Recept voor kippenvleugeltjes in barbecuesaus

In dit artikel laten we je een uitstekend recept zien voor kippenvleugeltjes in barbecuesaus. Werkelijk om je vingers bij af te likken!
Recept voor kippenvleugeltjes in barbecuesaus

Geschreven door Jose Popoff

Laatste update: 09 augustus, 2022

Kippenvleugeltjes in barbecuesaus is een van de lekkerste dingen om te eten. Sterker nog, het zorgt er altijd voor dat we aan het einde van de maaltijd nog even onze vingers aflikken. Ze zijn bijna een vereiste voor elk feestje of bijeenkomst waar we naartoe gaan.

Het is een zeer populair gerecht, dat door bijna iedereen wel als een favoriet wordt beschouwd als het gaat om smaak. En de heerlijke smaak van barbecuesaus is werkelijk verslavend.

Meestal, als het gaat om kippenvleugeltjes in barbecuesaus, is het natuurlijk heel eenvoudig om het gewoon te bestellen bij een eettent. Maar hoe zie je het zitten om dit gerecht eens zelf thuis te maken? Op die manier kun je er een persoonlijke en onderscheidende touch aan geven.

Afgezien daarvan zijn ze gemakkelijker te bereiden dan je misschien zou denken. Volg deze eenvoudige stappen om je eigen kippenvleugeltjes in barbecuesaus te bereiden. Je zult zien dat je binnen een uur een heerlijk gerecht voor je gasten op tafel kunt zetten.

Ingrediënten om heerlijke kippenvleugeltjes in barbecuesaus te bereiden

Kippenvleugeltjes in barbecuesaus
 • 5 teentjes knoflook
 • 1 kg kippenvleugeltjes
 • 1 witte ui (60 g)
 • Zout en peper naar smaak
 • ¼ kopje water (60 ml)
 • Olijfolie (naar smaak)
 • 60 ml honing
 • 2 eetlepels mosterd (20 g)
 • 1 eetlepel boter (10 g)
 • ¼ kop tomatensaus (125 g)
 • 2 eetlepels bruine suiker (10 g)

Misschien ook interessant: Waar zijn kipnuggets echt van gemaakt?

Bereidingswijze voor kippenvleugeltjes in barbecuesaus

Als je eenmaal alle ingrediënten in huis hebt, kost het je slechts een kwartier om de barbecuesaus te maken waarmee je vervolgens je kip kunt insmeren.

Vergeet niet om de kip goed te wassen. Je kunt er ook een beetje citroensap overheen wrijven. Volg vervolgens deze stappen om dit heerlijke gerecht te bereiden:

 1. Snijd de ui en knoflookteentjes heel fijn.
 2. Doe de boter, en als je wilt, ook een beetje olijfolie in de pan. Gooi vervolgens de gesnipperde ui en knoflook erbij en laat ze op middelhoog vuur even aanfruiten.
 3. Voeg wanneer de ui en knoflook bruin zijn ook de andere ingrediënten toe, behalve de vleugels, zout en peper. Blijf voortdurend roeren.
 4. Breng het gerecht vervolgens op smaak door er zout en peper aan toe te voegen.
 5. Laat alle ingrediënten samen nog 20 minuten koken tot de saus inkookt en dikker wordt.
 6. Pak er dan een bakplaat bij en leg de kippenvleugeltjes erop. Strooi er aan beide kanten wat zout en peper overheen.
 7. Gebruik vervolgens een kwastje om de vleugeltjes in te smeren met de barbecuesaus. Zorg ervoor dat je niet alle saus gebruikt, aangezien je deze later ook nog nodig hebt.
 8. Doe de kip in een voorverwarmde oven op 180 ° C en bak ongeveer 20 minuten.
 9. Voeg vervolgens aan één kant nog wat barbecuesaus toe en draai de vleugels om om meer saus toe te voegen. Laat de kip dan nog ongeveer 10 minuten bakken.
 10. Keer de vleugeltjes dan weer om en voeg nog een laag barbecuesaus toe.
 11. Schuif ze opnieuw de oven in en laat ze nog ongeveer 5 minuten bakken en dat is alles!

Een alternatieve bereidingswijze

Kippenvleugeltjes in barbecuesaus op een bedje sla

Soms hebben we geen oven beschikbaar of willen we gewoon iets sneller zijn. Gelukkig kun je kippenvleugeltjes ook bereiden zonder een oven te gerbuiken. Bovendien lijken ze qua smaak dan nog steeds erg op kippenvleugeltjes uit de oven. Hieronder laten we je zien hoe je heerlijke kippenvleugeltjes kunt maken als je geen oven hebt.

 1. Verhit op laag vuur de boter in de olijfolie.
 2. Voeg dan de kippenvleugels toe en strooi er naar smaak zout en peper overheen. Laat de kip een paar minuten staan ​​totdat de vleugeltjes bruin worden.
 3. We raden aan de barbecuesaus in een andere pan te bereiden. Zodra je alle ingrediënten door elkaar gemengd hebt, giet je de saus over in de pan met de kippenvleugels.
 4. Laat het sudderen totdat de saus dikker wordt en aan die heerlijke vleugeltjes blijft plakken.

En dat is het. In feite lijkt het een eenvoudigere manier, toch? Sommigen zullen het er echter over eens zijn dat het bakken in de pan de vleugels een andere smaak geeft. Dit alternatief is meer geschikt als je haast hebt en je gasten elk ogenblik kunnen arriveren. In elk geval zal dit ook afhangen van de smaak van elke persoon.

Wil je meer weten? Lees dan: 2 recepten met Coca Cola en kip

Enkele suggesties om te genieten van kippenvleugels in barbecuesaus

Kippenvleugels in barbecuesaus is een klassiek Amerikaans gerecht dat daar in bijna elke eettent gegeten kan worden en bijna altijd wordt geserveerd met frietjes. Natuurlijk kunnen er enkele variaties zijn.

Je kunt er bijvoorbeeld ook van genieten met aardappelschijfjes of chips. Als je liever een iets gezondere optie wilt, kun je de vleugeltjes serveren met aardappelpuree of een bijgerecht van witte rijst.

Als je een nog gezondere optie wilt, kun je de vleugeltjes ook alleen met een salade of gestoomde groenten eten. Geniet nu het hele  jaar door, waarom ook niet, op elk moment, van heerlijke kippenvleugeltjes in barbecuesaus. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.