6 natuurlijke oliën voor beschadigd haar

6 natuurlijke oliën voor beschadigd haar

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 05 november, 2022

Er zijn veel redenen waarom je haar zwak wordt en uiteindelijk beschadigd raakt, zoals van de hitte van haardrogers, stijltangen, milieu-omstandigheden en chemische behandelingen. Als je haar beschadigd is, zal het er als gevolg dof, kroezig, dun, maar bovenal breekbaar uit zien. Verschillende oliën kunnen hierbij helpen.

Je hoeft geen dure producten te kopen om je haar te repareren, maar je moet gewoon op zoek gaan naar natuurlijke opties om dit te doen. In dit artikel zullen we je meer vertellen over een aantal natuurlijke oliën voor beschadigd haar. Dus lees zeker verder!

De beste natuurlijke oliën voor beschadigd haar

Avocado-olie

Avocado-olie bevat een grote hoeveelheid voedingsstoffen, essentiële vetzuren en aminozuren, maar ook vitaminen A, B, D en E. Deze helpen om je haar te versterken en de natuurlijke glans te herstellen, waardoor het geweldig is om te gebruiken als een natuurlijke haarverzachter. Het is ook uitstekend voor bevochtigingsbehandelingen.

Wonderolie

Wonderolie

Wonderolie staat voornamelijk bekend om het helpen bij de haargroei. Maar daarnaast voorkomt het ook het zwakker worden van het haar en helpt het om te bevochtigen, verzachten en gespleten punten te bestrijden. Als gevolg zal regelmatig gebruik van wonderolie op de wortels van je haar en hoofdhuid ervoor zorgen dat je geen droog haar meer hebt.

Olijfolie

Olijfolie wordt vaak gebruikt in andere landen en is bekend als ‘de topper onder de haaroliën’, omdat het een geweldige bevochtiger is. Het geeft het haar ook elasticiteit en versterkt het, omdat het de diepste delen van het haar voedt, roos elimineert en krachtige antioxidanten bevat.

Wanneer je het constant gebruikt, zal het helpen om haar te verlichten, omdat het natuurlijke peroxiden bevat.

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie is uitstekend voor het stimuleren van je haarzakjes en daardoor bevordert het haargroei, helpt het haaruitval te voorkomen en bovenal vertraagt het de verschijning van grijze haren.

Amandelolie

Amandelolie fungeert als een afsluiting. Het vormt dus met andere woorden een beschermende laag op de haarstreng, verzacht de haarzakjes en houdt haaruitval onder controle. Als je deze olie rechtstreeks aanbrengt op de hoofdhuid, zal je jeuk verlichten. Ook zal het de bloedsomloop verbeteren, wat haaruitval voorkomt.

Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie is veel lichter dan de andere oliën. Dit is één van de weinige oliën waarbij de voordelen wetenschappelijk zijn bewezen. Deze olie is in staat om het haar te penetreren en te voeden van de wortel tot aan de puntjes. Dit geeft je haar de nodige eiwitten om het te voeden en te repareren.

Shea butter

Alhoewel dit niet echt een olie is, is het nog steeds een geweldige oplossing om gezond haar te krijgen, vooral als het droog en dof is. De boter geeft het alle vitaliteit die het mist. Het is vooral geweldig voor krullend haar, aangezien dit haar over het algemeen vaker droog is dan andere soorten haar. Het is fantastisch!

Dus welke oliën voor beschadigd haar ga jij gebruiken? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.