terwijl je tegelijkertijd zal genieten van een actiever en gezonder seksleven.

1. Kaneel en honing

Kaneel is een lekkere specerij met stimulerende en verwarmende eigenschappen. Mensen met een gebrek aan libido zullen deze twee aspecten zeker appreciëren.

Combineer het met honing. Honing is rijk aan vitaminen en mineralen. Met kaneel en honing maak je daarom een erg voedzame en complete remedie die je extra energie zal geven.

Neem elke ochtend een theelepel honing met wat gemalen kaneel van het type Ceylon. Ceylon kaneel is de beste soort kaneel, omdat het een sterker geneeskrachtig vermogen heeft. Het is wel iets duurder dan andere soorten kaneel, maar de effecten zijn groter.

2. Smoothies met maca

natuurlijke manieren om je libido een extra impuls te geven met bijvoorbeeld maca

Tegenwoordig zijn fruit- en groentensmoothies heel populair, want het is een gemakkelijke en smaakvolle manier om rauwe voedzame middelen op te nemen.

Deze smoothies bevatten veel vitaminen, mineralen, vezels, eiwitten en vetzuren. Daardoor zijn ze een uitstekende keuze om elke aandoening of zwakheid te helpen bestrijden.

Als je bovendien gemalen maca toevoegt, krijgt de smoothie ook een hoog lustopwekkend effect. Op die manier zal de smoothie je zelfs nog meer energie geven.

Maar als je last heb van een hoge bloeddruk of angsten, moet je eerst je arts raadplegen voordat je maca gaat gebruiken.

3. Ylang ylang etherische olie

Etherische oliën zijn ook een erg effectief en natuurlijk hulpmiddel om sensualiteit te stimuleren. Je kan het gebruiken als parfum, als geurverspreider in de slaapkamer of als massageolie.

Ylang ylang etherische olie is een van de meest krachtige afrodisiaca. Andere etherische oliën, zoals vanille, jasmijn, kaneel en gember, zijn ook goede lustopwekkende middelen.

4. Voeg gember toe aan alles

Gember is, net als kaneel, een erg stimulerende specerij. Het is ideaal om het libido te verhogen zonder de toevlucht te hoeven nemen tot medicatie.

Bovendien is gember ook goed voor de vertering en ondersteunt het gewichtsverlies. De reden is dat gember vochtophoping tegenhoudt en het metabolisme activeert.

Je kan gember aan allerlei recepten toevoegen:

 • Sappen en smoothies
 • Snoep en taarten
 • Limonade
 • Vlees en vis
 • Brood

5. Kelp

Kelp, of laminariales, is een soort bruin zeewier dat een hoge hoeveelheid vitaminen B, mineralen, vezel en proteïne bevat. Er bestaan verschillende soorten, zoals kombu en focus.

Allemaal hebben ze de geweldige eigenschap om de mineralen in het lichaam aan te vullen. Het kan je zelfs helpen om gewicht te verliezen. Wat minder bekend is, is dat deze soorten zeewier ook het vermogen bezitten om het seksueel verlangen te verhogen.

6. Bachbloesems, een remedie om je libido te stimuleren

natuurlijke manieren om je libido een extra impuls te geven met bijvoorbeeld bachbloesem

Bachbloesems zijn eigenlijk altijd een fantastisch hulpmiddel bij alle soorten fysieke of emotionele kwesties. Ze hebben immers geen enkele bijwerking of contra-indicatie. Dus als je vaststelt dat je seksueel verlangen verminderd is, dan zouden Bachbloesems je kunnen helpen. Kies wilde roos, olijf, walnoot of witte kastanje.

We raden je wel aan om eerst een deskundige te raadplegen. Die kan je specifieke situatie bekijken en je de bloesems voorschrijven die bij jou zullen werken.

7. Zorg dat je nu en dan zon krijgt

Tenslotte geven we je een laatste tip. Ga naar buiten, zodat je wat zon krijgt. Maar gebruik natuurlijk je gezonde verstand: een beetje zon elke dag, als de zonnestralen niet te fel zijn.

Het beste moment om naar buiten te gaan is ‘s ochtends of in de late namiddag. Op die momenten haalt je gezondheid het meeste voordeel uit het zonlicht. Bovendien is het risico op zonnebrand dan veel kleiner.

In dit geval raden we je aan om naakt te zonnebaden. Dit zal je seksuele verlangen nog meer doen stijgen. Als je het elke dag probeert, zal je heel snel een grote verbetering merken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Montgomery KA. Sexual desire disorders. Psychiatry (Edgmont). 2008;5(6):50–55.
 • Kotta S, Ansari SH, Ali J. Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacogn Rev. 2013;7(13):1–10. doi:10.4103/0973-7847.112832
 • Shin BC, Lee MS, Yang EJ, Lim HS, Ernst E. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010;10:44. Published 2010 Aug 6. doi:10.1186/1472-6882-10-44
 • LiverTox: Clinical and Research Information on Drug-Induced Liver Injury [Internet]. Bethesda (MD): National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases; 2012-. Maca. [Updated 2019 Apr 10]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK548552/
 • Tan LT, Lee LH, Yin WF, et al. Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang). Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:896314. doi:10.1155/2015/896314
 • Banihani SA. Ginger and Testosterone. Biomolecules. 2018;8(4):119. Published 2018 Oct 22. doi:10.3390/biom8040119
 • Kim, S. K., & Bhatnagar, I. (2011). Physical, chemical, and biological properties of wonder kelp-laminaria. In Advances in Food and Nutrition Research (Vol. 64, pp. 85–96). Academic Press Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00007-7
 • Eo, A. (2008). Cocoa and chocolate consumption – Are there aphrodisiac and other benefits for human health? South African Journal of Clinical Nutrition. Medpharm Publications.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.