Hoe wallen onder je ogen verbergen met etherische olie
Heb je donkere kringen onder je ogen? Storen ze je en laten ze je er ouder en vermoeider uitzien dat je werkelijk bent? Lees dan zeker verder! Met deze 6 etherische oliën kun je immers in een mum van tijd wallen onder je ogen verbergen.
Wallen onder je ogen verbergen
Misschien slaap je prima, maar heb je nog steeds wallen onder je ogen. Als dat zo is, dan is je huid waarschijnlijk extra gevoelig. Natuurlijke remedies kunnen dit probleem aanpakken en je huid hydrateren, voornamelijk dan de huid onder je ogen.
Je krijgt donkere kringen onder je ogen omdat er zich weinig talgklieren in dit gebied bevinden. Hierdoor kan deze huid sneller droog worden. Dit maakt het gebied gevoeliger en wanneer het wordt blootgesteld aan de zon, vormen zich wallen en wordt de huid donker door de overmatige melanine productie.
1. Amandelolie
Amandelen zijn zeer voedzaam, maar ook medicinaal. Ze bevatten oliezuur, waardoor ze goed zijn voor je hart, net als alle andere noten. Er bestaan bittere amandelen en zoete amandelen. Die laatste gebruiken we in de keuken en in huidverzorgingsproducten.
Amandelolie hydrateert en verlicht de huid. Wallen onder je ogen verbergen lukt dan ook uitstekend met deze olie. Het bevat onder andere:
- vetzuren
- water
- eiwitten
- vezels
- ijzer
- kalium
- vitamines A, B, C, D en E
Gebruik
- Neem twee of drie druppels amandelolie op je vingertoppen en wrijf daarmee voorzichtig over je donkere kringen.
- Herhaal dit elke nacht voor het slapen gaan en was ‘s morgens je gezicht zoals je elke ochtend doet.
- Wees consistent in het gebruik als je snellere resultaten wil zien.
2. Arganolie
Arganolie is een regenererende, antiseptische en schimmelwerende olie boordevol antioxidanten. Het hydrateert en verzacht je huid en haar omdat het vitamine E en omega 3-, 6- en 9-vetzuren bevat. Wallen onder je ogen verbergen door het gebruik van arganolie lukt dan ook uitstekend.
Gebruik
- Breng, net zoals amandelolie, elke nacht voor het slapengaan drie druppels arganolie aan met je vingertoppen.
- Vergeet niet om eerst je gezicht te wassen om ervoor te zorgen dat het vrij is van make-up en verontreinigingen voordat je de olie aanbrengt.
3. Venkelzaadolie
Venkel heeft ontgiftende en vochtafdrijvende eigenschappen. Het heeft de mogelijkheid om je spijsvertering te verbeteren, je bloed goed te laten stromen en je huid elastisch te houden. Venkelzaadolie bevat eiwitten en vitamine A, B en C.
Gebruik
Hoewel venkelzaadolie goed voor je huid is, is het niet goed om het te veel te gebruiken. In grote hoeveelheden kan het giftig zijn, dus wees voorzichtig.
- Breng met je vingertop drie druppels aan op de donkere kringen onder je ogen in heel zachte bewegingen.
- We raden aan om venkelzaadolie ‘s nachts te gebruiken en maximaal 3 keer per week.
4. Olijfolie
Olijfolie bevat antioxidanten. Door het consumeren helpt het cardiovasculaire problemen te voorkomen, constipatie te verminderen en verlaagt het het risico op complicaties bij diabeten. Bij plaatselijk gebruik is het zeer vochtinbrengend en regenererend. Het bevat veel oliezuur.
Gebruik
- Breng een paar minuten lang kompressen met olijfolie aan op je ogen.
- Verwijder vervolgens en laat de olie een nacht op je gezicht.
- Was je gezicht ‘s morgens zoals gewoonlijk.
5. Rozenbottelolie
Rozenbottelolie is één van de meest gebruikte oliën in schoonheidsproducten en huidverzorgingsproducten. Eén van de redenen hiervoor is dat het rijk is aan vetzuren, antioxidanten en vitamines.
