Hoe verbeter je de erectie van je partner?
Erectiestoornissen komen meer voor dan je zou denken. Vaak heeft het te maken met fysiologische veranderingen die oudere mannen ervaren. Maar eigenlijk kan het mannen op elke leeftijd raken. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je de erectie van je partner kan verbeteren.
Het komt erg vaak voor dat jonge mannen met dit probleem zich erg beschaamd voelen. Tegelijkertijd weten hun partners vaak niet wat ze moeten doen om hen te helpen.
Om die reden is het echt belangrijk dat je meer over het probleem te weten komt. Dus niet alleen dat het kan gebeuren maar ook hoe je het als koppel kan oplossen of hoe jij kan helpen de erectie van je partner verbeteren.
Wat zijn erectiestoornissen?
Erectiestoornissen, ook bekend als impotentie, zijn het onvermogen van een man om een erectie te krijgen of vol te houden tijdens de seks.
Het houdt hen tegen om bevredigende intimiteit en seksuele contacten te hebben. Bovendien kan het een lage eigenwaarde en depressie veroorzaken.
Symptomen van erectiestoornissen
Tot de symptomen die een man met erectiestoornissen kan ervaren, behoren de volgende problemen:
- Moeilijkheden om een erectie te krijgen of te behouden tijdens seks.
- Meer tijd dan normaal nodig hebben om een erectie te krijgen of problemen hebben in bepaalde posities.
- De erectie is zwak of minder stevig
- De man moet een grote inspanning leveren om een erectie te behouden.
- De climax in veel minder tijd bereiken dan gewoonlijk of zonder een volledige erectie.
Wat zijn de oorzaken van erectiestoornissen?
Er zijn vele factoren die kunnen bijdragen tot erectiestoornissen.
- In de eerste plaats is het belangrijk dat je een specialist raadpleegt. Die kan bepalen of het probleem lichamelijk is of dat het veroorzaakt wordt door een ander gezondheidsprobleem.
- Zodra je dit uitgesloten hebt, is het een goed idee na te gaan of er sprake is van psychologische redenen voor de situatie.
Vele mensen zien dit over het hoofd. Maar stress, zenuwen of iets in het gedrag van hun partners gedrag tijdens seks kunnen ook een aanleiding zijn voor dit probleem.
Hoe kan je helpen om de erectie van je partner te verbeteren?
Je partner heeft een erectiestoornis en je wilt hem helpen. Dan is het eerste wat je moet doen er voor zorgen dat hij inziet dat de situatie volledig normaal is. Het kan iedereen overkomen.
Als vrouw mag je geen ongevoelige houding aannemen. Je hoeft ook geen medelijden met jezelf te hebben of je triest te voelen. Misschien denk je dat je hem niet voldoende opwindt en dat het aan jou ligt dat de erectie van je partner faalt. Maar het gaat hier over een normaal fysiologisch probleem dat jullie samen kunnen oplossen.
Verbeter de communicatie
Een goede communicatie met je partner is de basis voor de oplossing van dit probleem. Als jullie beiden genoeg vertrouwen hebben om openlijk over dit onderwerp te praten, dan zullen jullie zeker veel gemakkelijker een oplossing vinden.
Op die manier zal het mogelijk zijn over allerlei aspecten te praten. Jullie kunnen over je frustraties, de dingen die je niet graag hebt en over al jullie emoties spreken. Al die dingen beïnvloeden op een of andere manier het niveau van jullie opwinding.
Misschien zal je ook goed kunnen communiceren over erotische dingen. Als jullie dit kunnen, dan zal je gemakkelijker een band smeden met je partner. Jullie zullen dan in staat zijn fantasieën te creëren die jullie seksleven verbeteren en ook de erectie van je partner.
Stimuleer de erogene zones
Een goede stimulatie van de erogene zones is één van de belangrijkste basisfactoren voor een goede erectie en om meer te genieten van seks.
Het voorspel is niet alleen voor een vrouw belangrijk. Zoenen, strelen en orale seks zijn een geweldige hulp bij het krijgen en verlengen van een erectie.
Het is belangrijk de zwakke plekken van een man te kennen maar ook zijn voorkeuren of fetisjen. Als je dit weet, dan zal het ongetwijfeld een geweldige hulp zijn om ervoor te zorgen dat de man opgewonden blijft.
Tips
- Kan je partner geen erectie krijgen of verliest hij de erectie tijdens seks? Probeer dan enkele seksspeeltjes uit. Die helpen om hem meer te stimuleren.
