Dit zijn de beste kapsels voor 2018

Voor 2018 kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan kapsels. Kies echter voor het kapsel dat het beste past bij jouw uiterlijk, je gezicht en, natuurlijk, je eigen smaak.
Dit zijn de beste kapsels voor 2018

Laatste update: 27 april, 2019

Jaar in, jaar uit zijn er andere stijlen in de mode en kapsels zijn hierin geen uitzondering. De trends van dit seizoen laten zien dat kort haar in de mode is, maar er zijn ook genoeg andere stijlen. Daarom hebben we voor dit artikel een lijstje gemaakt van de beste kapsels voor 2018!

Binnen de modewereld zijn er maar weinig dingen die evenveel aandacht krijgen als ons haar. Ons haar bepaalt namelijk een groot deel van ons uiterlijk en onze uitstraling.

Bovendien kan iemands kapsel veel zeggen over zijn persoonlijkheid. In combinatie met de manier waarop iemand zich kleedt, kan iemands kapsel hem die persoonlijke touch en speciale uitstraling geven waarvan hij denkt dat het past bij zijn imago.

De 7 beste kapsels voor 2018

1. Een flapper

Flappers waren vooral in de mode bij vrouwen van de jaren twintig. Dit was echter een nieuwe generatie zelfbewuste vrouwen. De flapper-look is dus eigenlijk zeer stoer en imposant. Dit is de nieuwe trend van het jaar.

Het gaat om een kort kapsel, zeer vergelijkbaar met een bob. Het verschil is echter dat de uiteinden onverzorgd blijven, terwijl de pony bijna tot aan de wenkbrauwen komt.

Modespecialisten raden dit kapsel aan voor vrouwen met een rond gezicht. Het is zonder twijfel ook een ideale look voor de jonge ‘rebellen’ van vandaag: zij die niet van een conventioneel leven houden.

2. De bob

De bob is een ander kort kapsel dat je ook veel zal zien in 2018.

De voordelen van dit kapsel?

Ten eerste is het een zeer gemakkelijk kapsel om te verzorgen en daarnaast geeft het iedereen die ermee rondloopt een jongere uitstraling.

Bovendien past dit kapsel bij vrijwel elke gezichtsvorm. Dit maakt het een soort troef in het spel van kapsels. Het wordt voornamelijk gedragen met natuurlijke slag en een beetje asymmetrie aan de voorkant.

3. Super lang haar

Lang haar is een van de beste kapsels voor 2018

In tegenstelling tot het vorige kapsel, is het in dit geval juist de bedoeling dat je je haar zo lang mogelijk laat worden.

Beroemdheden als Kim Kardashian en Mila Kunis hebben onlangs hun lange manen laten zien. Ook heeft het tijdschrift Vogue verklaard dat lang haar een van de beste alternatieven is voor dit seizoen.

Deze twee vrouwen dragen hun lange haar met een middenscheiding.

Een van de excentrieke haarstylisten uit de Verenigde Staten noemt dit een “elegant en sexy” kapsel. Ook beroemdheden als Jennifer Lopez en Beyonce hebben dit kapsel laten zien tijdens de Grammy Awards in november 2017.

4. Hoge paardenstaart

Een hoge paardenstaart is een van de beste kapsels voor 2018

De hoge paardenstaart kan worden beschouwd als een variatie op het vorige kapsel. Een vrouw met super lang haar kan haar haar helemaal steil maken en vervolgens in een hoge paardenstaart dragen. Hierdoor ziet het haar er elegant uit zonder dat ze naar de kapper hoeft. Dit is dan ook een van de beste kapsels voor 2018.

Deze look doet je nek er lang en stijlvol uitzien. Als je het elastiekje wilt bedekken, kun je hiervoor een strik of een paar plukjes van je eigen haar gebruiken. Je kunt ook haarspray gebruiken om losse haartjes naar beneden te houden. Bovendien maakt de haarspray dit kapsel nog stijlvoller.

Andere variaties waarvoor je kunt kiezen, afhankelijk van de gelegenheid, zijn:

  • Een rommelige paardenstaart, waarvoor je niet zoveel haarspray nodig hebt;
  • De paardenstaart met plukjes aan de zijkant, voor een casual look;
  • De golvende paardenstaart, die veel charme aan je look toevoegt.

5. Een korte, krullende paardenstaart

Dit is een van de meest geaccepteerde kapsels van 2018. Het is een paardenstaart die perfect werkt voor mensen met kort haar.

Om dit kapsel voor elkaar te krijgen, moet je je haar steil maken van de wortels tot aan je nek. Maak vervolgens in de rest van je haar een paar golven. Waar de golven beginnen, doe je je haar in een paardenstaart.

Een handige tip is om de golven met je vingers te scheiden. Probeer het in het bovenste gedeelte strak te houden. Dit kapsels geeft je een elegante uitstraling. Bovendien zul je zien dat je dit kapsel heel makkelijk in elkaar kunt flansen.

6. Pixie

Kort haar is een van de beste kapsels voor 2018

Ook de pixie cut is een van de beste kapsels voor 2018. Zorg ervoor dat er twee goed gedefinieerde lagen ontstaan: het haar bij je nek zou vrij kort moeten zijn en de laag op je hoofd iets langer.

Het is een trend die al jaren in en uit de mode is en die, volgens bekende stylisten, zeker in 2018 weer in zal zijn.

Het beste aan de pixie cut is dat het een kapsel is dat veel variaties biedt, zoals rommelig, een nat effect, met sierlijke puntjes, in een punt etc. Het is een geweldige optie voor vrouwen met een hoekig of ovaal gezicht.

7. Een hoge knot

Dolce & Gabanna heeft voor dit seizoen meerdere malen gekozen voor de hoge knot op de catwalk. We gaan er dus vanuit dat we dit kapsel in 2018 vaker zullen zien.

Hoewel het een eenvoudig kapsel is, en vrouwen er juist gebruik van maken op dagen dat ze niet weten wat ze met hun haar aan moeten, is dit ook een kapsel dat je in een mum van tijd een elegante uitstraling kan geven. 

Je kunt verschillende soorten knotjes maken. De hoge knot is in het bijzonder een fantastische optie voor mensen met krullend haar. Met name omdat mensen met krullend haar vaak niet weten hoe ze hun haar het beste kunnen dragen.

Het belangrijkste voordeel is dat je voor dit kapsel je hele haar gebruikt: daarom biedt het de perfecte gelegenheid om ons zo goed mogelijk op te maken.

Natuurlijk zou deze lijst van de beste kapsels voor 2018 nog langer kunnen zijn. Je zou het bijvoorbeeld ook kunnen hebben over de shag (in lagen), de natte look (vochtig) of de verschillende soorten pony’s. Allemaal kapsels die ervoor kunnen zorgen dat we er een stuk jonger uitzien.

Voor 2018 kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan kapsels. Kies echter voor het kapsel dat het beste past bij jouw uiterlijk, je gezicht en, natuurlijk, je eigen smaak.

Welk kapsel spreekt jou het meeste aan? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.