5 natuurlijke remedies tegen slokdarmontsteking
Omgaan met de gevolgen van ons dieet en onze gewoontes is niet altijd makkelijk. Soms kunnen ze pijnlijke ziektes veroorzaken. In dit artikel zullen we je vijf natuurlijke behandelingen laten zien om de symptomen van slokdarmontsteking te verlichten.
Wat is slokdarmontsteking?
De slokdarm is een buis die de mond met de maag verbindt. Slokdarmontsteking ontstaat wanneer de binnenkant van het weefsel van deze buis ontstoken of geïrriteerd raakt.
Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door het overmatig gebruik van:
- alcohol
- sigaretten
- medicijnen
- operaties
- bestraling in het borstgebied
Wat zijn de symptomen van slokdarmontsteking?
De meest voorkomende symptomen van slokdarmontsteking zijn onder andere de volgende:
- pijn en problemen bij het slikken
- pijn op de borst tijdens het eten
- maagzuur
- misselijkheid en overgeven
- boeren laten
Om deze symptomen te bestrijden, is er een hele reeks huismiddelen die je makkelijk zelf kunt bereiden. Ze zijn ook heel goedkoop. Hieronder laten we vijf natuurlijke middelen zien die de symptomen van slokdarmontsteking behandelen.
1. Appelazijn
Slokdarmontsteking kan ontstaan als er zich weinig zuur in de maag bevindt. Door een natuurlijke remedie te gebruiken met appelazijn, kun je het zuurniveau controleren en reguleren, waardoor de symptomen zullen verminderen.
Ingrediënten
- 15 ml appelazijn
- 200 ml water
Bereiding
- Zorg ervoor dat de appelazijn vers, biologisch en ongefilterd.
- Meng dan de appelazijn met het water.
- Drink dit iedere ochtend voor het ontbijt.
2. Baking soda
Als je baking soda met water mengt, kan het helpen het maagzuur te neutraliseren. Dit creëert een zeer nuttig middel tegen de symptomen van slokdarmontsteking. Er is een hele makkelijke manier om het te gebruiken.
Ingrediënten
- een halve eetlepel baking soda
- 200 ml water
Bereiding
- Meng beide ingrediënten goed.
- Drink dit mengsel iedere dag gedurende een hele week.
- Na die week raden we aan dat je het alleen nog in noodsituaties gebruikt.
3. Aloëverasap
Aloëvera beschikt over meer gezondheidsvoordelen dan bijna iedere andere plant. In dit geval is aloëvera erg nuttig omdat het over ontstekingsremmende eigenschappen beschikt, waardoor de slokdarm kan kalmeren.
Ingrediënten
- 2 aloëverabladeren
- 125 ml water of natuurlijk vruchtensap
Bereiding
- Als je de schil van de bladeren hebt verwijderd en de gele stof hebt verwijderd, meng je de aloëveragel met het water.
- Drink een halve kop van het mengsel voor iedere maaltijd.
4. Gemberwortel
Gemberwortel beschikt over veel eigenschappen waardoor het geweldig is om je maag te beschermen en problemen met de spijsvertering op te lossen. Daarom zul je binnen zeven dagen een verbetering kunnen zien als je dit middel gebruikt.
Ingrediënten
- 3 plakken gember
- 250 ml water
Bereiding
- Breng als eerste het water aan de kook.
- Voeg dan de plakjes gember toe.
- Laat het daarna een half uur staan.
- Drink deze vloeistof net voor iedere maaltijd.
Misschien ook interessant:
Voedsel dat slecht is voor de spijsvertering
5. Kamillethee
Het helpt ons niet alleen goed te slapen, maar het drinken van kamillethee voor het naar bed gaan verbetert ook problemen met de slokdarm.
Het helpt effectief de ontsteking te verminderen en verlicht pijn die door een slokdarmontsteking wordt veroorzaakt.
Ingrediënten
- 250 ml heet water
- twee zakjes kamillethee
Bereiding
Dit middel is het makkelijkst te maken en waarschijnlijk ook het meest bekend.
- Alles wat je hoeft te doen is het water te koken en de theezakjes eraan toe te voegen.
- Drink het voordat je naar bed gaat.
Als je deze huismiddelen wilt uitproberen, zal je een verbetering opmerken in je symptomen. Vergeet niet dat je, behalve het proberen van verschillende behandelingen, ook op je dieet moet letten. Dit is een belangrijke factor om slokdarmontsteking te behandelen.
Je moet je er ook van verzekeren dat je voldoende water drinkt en voldoende lichamelijke beweging krijgt. Als je een probleem hebt met brandend maagzuur of slokdarmontsteking, kunnen natuurlijke remedies een grote hulp zijn.
Als je echter veel en hevige klachten hebt, of je klachten reageren niet goed op deze huismiddeltjes, dan raden we je aan om een afspraak te maken met je huisarts voor individueel advies.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Sociedad Argentina de Gastroenterología. (2015). Diagnóstico y tratamiento de la esofagitis eosinofílica en niños. Revisión de la literatura y recomendaciones basadas en la evidencia., 45, 263–271. Retrieved from http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=199341740014
- Kines, K., & Krupczak, T. (2016). Nutritional Interventions for Gastroesophageal Reflux, Irritable Bowel Syndrome, and Hypochlorhydria: A Case Report. Integrative Medicine (Encinitas, Calif.), 15(4), 49–53. Retrieved from http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27574495
- Higuera-Pulgar, I. (2016). Ingesta dietética de pacientes adultos con esofagitis eosinofílica que siguen una dieta de exclusión de seis grupos de alimentos. Nutrición Hospitalaria, 33(4). https://doi.org/10.20960/nh.387
- Heidelbaugh, J. J., Rew, K. T., & Van Harrison, R. (2018). Guidelines for Clinical Care Ambulatory – GERD. Retrieved from www.uofmhealth.org/provide