- Voordat je opgeeft, probeer hem te prikkelen met strelingen, zoenen of gefluister in zijn oor.
- Wrijf over zijn genitaliën. Als het mogelijk is, probeer dan ook enkele erotische oliën die verschillende gewaarwordingen zullen veroorzaken.
Moedig een gezonde levensstijl aan
Vaak zien we dit over het hoofd. Maar een gezonde levensstijl kan aanzienlijk helpen om erectiestoornissen te voorkomen en te behandelen.
Koppels die bewegen en goed eten, hebben meer genotsvolle en langdurige seks.
Een zittend leven, roken en ongezonde eetgewoonten tasten allemaal de bloedcirculatie aan. Ze zullen dus ook het vermogen om een erectie te krijgen beïnvloeden.
Tips
- Moedig je partner aan gezond te eten. Stel hem voor ook voedingsmiddelen te eten die gunstig kunnen zijn voor een goede erectie.
- Probeer een bewegingsprogramma te vinden die jullie samen kunnen doen. Moedig hem anders aan om naar de sportschool te gaan.
- Doe ook pogingen om hem werkgerelateerde kwesties of sociale problemen te laten vergeten. Help hem te ontspannen door middel van meditatie of massage.
Als erectiestoornissen blijven aanhouden of je relatie beginnen aan te tasten, dan kan je best een specialist raadplegen. Maar de steun van een partner is in dit proces cruciaal om het obstakel te overwinnen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Clínica Mayo. (2022). Disfunción Eréctil. Consultado el 01 de marzo de 2023. https://www.mayoclinic.org/es/diseases-conditions/erectile-dysfunction/symptoms-causes/syc-20355776
- Nummenmaa, L., Suvilehto, J. T., Glerean, E., Santtila, P., Hietanen, J. K. (2016). Topography of Human Erogenous Zones. Archives of sexual behavior, 45(5), 1207–1216. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27091187/
- Gerbild, H., Larsen, C. M., Graugaard, C., & Areskoug Josefsson, K. (2018). Physical Activity to Improve Erectile Function: A Systematic Review of Intervention Studies. Sexual medicine, 6(2), 75–89. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5960035/
- Belladelli, F., Li, S., Zhang, C., Del Giudice, F., Basran, S., Muncey, W., Glover, F., Seranio, N., Fallara, G., Montorsi, F., Salonia, A., Eisenberg, M. (2023). The Association Between Insomnia, Insomnia Medications, and Erectile Dysfunction. European Urology Focus. https://www.eu-focus.europeanurology.com/article/S2405-4569(23)00189-X/abstract#secst010
- Olivencia, M., Gil, L., Giménez-Gómez, P., Barreira, B., Fernández, A., Angulo, J., Colado, M., O’Shea, E., Pérez-Vizcaino, F. (2023). Oxidized soluble guanylyl cyclase causes erectile dysfunction in alcoholic mice. British Journal of Pharmacology, 180(18), 2361-2376. https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/bph.16087
- Jacobs, T., Geysemans, B., Van Hal, G., Glazemakers, I., Fog-Poulsen, K., Vermandel, A., De Wachter, S., & De Win, G. (2021). Associations Between Online Pornography Consumption and Sexual Dysfunction in Young Men: Multivariate Analysis Based on an International Web-Based Survey. JMIR public health and surveillance, 7(10), e32542. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34534092/
- Pastuszak A. W. (2014). Current Diagnosis and Management of Erectile Dysfunction. Current sexual health reports, 6(3), 164–176. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25878565/
- García, A., Fuentes, R., Torres, M., Fernández, M., Charroó, O. (2003). Óxido nítrico. Un nitrovasodilatador endógeno. Revista Información Científica, 37(01). https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6143755
- Hoz, A., González, A., Romero, B., Prieto, V., Rodríguez, M. (2020). Tabaquismo y función sexual masculina. Repositorio Universidad del Norte. https://manglar.uninorte.edu.co/handle/10584/9984#page=1
- Morales, M., Cardona, W. (2021). Relación entre la vitamina D y la salud sexual y reproductiva masculina. Clínica e Investigación en Ginecología y Obstetricia, 48(02), 177-183. https://www.elsevier.es/es-revista-clinica-e-investigacion-ginecologia-obstetricia-7-articulo-relacion-entre-vitamina-d-salud-S0210573X20300769