Op natuurlijke wijze wallen onder je ogen verminderen

Wist je dat het dagelijks drinken van meer water en het consumeren van minder zout kan helpen om de wallen onder je ogen te verminderen?
Op natuurlijke wijze wallen onder je ogen verminderen

Laatste update: 05 mei, 2018

Last van wallen? Wil je de wallen onder je ogen verminderen op natuurlijke wijze?

Wallen onder de ogen beginnen zich meestal voor te doen naarmate de huid veroudert. Ze ontstaan doordat de huidweefsels en spieren rondom de ogen zwakker worden. Hierdoor begint de huid onder de ogen er slap en opgezwollen uit te zien.

Ze komen ook voor bij jongere mensen, vanwege hormonale onevenwichtigheden, vochtophoping of problemen met de bloedsomloop.

Hoewel ze als een eenvoudig schoonheidsprobleem worden beschouwd, wil de meerderheid van de mensen ze het liefst voorkomen en behandelen, zodat hun huid er niet moe uitziet.

Gelukkig zijn er momenteel veel bekende gewoonten en behandelingen die kunnen helpen om de wallen onder je ogen te verminderen, zonder je te hoeven wenden tot cosmetische ingrepen.

We willen dan ook van deze gelegenheid gebruik maken om enkele van de mogelijke oorzaken en verschillende natuurlijke behandelingsmethoden te bespreken. Daarmee kan je de wallen onder je ogen minder zichtbaar maken.

Oorzaken van wallen onder de ogen

Wallen onder de ogen kunnen het gevolg zijn van het biologische verouderingsproces van de huid. De weefsels en spieren in onze oogleden worden zwakker, waardoor de huid gaat hangen.

Dit deel van je gezicht kan ook worden beïnvloed door factoren als:

 • Vochtretentie
 • Hormonale veranderingen
 • Niet genoeg slaap krijgen
 • Allergieën en dermatitis
 • Familiegeschiedenis

Symptomen van wallen onder de ogen

Wallen onder je ogen verminderen

Zichtbare zwelling onder de ogen is een van de voornaamste symptomen van wallen. Soms gaan de wallen ook gepaard met:

 • Verslapping van de huid
 • Donkere kringen
 • Vermoeide en geïrriteerde ogen

Wallen onder je ogen verminderen op natuurlijke wijze

Momenteel zijn er veel maskers en lotions die bedoeld zijn om de huid te voeden en het ontstaan van wallen tegen te gaan.

In het algemeen is het echter belangrijk om ook andere methoden in gedachten te houden die de werking van deze maskers en lotions kunnen ondersteunen.

1. Beperk je zoutconsumptie

Grote lepel zout

Het eten van te veel zout kan vochtretentie veroorzaken, waardoor er wallen onder je ogen kunnen ontstaan.

Het is belangrijk om het niet of weinig toe te voegen aan de maaltijden die je zelf bereidt en om je consumptie van voedingsmiddelen die veel zout bevatten te beperken, zoals:

 • Worst
 • Kaas
 • Blikvoedsel
 • Deegwaren
 • Gebakken en verpakt voedsel

2. Zorg voor een goede nachtrust

Wil je de wallen onder je ogen verminderen? Dan is het belangrijk om goed te letten op je slaapkwaliteit. Goed slapen zorgt er tevens voor dat je ogen er minder moe uitzien.

 • Dagelijks tussen de zeven en acht uur ononderbroken slapen zorgt voor een goede oxygenatie van de huid, waardoor deze fris en jong blijft.
 • Het is een goed idee om tijdens het slapen je hoofd lager te leggen dan de rest van je lichaam. Dit zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop, waardoor er zich geen vocht ophoopt in bepaalde delen van je lichaam.

3. Drink meer water

Water drinken

Wanneer we niet genoeg water drinken, is ons lichaam minder goed in staat om overtollige vloeistoffen te verwijderen. Bovendien heeft het een negatieve invloed op de bloedsomloop en de gezondheid van onze huid.

 • Het is belangrijk om dagelijks tussen de zes en acht glazen water of gezonde dranken te drinken.

4. Was je gezicht met koud water

Je gezicht wassen met koud water is een geweldige manier om de bloedsomloop in het gebied rond je ogen te reactiveren.

Hierdoor kun je donkere kringen en wallen onder je ogen verminderen en ervoor zorgen dat de huid langer gehydrateerd en fris blijft.

Ook moet worden opgemerkt dat heet water juist de natuurlijke oliën van de huid elimineert, waardoor de huid alleen maar slapper wordt.

5. Breng aardappelschijfjes aan

Aardappel schillen

Aardappelen bevatten ontstekingsremmende bestanddelen die helpen om de wallen onder je ogen minder groot te maken. De directe toepassing verfrist de huid en heeft een kalmerend effect dat het gevoel van vermoeidheid vermindert.

 • Laat een paar aardappelschijfjes koud worden in de vriezer en leg deze bevroren vijf tot tien minuten op je gesloten ogen.

6. Wrijven met een lepel

Een eenvoudige lepel kan een geweldig hulpmiddel worden om je ogen er jong en fris uit te laten zien.

Een lepel helpt om het gebied te masseren, activeert de bloedsomloop en verstevigt de huid, zodat deze niet gaat hangen.

 • Leg een paar lepels in de vriezer en houd ze, als ze bevroren zijn, tegen je gesloten ogen aan.
 • Masseer de huid onder je ogen totdat de lepels niet meer bevroren zijn.
 • Probeer deze behandeling voor de beste resultaten vijf tot tien minuten toe te passen.

Zorgen de wallen onder je ogen ervoor dat je ogen er moe uitzien? Houd deze tips dan in gedachten en verminder de zwelling zodat je huid er weer jong en fris uitziet.  Ook interessant voor jou

Waarom je wallen onder je ogen hebt
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Waarom je wallen onder je ogen hebt

Wallen onder je ogen zijn meer dan een kwestie van uitstraling. Ze zijn ook een indicator van hoe goed je organen functioneren.