7 tips voor voetverzorging zodat ze er altijd perfect uitzien

Net zoals je exfolieert of andere delen van je lichaam masseert, zou je hetzelfde moeten doen voor je voeten. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je voeten goed worden verzorgd.
7 tips voor voetverzorging zodat ze er altijd perfect uitzien

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 23 november, 2022

Het hebben van perfecte voeten kan zelfs eenvoudiger zijn dan je zou denken. Gewoon genoeg tijd nemen en de volgende tips voor voetverzorging volgen, zal er voor zorgen dat ze er altijd perfect uit zien.

Blijf lezen voor meer informatie.

7 tips voor voetverzorging

1. Houd je voeten droog

Houd je voeten droog

Houd om dit te bereiken deze eenvoudige stappen in gedachten:

 • Draag waar mogelijk schoenen met natuurlijke, ademende materialen.
 • Draag , indien mogelijk, niet te veel dagen achter elkaar hetzelfde stel schoenen.
 • Droog altijd je voeten na het douchen goed af om te voorkomen dat je voetschimmel krijgt.

2. Knip je nagels correct

Knip je nagels correct

De manier waarop je je nagels knipt, is erg belangrijk om ingegroeide teennagels te voorkomen. Volg deze tips voor voetverzorging om te voorkomen dat ze ingroeien:

 • Knip je nagels in een rechte lijn, niet afgerond.
 • Knip ze niet te kort. Dat kan een infectie of ingegroeide teennagels veroorzaken.
 • Verwijder de nagelriemen niet. Als het echt nodig is, duw ze dan terug naar de basis van de nagel met een speciaal bokkenpootje voor nagelriemen.

3. Houd ze gezond

Soms, hoe hard je het ook probeert, is het onmogelijk om problemen zoals ingegroeide teennagels te voorkomen. Houd je voeten gezond door deze tips voor voetverzorging te volgen:

 • Het eerste dat je moet doen is je voeten 15 of 20 minuten in warm water laten weken. Doe er een eetlepel zout bij voor elke liter water. Dit zal je voeten desinfecteren.
 • Gebruik flosdraad als hefboom om de nagel iets op te tillen. Op deze manier kun je het aangetaste gebied reinigen met een antiseptisch doekje. Vervolgens kun je een crème aanbrengen om het genezingsproces te versnellen.
 • Herhaal dit proces totdat de nagel weer gezond is. Als je echter merkt dat het rond de nagel rood of ontstoken raakt, moet je niet zelf aan de slag gaan. Bel dan direct je huisarts.

4. Voetenbad met baking soda

Voetenbad met baking soda

Er gaat niets boven het geven van een voetbad met baking soda om je perfect uitziende voeten te geven. Bovendien zullen je hakken superglad zijn.

 • Om deze behandeling zo effectief mogelijk te maken, moet je het een keer per week doen. Week je voeten gedurende 15-20 minuten in het warme water met baking soda.
 • Je kunt ook aanvullende ingrediënten gebruiken, zoals zout, etherische oliën en kruideninfusies.
 • Na het weken in het voetbad, kun je de dode huid van je voeten verwijderen. Gebruik hiervoor een puimsteen of exfoliant.

5. Vochtinbrengende crème

Hoewel je het misschien niet gelooft, is een vochtinbrengende crème voor je voeten net zo belangrijk als dat het voor je handen en je gezicht is. Het is belangrijk dat je niet vergeet om het toe te passen!

 • Ga bij het kiezen van een crème voor producten die componenten bevatten die je huid glad maken en verzachten. Dit zijn ingrediënten zoals dimethicon, lanoline en vaseline. Maar ook hydraterende ingrediënten zoals glycerine en lecithine.
 • Vermijd het gebruik van dit type crème tussen je tenen. Dit omdat het daar kan leiden tot voetschimmel.

6. Masseer je voeten

Masseer je voeten

Voetmassages zijn om verschillende redenen gunstig. Van het activeren van de bloedsomloop tot het verlichten van vermoeidheid en het in stand houden van gezonde voeten.

 • Het kost maar 5 minuten per dag. Je kunt ook een massage-apparaat gebruiken dat speciaal is gemaakt om voeten te masseren.
 • Je kunt ook met je voeten een tennisbal of een ander rond voorwerp over de grond rollen. Dit zal helpen om de bloedsomloop te activeren.

7. Exfolieer je voeten

Tot slot de laatste in de rij van onze tips voor voetverzorging.  Net zoals je je gezicht exfolieert, zou je hetzelfde moeten doen voor je voeten. Dit kan je in beide gevallen makkelijk doen.

 • Meng een bodylotion en een paar eetlepels suiker in een schaaltje.
 • Breng het aan op je hielen of op andere gebieden van je lichaam die je wilt exfoliëren.
 • Door dit te doen, hydrateer je je hielen en help je om dode huidcellen te verwijderen. Dit is te danken aan de wrijving die de suiker op je huid veroorzaakt. Het is eenvoudig en goedkoop! 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.