7 behandelingen voor het reguleren van lupus

Deze remedies kunnen van grote waarde zijn in combinatie met de medische behandelingen voor lupus, maar je moet altijd met je dokter overleggen voordat je dit probeert.
7 behandelingen voor het reguleren van lupus

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Lupus is een auto-immuunziekte. Helaas weten we niet zoveel van deze ziekte. Wat we wel weten, is dat het ernstige schade toebrengt aan je cellen. Het reguleren van lupus is lastig, juist omdat er nog niet veel over bekend is.

Een van de dingen die we wel weten, is dat het het gekarakteriseerd is door het aanvallen van gezonde cellen in het lichaam. We weten ook dat ongeveer 5 miljoen mensen aan deze ziekte lijden. Deze zieke tast alle organen en lichamelijke systemen aan. Dit gaat van je gewrichten naar je spieren, huid, nieren, longen en ga zo maar door.

Een van de grootste kenmerken van deze ziekte is dat het erg heterogeen is. Dat betekent dat het is erg zeldzaam om twee patiënten te vinden met dezelfde problemen of symptomen.

Lupus creëert anti-lichamen die B-lymfocyten overstimuleren. Dit is een soort witte bloedcellen.

Samen met de behandelingen die voorgeschreven zijn door je huisarts, kun je ook deze thuisbehandelingen uitproberen voor het reguleren van lupus.

7 behandelingen voor het reguleren van lupus

1. Massages

Massage om lupus te reguleren

Een mogelijk goede behandeling voor het reguleren van lupus en de symptomen massages. Dit is een van de oudste en populairste manieren om de symptomen van lupus te verlichten. Dit is waarom het kan helpen:

  • Ontgift je lichaam
  • Vermindert stress
  • Verbetert je stofwisseling
  • Vermindert ontstekingen

Massages zijn een goede optie om dit probleem te verlichten op lange termijn. Het is genoeg om je wekelijks te laten masseren, maar wees er zeker van dat je dit doet bij een specialist.

Dit is misschien duurder, echter de voordelen zullen groter zijn vanaf de eerste dag. Ook kan je er zeker van zijn dat je jouw masseur of masseuse kan vertellen dat hij of zij een grote rol speelt in jouw behandeling.

2. Olijfolie

Olijfolie bevat een grote hoeveelheid omega 9. Deze soort vet is ideaal om ontstekingen te controleren of verminderen. Ontstekingen zijn een van de meest voorkomende symptomen van lupus.

Olijfolie biedt ook een hoge dosis fytonutriënten. Deze beschermen ons lichaam tegen de effecten van chronische ziekten.

Het enige wat je hoeft te doen, is dagelijks een beetje olijfolie toe te voegen aan je dieet. Je kan het gebruiken als een dressing voor je salades. Je kunt het ook gebruiken in plaats van canola of andere olie.

Naast het toevoegen van olijfolie aan je dieet, moet je ervoor zorgen dat je suikers vermijd. Dit kan helpen tegen het opwekken van lupus.

3. Appelazijn

Appelazijn om lupus te reguleren

Lupus kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid maagzuur die je lichaam produceert, wordt verminderd. Dit kan een van de symptomen zijn. Deze verandering kan worden tegengegaan met appelazijn. Appelazijn is een van de beste middelen om de productie van maagzuur te stimuleren.

Balans houden is erg belangrijk. Aan de andere kant heeft deze azijn ook een erg ontgiftende werking.

Je hebt een grote hoeveelheid aan opties om appelazijn toe te voegen aan je dieet. Als eerste kan je het gebruiken als saladedressing. Ook kan je natuurlijke augurken maken met verschillende andere groenten.

Een andere goede optie is om elke dag een glas water met appelazijn te drinken. Je doet dit door 10 ml appelazijn aan 200 ml water toe te voegen. Meng de ingrediënten en drink dit elke ochtend.

4. Basilicum

Plantaardige behandelingen zijn populair onder de chronisch zieken. Wanneer we praten over het reguleren van lupus, is basilicum een van eerste die je zou moeten overwegen.

Dit kruid kan je lichaam helpen zich aan te passen aan enzymonevenwichtigheden. Dit komt door de natuurlijke anti-ontstekende werking en antioxidante eigenschappen.

Gebruik paarse basilicum om je voedsel meer smaak te geven. Tegelijkertijd kan je genieten van de gezondheidsvoordelen die het je geeft!

5. Probiotica

Het behouden van een goede gezondheid is een van de belangrijkste dingen in je gevecht tegen lupus.

Het is veel voorkomend bij mensen die lijden aan lupus om tekorten te hebben aan voedingsstoffen. Daarom is het erg belangrijk dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt opneemt.

Het opbouwen van een gezonde basis aan bacteriën in je ingewanden is raadzaam. Dit kan ontstekingen voorkomen. Hierdoor kunnen cytokines (eiwitten die de cellulaire functie reguleren) zich over het lichaam verspreiden.

6. Kokosolie

Het toevoegen van kokosolie aan je dieet heeft veel voordelen. Een daarvan is dat het je immuunsysteem reguleert, waardoor het volgens onderzoek de hoeveelheid uitbraken van lupus kan verminderen.

Iets wat je kunt doen, is het afwisselen van kokosolie en olijfolie. We begrijpen dat we allemaal meer gewend zijn aan het gebruik van olijfolie, maar het duurt maar een aantal dagen om gewend te raken aan de smaak van kokosolie.

7. Gember

Gember om lupus te reguleren

Gember wordt normaal gesproken gegeten door mensen die last hebben van gewrichtspijn of artritis, omdat het ontstekingsremmende eigenschappen beschikt. Lupus geeft dezelfde symptomen en daarom kan dit een goede werking hebben.

Een van de meest voorkomende symptomen van lupus is zwelling of ontstekingen. Dit gaat samen met gewrichtspijn.

Het vinden van een verlichting van deze pijn kan de eerste stap zijn om de kwaliteit van leven terug te krijgen.

Maatregelingen treffen om lupus te reguleren

Lupus is een erg gevaarlijke ziekte. Daarom vraagt het veel zorg en aandacht. Als je gediagnosticeerd bent met deze ziekte, is het belangrijk dat je alle aanbevelingen van je dokter opvolgt.

Vervolgens kun je in overleg een aantal van deze behandelingen toevoegen. Deze zouden ook een aantal van je symptomen moeten verminderen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.