4 remedies voor vollere, langere en sterkere wimpers

Wil je graag vollere, langere en sterkere wimpers? De groei en sterkte van je wimpers zijn afhankelijk van diverse factoren. Er zijn diverse remedies die je wimpers kunnen voeden en sterker kunnen maken.
4 remedies voor vollere, langere en sterkere wimpers

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Oogwimpers zijn groepjes lichaamshaar die zich op het uiteinde van je oogleden bevinden. Ze wijzen naar de voorkant van je gezicht.

Ieder ooglid heeft een andere groep. De haren aan de buitenzijde zijn langer dan de wimpers aan de binnenkant van het oog.

Er zijn ook grote verschillen tussen de wimpers van mensen. Ze lijken misschien hetzelfde te zijn, maar dat is niet zo. Hun afmetingen en weerstand zijn afhankelijk van genetische factoren en van de zorg die we ze geven.

Voor vele mensen gaat deze zorg niet verder dan de meest basale schoonheidstoepassingen. Dat betekent dus ook dat niet iedereen hun wimpers de zorg geeft die ze nodig hebben.

Maar je oogleden hebben een fundamentele rol in het welbevinden van je ogen. Ze beschermen de ogen tegen onzuiverheden, vreemde deeltjes en zweet.

Bescherming en schoonheid en vollere, langere en sterkere wimpers

Allereerst is het heel belangrijk om vollere, langere en sterkere wimpers te behouden. Daarnaast is het goed verzorgen van je wimpers gunstig voor het uiterlijk.

Het is geen geheim dat je wimpers een grote rol spelen op het gebied van schoonheid. Voor vele vrouwen zijn vollere, langere en sterkere wimpers een groot ‘wapen’ van de verleiding.

Je kunt je uiterlijk en uitstraling verbeteren met dank aan make-up.

Maar ongeacht hoe je wimpers er nu uitzien, je kunt altijd vollere, langere en sterkere wimpers krijgen.

Hoe kan ik mijn wimpers versterken en verlengen?

Er zijn eindeloos veel alternatieven om het uiterlijk van je wimpers te verbeteren. Dat geldt zeker voor cosmetische producten.

Er zijn veel verschillende trucjes, adviezen en andere toepassingen die beloven om je wimpers te versterken en te verlengen om je ogen te helpen beschermen.

Dit zijn leuke, makkelijke en efficiënte toepassingen. Maar hun effecten zijn over het algemeen van korte duur. Om die reden is het niet verkeerd om wat make-up adviezen te krijgen.

Echter, ons doel gaat veel verder dan het verkrijgen van tijdelijke en vergankelijke resultaten. Het idee is om een mooier uiterlijk en een betere gezondheid te bereiken. En wel voor een lange tijd.

Je wimpers hebben andere eigenschappen dan je hoofdhaar. Maar ook je wimpers kunnen behandeld worden met bepaalde producten die zullen helpen om je sterkere wimpers te geven.

Op basis van wat we hierboven hebben besproken, zullen we je kennis laten maken met een aantal remedies voor vollere, langere en sterkere wimpers. Je kunt deze gemakkelijk thuis toepassen. Laten we beginnen.

1. Amandelolie voor sterkere wimpers

amandelen

Dit is een van de beste producten die gebruikt kunnen worden om een remedie te maken terwijl je lekker thuis bent.

Maar je kunt het ook direct gebruiken, zonder toevoeging van andere producten. Op die manier profiteer je ook van de voordelen die amandelolie je biedt.

Amandelolie heeft voedende en stimulerende eigenschappen. Daarom is deze olie ideaal voor het bevorderen van de groei van je wimpers.

Wat moet je doen?

 • Breng ten minste 5 tot 6 druppels amandelolie aan op de wortels van je wimpers net voordat je naar bed gaat.
 • Maak het oppervlakte schoon voor het beste effect en breng de olie aan met een schoon mascaraborsteltje.

2. Vitamine E voor sterkere wimpers

Vitamine E is een van de beste vitamines voor de gezondheid van je huid. Eveneens is dit component zeer goed voor vollere, langere en sterkere wimpers.

 • In dit geval zul je vitamine E gebruiken, dat ook helpt om de effecten van de zon en de zonnestralen te verlichten.
 • Met behulp van een mascaraborsteltje breng je 2 druppels van deze olie aan op je gehele wimpers. Om het beste resultaat te behalen kun je het beste zigzagbewegingen maken met het borsteltje.

3. Vaseline voor sterkere wimpers

vaseline

Vaseline is misschien wel het meest gebruikte product. Dit komt omdat het ontzettend veel toepassingen heeft. Je huid, ook de huid van je oogleden, ontsnapt niet aan deze voordelen.

Daarom werkt vaseline niet alleen aan de gezondheid van de huid van je lippen. Het bevordert ook de gezondheid van je wimpers.

Wat moet je doen?

 • Maak allereerst het oppervlakte van je oogleden goed schoon. Op die manier kan de vaseline het beste zijn werk doen.
 • Neem vervolgens een wattenstaafje en breng voorzichtig vaseline aan op je gehele ooglid. Zorg ervoor dat de gehele huid bedekt is.

 

4. Groene thee voor sterkere wimpers

De eigenschappen van deze thee kunnen de groei van je wimpers aanzienlijk stimuleren. Maar deze resultaten worden niet op magische wijze behaald.

Groene thee kan ook helpen om ons haar schoon te maken en het opgehoopte vuil te verwijderen. Bovendien beschermt het ons tegen de bekende effecten van vrije radicalen.

Om groene thee te gebruiken voor sterkere wimpers moet je een infusie van groene thee maken.

Ingrediënten

 • 1 kop water (250 ml)
 • 1 eetlepel groene thee (10 gram)

Wat moet je doen?

 • Breng het water in een pannetje aan de kook.
 • Voeg dan de groene thee toe.
 • Laat de thee trekken totdat het afgekoeld is.
 • Als de thee koud is, kun je het afgieten.
 • Het vocht kan je met een wattenschijfje op je oogleden en je wimpers aanbrengen.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Toscano, P. (2010). Anatomía aplicada. The Veterinary Journal.
 • Castañeda, Á. N., Corredor-osorio, R., Luis, J., Canales, T., & Salas, S. M. (2000). Phthiriasis palpebral. Revista de Facultad de Medicina UNAM.
 • Valenzuela B, A. (2004). El consumo té y la salud: características y propiedades benéficas de esta bebida milenaria. Revista Chilena de Nutrición. https://doi.org/10.4067/S0717-75182004000200001

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.