Het vertraagt bovendien het verouderingsproces, verlicht zonnevlekken, hydrateert je huid, stimuleert je bloedsomloop en verstrekt je immuunsysteem. Je kan daardoor gemakkelijk wallen onder je ogen verbergen met rozenbottelolie.
Gebruik
- Reinig je gezicht goed om de olie beter te laten absorberen.
- Doe twee of drie druppels op je vingertoppen en breng dit voorzichtig aan op de huid onder je ogen.
Dit artikel zal je misschien ook interesseren: Een jongere uitstraling voor weinig geld
6. Etherische olie van lavendel
Lavendelolie is geweldig: het is ontstekingsremmend, schimmelwerend, antiseptisch en antibacterieel. Het is ook een natuurlijke pijnstiller en ontgiftend en helpt tegen depressies. Daarnaast heeft het vermogens om je bloedsomloop te verbeteren en je huid te genezen.
Gebruik
- Meng twee druppels lavendelolie met een beetje water om een natuurlijke remedie te vormen om de wallen onder je ogen te verwijderen.
- Breng dit elke nacht voor het slapengaan aan en spoel het ‘s morgens af.
Tot slot
Wallen onder je ogen verbergen lukt uitstekend met elk van bovenstaande etherische oliën. Gebruik ze dan ook consequent voor het beste resultaat.
Vergeet niet dat je ook dagelijks zonnebrandcrème op je gezicht en hals moet smeren. De huid rond je ogen is dunner dan de rest van je gezicht, dus zorg er goed voor.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Ojeras (2007). Victor Martínez.
http://www.atdermae.com/pdfs/atd_30_03_09.pdf - Mayo Clinic Staff. (2014). Bags under eyes.
mayoclinic.org/diseases-conditions/bags-under-eyes/basics/definition/con-20034185 - What causes dark circles under the eyes? (2007). Freitag FM, Cestari TF.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760701 - Wu B. (2015). Dark circles under the eyes.
dermnetnz.org/topics/dark-circles-under-the-eyes/ -
López Luengo, M. (2004). Los aceites esenciales. OFFARM, 23(7), 88–91.
https://doi.org/10.1117/12.2179560 -
Flores, C. R., Pennec, A., Nugier-Chauvin, C., Daniellou, R., Herrera-Estrella, L., & Chauvin, A. L. (2014). Chemical composition and antibacterial activity of essential oils extracted from plants cultivated in Mexico. Journal of the Mexican Chemical Society, 58(4), 452–455.
-
Luengo, P. (2004). Los aceites esenciales :Aplicaciones farmacológicas , cosméticas y alimentarias . Ámbito Farmaceutico Fitoterapia, 23, 88–91.
https://doi.org/10.1117/12.2179560 -
Cañellas, M., Espada, N., & Ogalla, J. (2008). Estudio del aceite de rosa mosqueta en cicatrices postquirúrgicas. El Peu, 28(1), 9–13.
http://diposit.ub.edu/dspace/bitstream/2445/26072/1/2008280109.pdf
http://diposit.ub.edu/dspace/handle/2445/26072 -
Fito Colomer, M. (2003). Efectos antioxidantes del aceite de oliva y de sus compuestos fenólicos. Tdx.Cesca.Es.
https://doi.org/10.1063/1.2939268 -
Diao, W. R., Hu, Q. P., Zhang, H., & Xu, J. G. (2014). Chemical composition, antibacterial activity and mechanism of action of essential oil from seeds of fennel (Foeniculum vulgare Mill.). Food Control, 35(1), 109–116.
https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2013.06.056 -
Sayas Barbera, E., & Kharbouch, A. (2012). Argan oil: source of bioactive compounds. Aceite de Argan: Fuente de Compuestos Bioactivos. Bilbao.
https://www.mendeley.com/catalogue/argan-oil-source-bioactive-compounds/ -
Hernández, S. A., & Zacconi, F. C. M. (2009). Aceite de almendras dulces: Extracción, Caracterización y Aplicación. Quimica Nova, 32(5), 1342–1345.
https://doi.org/10.1590/S0100-40422009000500044