Schimmel kan je bestrijden met deze 5 natuurlijke oplossingen

Combineer enkele ingrediënten die we vaak gebruiken. Je kan bijvoorbeeld zout en rozenwater combineren, of olie en knoflook. Want ze kunnen enorm helpen bij het bestrijden schimmel en de bijhorende symptomen.
Schimmel kan je bestrijden met deze 5 natuurlijke oplossingen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Als gevolg van schimmel kunnen huidinfecties optreden. Dat komt door een buitensporige groei van dermatofyten, gisten en andere soorten micro-organismen. Want die vallen aan wanneer het immuunsysteem onder druk staat. Het is bovendien een probleem dat vaak voorkomt. Je merkt het aan de verschijning van witte en rode vlekken. Die kunnen ook gepaard gaan met een ruwe textuur, jeuk en roodheid. Maar schimmel kan je bestrijden.

Vanwege de vorm waarin het optreedt, beschouwen we het als een schoonheidsprobleem. Maar daarnaast kan het een waarschuwing zijn voor huidgevoeligheid en infecties. Die hebben dan behandelingen nodig.

Het goede nieuws is dat er een aantal oplossingen van natuurlijke oorsprong bestaan. Want dankzij hun eigenschappen stoppen ze de groei van schimmel. Tegelijkertijd houden ze de symptomen als gevolg van de verspreiding van de schimmel onder controle. Schimmel kan je bestrijden met behulp van deze doeltreffende natuurlijke middelen.

In dit artikel geven we je een gedetailleerde voorstelling van de vijf beste behandelingen. Gebruik ze wanneer je tekenen van een infectie merkt.

Let nu dus goed op!

1. Natuurlijke yoghurt en honing

Schimmel kan je bestrijden

Schimmel kan je bestrijden met een mengsel van natuurlijke yoghurt en honing. Deze remedie bevat veel probiotica, enzymen en biologische zuren die de zuurgraad van de huid helpen te regelen.

Zijn bestanddelen stoppen ook de groei van schimmel. Bovendien bevordert dit middel het evenwicht in het aantal gezonde bacteriën. Op die manier worden de afweermechanismen van het lichaam sterker.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels natuurlijke yoghurt
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

  • Meng de honing en de yoghurt samen in een kom.

Hoe breng je het aan?

  • Wrijf de remedie over de zones die aangetast zijn. Laat het dan gedurende twintig minuten inwerken.
  • Daarna spoel je het af met warm water. Herhaal deze behandeling twee keer per dag.

2. Zeezout en rozenwater

Schimmel kan je bestrijden met een natuurlijk exfolieermiddel van zeezout en rozenwater. Want deze remedie kan helpen om de dode cellen te verwijderen die in de aangetaste gebieden blijven zitten.

Dit middeltje heeft immers schimmelwerende kwaliteiten. Het bestrijdt de dermatofyten en de gist. Zo vermijdt het dat andere complicaties ontstaan die de gezondheid van de huid kunnen aantasten.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zeezout
  • 4 eetlepels rozenwater

Bereiding

  • Doe het zeezout in een houder. Maak het dan vochtig met het rozenwater.

Hoe gebruik je deze remedie?

  • Wrijf het middel met cirkelvormige bewegingen op de getroffen zone. Laat het dan gedurende twintig minuten inwerken.
  • Spoel het daarna af. Gebruik het tot het beter gaat.

3. Aloëvera en oregano-olie

Schimmel kan je bestrijden met aloëvera

Het vruchtvlees van aloëvera is één van de beste natuurlijke remedies voor huidinfecties. Want het bezit hydraterende, schimmelwerende en antibacteriële bestanddelen. Die elementen versnellen de genezing van infecties.

We versterken de effecten van de aloëvera door het te combineren met de wonderbaarlijke oregano-olie. Dit is een ingrediënt dat veel antioxidanten en vetzuren bevat. Die bevorderen het herstelproces.

Ingrediënten

Bereiding

  • Combineer de gel met de oregano-olie.

Hoe gebruik je dit middel?

  • Wrijf de remedie op de schimmel. Laat het dan gedurende dertig minuten inwerken.
  • Spoel het daarna af met warm water. Herhaal de behandeling twee keer per dag.

4. Knoflook en olijfolie

Door knoflook en olijfolie te combineren maken we een antibacteriële en schimmelwerende zalf. Met dit middel kunnen we dan de huidirritatie als gevolg van de ongecontroleerde groei van schimmel en bacteriën afremmen.

Want zijn eigenschappen houden de ontwikkeling van de infectie tegen. Bovendien hydrateren ze de weefsels die door deze micro-organismen aangetast zijn.

Ingrediënten

  • 2 verse knoflookteentjes
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Plet de knoflook tot je een pasta hebt.
  • Voeg dan de olijfolie toe en roer tot het goed door elkaar gemengd is.

Hoe gebruik je het?

  • Smeer de behandeling op de schimmel. Laat het dan gedurende twintig minuten inwerken.
  • Spoel het daarna af met warm water. Indien nodig breng je het twee keer per dag aan.

Interessante informatie vind je ook in dit artikel: 5 gezichtsmaskers met olijfolie die je huid verwennen

5. Kokosolie en citroensap

Schimmel kan je bestrijden met kokosolie

Kokosolie met citroensap is een remedie die onontbeerlijke voedingsstoffen bevat. Ze helpen om Candida  en andere soorten schimmel te vernietigen.

Het caprylzuur in dit middel verandert het milieu dat nodig is zodat deze organismen zich vermenigvuldigen. Op die manier houdt het de verspreiding van de infectie tegen.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels biologische kokosolie
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiding

  • Meng de biologische kokosolie met het citroensap.

Hoe gebruik je het?

  • Breng het middel aan op de getroffen zone. Masseer het dan in tot het goed opgenomen is.
  • Laat het dan gedurende dertig minuten inwerken. Daarna spoel je het met veel water af.
  • Gebruik het elke avond voordat je gaat slapen.

Opmerking: Terwijl je deze remedie gebruikt moet je vermijden dat je huid blootgesteld wordt aan de zon. Want citroen veroorzaakt een gevoeligheid die het risico op vlekken als gevolg van de UV-stralen verhoogt.

Merk je enige verandering die je waarschuwt voor schimmel op je huid? Maak dan één van deze remedies die we besproken hebben. Wil je een snelle genezing? Behandel dan je huid met dit middel. Want schimmel kan je bestrijden. Vermijd dat het zich verder verspreid.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.