5 mogelijke redenen waarom de seks onbevredigend voor jou is
Je hebt net seks gehad. Je partner is moe en ligt naast jou en ziet er tevreden uit. Alles ging zoals gepland; allebei hebben jullie al het mogelijke gedaan om elkaar te bevredigen. En toch vind je de seks onbevredigend.
Maar de persoon naast jou heeft zojuist het hoogtepunt bereikt, terwijl jouw ervaring toch anders was. Je hebt er niet van genoten, maar waarom?
De waarheid is dat er geen concreet antwoord is.
Waarom kan seks onbevredigend zijn?
Seks is voor iedereen verschillend. We zijn niet allemaal op zoek naar dezelfde dingen.
Maar om van seks te kunnen genieten, zijn er minimaal twee vereisten, die losstaan van verlangen: een goede kennis van je lichaam en wederzijds vertrouwen.
In films zoals Kiki, Love to Love wordt de flexibiliteit van de menselijke seksualiteit zonder vooroordelen benaderd. Tegelijkertijd toont het hoe communicatie de snelste manier is om problemen op te lossen.
Seks vertelt je wat er aan de hand is buiten de slaapkamer
Seks is de taal die we gebruiken om alles wat we niet kunnen zeggen, te communiceren. We kunnen geen woorden gebruiken om onszelf te uiten. Daarom maken we soms de fout te denken dat de slaapkamer een plaats is die gescheiden is van de rest van de relatie.
Verkeerde gedachte! Dit is een fout die we zowel in stabiele als losse relaties maken.
We stellen je daarom voor om na te denken over de eventuele redenen waarom seks onbevredigend is voor jou.
1. Gebrek aan vertrouwen
Stel je een koppel voor waarbij de ene partner onverdraagzaam is terwijl de andere meestal bang is om slecht over te komen. In een dergelijke ongelijke relatie zal het voorstel om de plannen voor een zaterdagavond te veranderen een bron van stress worden. Die persoon zal hetzelfde overkomen wanneer hij iets nieuws wil voorstellen.
Dit gebrek aan vertrouwen kan leiden tot problemen in de slaapkamer.
2. Een laag zelfbeeld
Aan de andere kant is het erg belangrijk om een gezonde hoeveelheid zelfrespect te hebben, zodat je kan zeggen wat jij wil. Wanneer iemand een laag zelfbeeld heeft, dan geeft hij of zij zichzelf de schuld wanneer de seks onbevredigend was.
Bovendien heeft zo iemand onvoldoende vertrouwen om vrijuit zijn/haar situatie uit te leggen.
Als jij zo bent, zou je in therapie moeten gaan of een aantal trucjes moeten leren om het beeld van jezelf te verbeteren. Het is tijd om eerlijk te zijn. Het is tijd dat je partner je helpt bij dit proces.
3. Je geliefde is egoïstisch
Veel mensen zien seks als een manier om zichzelf te bevredigen en vergeten om ervoor te zorgen dat ook de andere persoon geniet.
Als ze bijvoorbeeld houden van ruwe seks, dan bewegen ze zich op een bepaalde manier om zichzelf te plezieren, maar houden ze geen rekening met wat de ander wil. Evenzeer zal jij genegeerd worden als jij diegene bent die minder ruwe seks verkiest.
Herken je dit?
Bevind jij je in een gelijkaardige situatie, probeer dan om het heft in eigen handen te nemen. Handel als een seksuele gids voor je lichaam. Gewoonlijk zal dit stimulerend en spannend zijn.
Als je bereid bent om de andere persoon toe te laten om de controle over te nemen en jouw behoeften te vergeten, dan is misschien het moment gekomen dat je de betekenis van je relatie eens opnieuw moet bekijken.
4. Eentonigheid maakt dat de seks onbevredigend is
Wanneer je je partner erg goed kent, kan dit een probleem worden in bed. Dat komt omdat de seks wat voorspelbaar wordt. Je weet hoe je partner zal beginnen, waar hij je zal aanraken, hoe hij het zal doen enzovoort. In andere omstandigheden kan dit een voordeel zijn, maar tijdens seks wordt het een nadeel.
Om die reden is dit de ideale oplossing: ga op zoek naar nieuwe standjes, spelletjes, gebruik olie enzovoort. Eigenlijk is alles wat op dit vlak meer verrassingen inbrengt goed.
Blijf nieuwsgierig
Zie dit niet als een specifieke handeling, maar eerder als een houding. Nieuwsgierigheid is op alle vlakken van het leven goed, zelfs in de slaapkamer.
Wil je meer weten? Lees dan ook:
Hoe stomme ruzies met je partner voorkomen
5. Vooroordelen kunnen het je moeilijk maken om van seks te genieten
Cultuur, religie en films leren ons wanneer en hoe we de liefde moeten bedrijven. Dergelijke ongeschreven regels en zogezegde normen planten zich in onze hersenen. Ze houden ons tegen om te genieten van seks of van andere activiteiten zoals we eigenlijk zouden moeten genieten.
Misschien overkomt het jou niet, maar je partner wel. Of misschien zijn jullie er allebei door beïnvloed. Het beste wat je kan doen, is je goed te informeren.
Alles is geoorloofd in liefde en oorlog
Werk aan je gedachten en overtuig jezelf dat seks iets is tussen de individuen die seks bedrijven, en niet tussen jou en maatschappelijke conventies.
Alle standjes en wensen zijn goed en toegelaten, zolang de geliefden ze uit eigen vrije wil uitvoeren.
Seks is onbevredigend wanneer er geen communicatie is. Als je een gebrek aan bevrediging ervaart in je seksleven, dan is het tijd om met je partner te praten en het samen op te lossen.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Servián, F. 2017. ”Terapia de pareja: tres de cada cuatro parejas mejoran su relación”. La mente es maravillosa. [En línea] Disponible en: https://lamenteesmaravillosa.com/terapia-pareja-tres-cuatro-parejas-mejoran-relacion/
- Reguera, L. 2017. ”¿Por qué no consigo llegar al orgasmo?”. La mente es maravillosa. [En línea] Disponible en: https://lamenteesmaravillosa.com/no-consigo-llegar-al-orgasmo/