De voordelen van hospitalisatieverzekeringen voor Vlamingen

Lees hier meer over de voordelen van hospitalisatieverzekeringen voor Vlamingen.
De voordelen van hospitalisatieverzekeringen voor Vlamingen

Laatste update: 19 april, 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering geeft ons absoluut gemoedsrust. In bepaalde situaties kan het echter zijn dat je niet de dekking krijgt die je echt nodig hebt. Bijvoorbeeld bij ongevallen of ziektes waardoor je mogelijk een tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen. Om zich in deze situaties in te dekken, kunnen mensen het beste hospitalisatieverzekeringen afsluiten om zichzelf te beschermen tegen eventuele medische kosten die ze tijdens een verblijf in het ziekenhuis maken.

Sommige bedrijven bieden hun personeel hospitalisatieverzekeringen aan, maar dergelijke polissen zijn ook zeer gunstig voor freelancers. Freelancers werken meestal op projectbasis. Als ze een tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen kunnen zij geen inkomsten genereren. Ze kunnen er dan op vertrouwen dat de verzekering hun medische kosten dekt.

De voordelen van hospitalisatieverzekeringen voor Vlamingen

Hospitalisatieverzekeringen

Je zult je meer gerustgesteld voelen

Verzekeringen zijn ontworpen om geruststelling en gemoedsrust te bieden. In het geval van een ongeval of ziekte is het moeten dragen van de zorgen en het ongemak dat dit met zich meebrengt al zwaar genoeg. Als je ook te maken krijgt met de angst dat je niet over het geld beschikt om de ziekenhuiskosten te dekken, wordt het leed alleen maar groter.

Denk dus vooruit. Door een hospitalisatieverzekering af te sluiten, kunnen jij en je gezin zich dus focussen op waar het echt om gaat: een spoedig herstel.

Geen wachttijd

Als je al eerder een zorgverzekering hebt afgesloten, dan ken je waarschijnlijk de bekende “wachttijd.” Dit is een vastgestelde periode na ondertekening van de polis. Daarin moet de verzekerde wachten voordat hij recht heeft op een vergoeding.

Aangezien een ziekenhuisopname het gevolg kan zijn van een onvoorzien ongeval, geldt voor dit type verzekering meestal geen wachttijd. Als je de verzekering eenmaal hebt afgesloten en er zich een noodsituatie voordoet waardoor je in het ziekenhuis moet verblijven, dan kun je vaak direct een vergoeding ontvangen. Dit is afhankelijk van het type verzekering en de verzekeraar.

Je kunt hospitalisatieverzekeringen overal gebruiken

Dit is een van de grote voordelen van het afsluiten van hospitalisatieverzekeringen. Hiermee kun je worden opgenomen in elk ziekenhuis of elke kliniek in het land van verblijf. Ook kun je hulp krijgen als het ongeval zich in het buitenland voordoet.

Kijk echter goed welke regio’s onder de buitenlandse medische polis vallen. Deze kunnen afhankelijk zijn van de polis die je afsluit. Ze kunnen voor de hele wereld geldig zijn, of alleen binnen de Europese Unie.

De gezondheid, veiligheid en gemoedsrust van je gezin staan voorop

Er is niets frustrerender dan een noodgeval hebben en niet weten wat je moet doen of hoe je de kosten kunt betalen. Dit kan er onder meer toe leiden dat we overhaaste beslissingen nemen. Die kunnen een aanzienlijke impact hebben op onze financiële situatie.

Om deze reden zijn er verschillende opties die je zullen besparen dat je jouw activa moet verkopen in het geval dat jij of een familielid moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Het afsluiten van een hospitalisatieverzekering is iets waar je serieus over na moet denken. Voor de gezondheid, veiligheid en gemoedsrust van jou en je naasten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.